Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

A jak je to vůbec s tranzitem ze Slovenska? Bude platit pořád těch 8hodin? Nikde o tom nemůžu nic najít.

0 Citovat

Leosi to prvni se me vubec netyka ,protoze ja jsem velky priznivec EU a vzdycky budu kritizovat vsechny co hazeji EU klacky pod nohy  jako Klaus  v CR, v Madarsku Orban,  ted se zacina odvracet od EU i Polsko .ale vic politiku rozebirat nechci ,snad jen to ze me dost zklamala Caputova ,ktera  prohlasovala ze V4 se musi zmenit a  vypada to ze tohle seskupeni se naopak zhorsilo a vystupuje cim dal vic proti EU 

V tom druhem odstavci pises o politickem zameru    a ze se EU domluvila co se skutecne schvalilo  Jsou staty kde plati i  ustne vyjadrene dohody  mnohokrat jsem mel v Irsku pracovni smlouvu jen ustni bez pisemne smlouvy a co se reklo to splnili 

Slovensko jednoznacne hrube porusuje to co se reklo ,tedy ze test bude na stejne urovni jako ockovani , nektere staty neprijaly pozadavek o bezplatnosti testu tak vznikl kompromis .ale nikde se nereklo ,ze bude karantena  a dalsi testovani  , k tomu ucelu se schvalil vsemi covid pas  a ten jeste ani nezacal a uz nesplnuje  schvalenou dohodu ,... 

0 Citovat

Covid pass je dle očekávání paskvil ,který neřeší skoro nic ! O nějaké avizované jednotě nemůže být ani řeč ! A navrch zítra přijde komediant s dalšíma šaškárnama :

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

A kdo chce někam vypadnout měl by si pospíšit....u v průběhu července očekávám utahování šroubů,které nemine ani očkované ..

V Singapuru už to chápou (to jsem tu psal už na podzim prostě chřipka!) ..

https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_dtt

0 Citovat

Na N-ku teraz pisali ze ti co maju prvu davku a cakaju na druhu mozu prist bez karanteny do 9. augusta. Asi bude lepsie pockat na oficialne info lebo vsade pisu nieco ine. 

0 Citovat

Dotaz ohledně PCR Testů...

Zdravím, chtěl bych se prosím zeptat zdá nám při cestě do zahraničí konkrétně do Řecka bude stačit i ten klasický negativní výsledek jaký vystavují laboratoře pro cesty do zahraničí? Letíme teď 3.7. 

Předem děkuji za odpověď

 

 

0 Citovat

Do Řecka ti bude stačit i antigenní test. Budou ti ho kontrolovat tak maximálně před boardingem v Řecku to nikoho nezajímá, tam je zajímá jen QR kód z řeckého PLF. A každý test provedený v laboratoři, se zapisuje do ocka, takže si ho můžeš stáhnout už v podobě covid pasu.

0 Citovat

To pozor, třeba poslední antigenní test mi nezadali do systému, takže úplně 100% se na to spolehnout nedá.

 

Jinak už je v appstore i Google play Tečka. 

0 Citovat

Spolehnout se na to určitě nedá. Viděl jsem tam 1 test z práce (nějaká o. p. s.), pak chyběl další měsíc, pak 1. dávku, pak 1 PCR odjinud a dál nic. Teď jsem stahoval certifikát o očkování a vidím ten poslední týdny starý antigen z práce, který tam taky chyběl, ale je u něho napsaná úplně jiná firma! Očko funguje hodně zvláštně...

0 Citovat

To co vyviedli Slovensky "odbornici" je velky podvod na ludoch. A pochybujem, ze to velmi zvysi ockovanost.Covid pasy sa mozu zahodit do kosa.  Ale to sa mozu  uz hodit vo viacerych krajinach...Ja som zaockovany, ale s tymto absolutne nesuhlasim. Dufam, ze to niekto napadne na nejakom sude. V cestovkach sa mozu pomaly zacat vesat. Ale hlavne, ze budeme zase svetovy.

 

0 Citovat

mikir napsal(a):

@voughne mozna se Slovensko inspirovalo Irskem zatim tu plati karantena 14 dnu po prijezdu ,ktera jde zkratit  5 den  PCR testem ,tvrdi ovsem ,ze 19.7. zacne platit covid pas a ze karantena nebude 

@tonic to neni rana jen cestovkam ,ale i soukromym cestovatelum Slovensko bylo a je pro mnoho lidi hlavne z Moravy , ale i jinych zemi .velmi oblibenou destinaci  jak na lyzovacku tak i v lete na tury  

Je to jasne diskriminacni opatreni , ktere porusuje hrubym zpusobem  podminky covid pasu na kterych se domluvila cela EU  Test jednoznacne ma byt alternativou pro ty co se nechteji nechat ockovat ,nebo se ockovat nemohou  Jakekoliv privilegia pro ockovane lidi jsou neprijatelne  Jestli chce Slovensko donutit sve lidi se nechat naockovat ,jak to vlastne udelalo s povinnym testovanim a lide si to nechali libit je to vec obyvatel Slovenska ,ale pouzit to vuci cizincum musel vymyslet jen blazen  a Slovensko utrpi dost velke financni  ztraty 

Aspoň niekto si všimol, že to nie je "len o cestovkach". Slovensko očividne nepotrebuje žiadnych turistov ani návštevníkov.  A vôbec, však kto by sem chodil, že...  No ale podľa očakávania a "intelektu" parlamentu.

Plný súhlas - privilégiá pre očkovanych sú úplne neprijateľné. 

Hlavne preto, že je uznávaná LEN ideologicky správna zapadná vakcína. 

Ľudia do Sputnikom sú očividne z obliga a občania druhej kategórie.  O vedľajších účinkoch sa nikde nepíše - ale odborníci od monitora vedia, že to preto, lebo to Rusák vetuje.

Je mi smutno z tohoto sveta.

0 Citovat

No tak se přestěhuj do Ruska, tam ti bude hodně veselo :)

0 Citovat

Keby som bol vedel, co nasi "odbornici" vymyslia, tak namiesto Grecka by som dnes letel do Konga. Co tam po miestnej "omega" mutacii na ktoru ani nikto netusi, ci je proti nej vakcina ucinna, hlavne ze mame po dvoch davkach ... 

Semafor mal jednoznacne ostat + pre zaockovanych 1. davkou vstup zo zelenej krajiny bez podmienok, pre neockovanych zo zelenej v prvy den moznost PCR. Dufam, ze to niekto napadne na ustavnom sude.

To ked si kazda krajina vylozi covidpass po svojom, tak zbohom cestovanie. Mozu to vsetky hotely aj prevadzky rovno zatvorit. 

0 Citovat

na druhu stranu, nezaockovani naplnia kapacity slovenskych ubytovacich kapacit, takze tam by som problem nevidel.

A Rusko ani netreba spominat, kedze tam "fasisticke praktiky Bruselu" ako covid certifikaty, alebo povinne ockovanie maju na stole uz davno.

A to ze ides na Sputnik a daju ti EpiVakKoronu nahodou, ktora duplom nie je riadne otestovana ani nehovorim. Vsak asi aj preto Rusi sami sa tam tak hrnu do ockovania.

0 Citovat

voughne napsal(a):

 

Dufam, ze to niekto napadne na ustavnom sude.

To ked si kazda krajina vylozi covidpass po svojom, tak zbohom cestovanie. Mozu to vsetky hotely aj prevadzky rovno zatvorit. 

Ja tiez dufam, ale moc tomu neverim. Po tom co s nami porobili cez zimu, a nikomu to " nevadilo" tak som v tomto pesimista. Pritom je to diskriminacia jak svina.

To, ze cele Covid pasy budu na 2 veci som vedel hned ako sa schvalili s tym, ze kazda krajina si moze uplatnovat pravidla ake chce. A to sa aj krasne deje. Keby fungoval Schengen, a prisne by sa kontrolovali vonkajsie hranice, tak by som to chapal. Takto uz sa rovno mozu zaviest znova hranicne kontroly, a bude pokoj. Aspon clovek bude vediet na com je, a nie aby kazdy 2-3 den sa niekde nieco menilo. Uplne ma to obera o tu chut cestovat ktoru som maval :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

na druhu stranu, nezaockovani naplnia kapacity slovenskych ubytovacich kapacit, takze tam by som problem nevidel.

A Rusko ani netreba spominat, kedze tam "fasisticke praktiky Bruselu" ako covid certifikaty, alebo povinne ockovanie maju na stole uz davno.

A to ze ides na Sputnik a daju ti EpiVakKoronu nahodou, ktora duplom nie je riadne otestovana ani nehovorim. Vsak asi aj preto Rusi sami sa tam tak hrnu do ockovania.

Nemyslim si ,ze neockovani se houfne pohrnou na Slovensko pokud to nekdo nenapadne a vas ustavni soud to nezrusi a kdyz uz nekdo pojede tak celou hranici stejne nebude mozne kontrolovat a nekde  na hrebenovce  mi muzou s karantenou polibit prdel a  kdyby nahodou  tak jim utecu 

A jinak co se tyka vakcin tak ona zadna neni bezpecna ,vsechny jsou schvalene v nouzovem rezimu  ,nikdo nevi co udela ockovani s telem treba za dva tri roky , ale v UK i Singpuru to uz  zacinaji chapat sice pomalu ale prece  ,starsak s deltou a dalsimi mutacemi je jen a jen  dalsi ukazka tech, co to vsechno ovladaji pro sve zisky  a aby mohli ty odpirace buzerovat 

Dneska ctu ze nejaky odbornik prohlasil ze se maji ockovat i deti ,ze hrozi vznik detske mutace,  to uz je fakt zverstvo nacpat  ty svinstva do detskeho organismu 

0 Citovat

@torpy Mne sa uz ani do toho Grecka nechce ist :) Clovek len "trpne", kde sa to pokazi, ani plne zaockovany clovek dnes nema istotu bezproblemoveho cestovania. V tomto EU zlyhala na plnej ciare. 

 

0 Citovat

Já se nechci obecně zastávat EU, ale v tomto fakt nemůže prosadit víc proti vůli národních vlád, jak psal včera Leoš. Když jste ve volbách naletěli bláznovi, nezbývá asi nic jiného, než si to protrpět. (Netvrdím, že by to v ČR nebo jinde bylo výrazně lepší.) Očekávání, že plně zaočkovaný člověk bude mít letos bezproblémové cestování, bylo bezpochyby naivní (i v rámci EU).

0 Citovat

mikir, myslel som to tak ze neockovanym Slovakom zostane len Slovensko, ktore tych ubytovacich kapacit aj tak vela nema.

0 Citovat

@tonic: Jen jestli nevymyslí vaše vláda nějaké další omezení pro neočkované i v rámci Slovenska. 

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a): Vždycky mi přišlo legrační, když někteří lidé (píšu obecně, ne o fóru) křičí proti federalizaci EU a pak nadávají, že EU něco neprosadila proti vůli národních vlád.

Dovolím si tě opravit: tzv. federalizace EU v podání eurohujerů a Němců s Francouzi nemá s klasickým pojetím federace moc společného. Jim jde o snahu o zglajchšaltování a sovětizace EU a eliminace jakékoliv konkurence uvnitř EU.

Klasický federalismus ponechává značné pravomoci členům federace a je otázkou nakolik je takové uspořádání efektivní v případech, kdy jsou nutná celoplošná opatření. 

0 Citovat

@tonic  aha,tak to pak samozrejme mas pravdu, taky jsem si vsimnul tady v Irsku kde je do 19.7.zakaz neoduvodneneho vycestovani a po navratu 14 dnu karanteny nebo se po 5 dnech nechat znovu otestovat, ze plaze i silnice  jsou plnejsi nez jindy a to tady je vic populace do 30 let ,kteri jsou zvykli vyjet nekam 

@Petr76 myslim ze radeji budu mit pravidla Nemcu a Francouzu bez konkurence nez poslouchat nesmysly co vymysli V4  Ryanair taky nema moc v Evrope konkurenci a profituju s toho letenkama za 5 euro 

0 Citovat

Pokud to ještě někdo nechytl, tak už je appka Tečka. Přihlášení stejně jako na ocko.uzis.cz

0 Citovat

mikir napsal(a): @Petr76 myslim ze radeji budu mit pravidla Nemcu a Francouzu bez konkurence nez poslouchat nesmysly co vymysli V4  Ryanair taky nema moc v Evrope konkurenci a profituju s toho letenkama za 5 euro 

Při vší úctě ke tvému mdlému intelektu, nemáš absolutně ponětí o čem je ve skutečnosti řeč.  

0 Citovat

tramin napsal(a):

No tak se přestěhuj do Ruska, tam ti bude hodně veselo :)

Ty si očividne odborník, čo všetko vie. 

0 Citovat

Vyplňoval jste někdo PLF form na vstup do řecka? Ve všech manuálech na internetu, v sekci jaký dokument pro covid si berete sebou, je pouze Okování, PCR, Prodělan covid, ale Antigen tam není i když stačí... Je to již aktualizované?

Děkuji

0