Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

tonic napsal(a):

aha, uz som pochopil. to skor vyzera na chybu v mape. 


koukni na wiki. Je to jedno z pojetí Maroka a Západní Sahary. Ta by měla být nezávislá, ale je de facto z většiny okupována Marolem a v tomto pojetí se ta okupovaná část považuje za Maroko a ta rebelující část za Západní Saharu. 

0 Citovat

jasne, uz chapem, vlastne toto zobrazenie vidim uplne prvy krat, ze Zapadna Sahara je len to co je za "murom"

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Ale kde je tento odkaz schovaný? 

Může na toto někdo odpovědět? Proč je na různých místech webu pokaždé jiný typ vyhledávání? Jaký to má smysl?

Proč s tím proboha něco neuděláte? 

Stížnosti na nepoužitelné výhledávání tu jsou zmiňovány docela často.

0 Citovat

Souhlas... Také mě to se..  sejří. Pokud chci najít nějaké vlákno, musím přes fulltext v google.

0 Citovat

Já třeba nechápu, oč jde? Zrovna vyhledávání ve fóru mi v tom novém funguje výrazně lépe než v phpBB fóru. Jaký odkaz máš na mysli? Odkaz na vyhledávání ve fóru? 

Toto? 



vyhledavani-forum.png

0 Citovat

Mohli byste začít používat nějaký ticket systém (JIRA, redmine, bugzilla ..) ? Zadávat defekty v diskusi nefunguje. Není přehled o všech otevřených chybách a požadavcích. Dále by šlo jednoduše hlasovat a vy byste měli přehled, co lidi nejvíce trápí.

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a): Já třeba nechápu, oč jde? 

Jde o to, že na titulní stránce je vyhledávání nastaveno tak, aby hledalo jen v průvodcích a někde jinde vyhledává i v textu fóra. To mi přijde jako hrubě ne-intuitivní. Nejsem asi výjimkou v tom, že vyhledávání používám zejména v případech, když si vzpomenu že někdo zmiňoval ve fóru cosi zajímavého a chci to zpětně dohledat.


J0x napsal(a):

Před časem jsem tu v nějaké diskuzi četl o problematice souhlasu rodiče s vycestováním dítěte, konkrétně se jednalo buď o cestu do nebo přes Ukrajinu a někdo zřejmě z ukrajinské ambasády sem na sebe dával kontakt. Díky skvělému vyhledávání to nemůžu najít, nevím ani, jestli to bylo ve fóru, pod cestopisem nebo někde jinde.


Mimochodem, na tento problém poukazoval kickass už v červnu 2018...

Velmi bych se přimlouval za Leošem navrhovaný systém tiketů, protože to na co bylo poukazováno před 10 stránkami a bylo v ten moment ignorováno je teď už zcela mimo jakoukoliv pozornost.

Fóru by rovněž přispělo slučování témat, není mi jasné proč tu je téma Ryanair a Ryanair - obecně. By se v tom pes vyznal.

0 Citovat

Sorry, ale co je v pozornosti? Po uvedení nového webu těch změn k lepšímu proběhlo jen velmi málo a víceméně se na to kašle. Pravděpodobně to souvisí s tím, že ubylo dost těch errorů, na kterých to stálo.

0 Citovat

Jo, vyhledávání tady je na prd, taky radši používám pro vyhledávání na cestujlevne google fulltext. 

0 Citovat

Kdybyste dali zdrojáky na github, třeba by vám některý uživatel / vývojář pomohl s opravami. Já na to čas mít nejspíše nebudu, ale mladší krev by mohla. U CL je stejně obsah a značka mnohem důležitější než vaše aplikace, takže bych se kopírování konkurencí nebál. Na druhou stranu jsem před 10+ rok zveřejnil zdrojáky abclinuxu pod GPL a výsledek byl nulový.

0 Citovat

Když je takový problém přidávat do databáze dávno existující letiště, tak jsem zvědavý, za jak dlouho se v ní objeví PKX. 😁 

0 Citovat

Nešlo by u blogů kromě těch sluníčkových hodnotících tlačítek přidat i nějaká nesluníčková? Třeba "WTF" nebo "Toto se ti nepovedlo"? 

0 Citovat

Liborek napsal(a):

Nešlo by u blogů kromě těch sluníčkových hodnotících tlačítek přidat i nějaká nesluníčková? Třeba "WTF" nebo "Toto se ti nepovedlo"? 

Možná lepší je v takovém případě svůj názor napsat stručně do komentáře, aby autor aspoň věděl, co je špatně. Pokud to myslíš na ty rady do USA, tak tam by se takové tlačítko asi hodilo.
0 Citovat

Cílem v životě není někoho urážet nebo se mu vysmívat. Pokud něco dělá podle vás špatně, konstruktivně ho naveďte lepším směrem a pokud se srazíte s blbcem, raději potichu odejděte :)

Negativních názorů je internet plný, držme si tu převážně jen ty dobré.

0 Citovat

A ten troubleshooting...??? 

0 Citovat

Jop, jde se na to postupně. Teď jsme renovovali jeden starší webík https://www.nahouby.cz/

0 Citovat

To je sice hezké, ale pro fungování cestujlevně to je jaksi taky nahouby. Třeba to vyhledávání je prostě příšerné a ještě jsem přes ně nikdy nenašel, co jsem potřeboval.... Což je u cestovatelského webu poměrně zásadní problém. Možná by bylo fajn si stanovit nějaké priority a řešit to odshora, tedy co je pro funkčnost webu zásadní.

0 Citovat

Dovolím si skromně navrhnout kontrolu blogu a přeuspořádání zápisků v něm do kategorií. Např. https://www.cestujlevne.com/blog/zruseny-let IHMO nepatří do Ostatních (kde jsem to dlouho hledal), ale do Letiště, kteroužto kategorii by bylo možná lepší přejmenovat, třeba na (Ne)letíme. 🤣 Sem taky spíš patří Přestup v Číně... V Ostatních je zase spousta novinek z letectví, které bych čekal v Novinkách z letectví. 😊 A vůbec mi ten blog připadá poněkud nepřehledný a navíc i schovaný, což dle mého názoru dokazují i opakující se dotazy ve fóru a pod průvodci.

0 Citovat

Mě třeba mrzí že se v diskuzi na webíku www.nahouby.cz nedá vyhledávat :-P

0 Citovat

prekliky z hlavnej stránky na fórum zasa nefungujú.. stáva sa to inak pravidelne, stačilo by pritom spraviť pár testov alebo netestovať na produkcii :))



screenshot-1.png

0 Citovat

Davide, mohli byste napsat článek na téma zamítnutého víza? Koupím letenku ale nedostanu vízum - vrátí mi aerolinka peníze? Na letišti  mě nepustí do země - letím zpět na náklady aerolinky? Díky

0 Citovat

Zajímavé téma... Mrknu na hledanost :)) Prakticky vzato – nemáš–li víza, tvůj problém a letenky ti zpětně nikdo neproplatí, zřejmě ani pojištění storna nezafunguje. Pokud doletíš do destinace a tam tě nevpustí, aerolinka tě na své vlastní náklady musí přepravit zpět.

0 Citovat

Refundaci kvůli zamítnutého víza nabízí třeba UIA 

https://www.flyuia.com/cz/cz/ser...isa-refund

0 Citovat

Hmm, já kdysi slyšel, že zamítnuté vízum je důvod pro refund. Takže to byl asi kec. Proto je to téma, které je přínosné. Koupě letenky bez víza pak může být trošku loterie.

0 Citovat

Jak se počítá čtenost cestopisů? Unikátní návštěvníci (cookies) nebo prosté zobrazení? Když někdo klikne na nový komentář, načte se to jako nové zobrazení?

0