Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

no jasně, mě ty spamy serou víc a víc. I když ona ta diskuze před tím byla taky dost mimo téma :)

0 Citovat

Vystupování "Dimikuk" je názorný příklad v jakém případě udělovat ban! 

Jeho poslední příspěvky jsou hluboko za hranou a mělo by to okamžitě zmizet včetně pisatele !!

1 Citovat

Dimik má banů už nepočítaně. Komentáře k cestopisům, akcím, průvodcům mohli doteď psát i neregistrovaní. Tak asi bude muset přijít změna. Byť zrovna v případě Dimika nevím, zda pomůže. Jak říkám, ten člověk je schopen vytvářet nové a nové profily prakticky neustále, zjevně má nějaký hluboký komplex. Nebo je to prostě jen hovado. 

3 Citovat

Ty jeho poslední příspěvky už hraničí s trestněprávní rovinou ..

0 Citovat

Pokud už mají být anonymní komentáře, tak aspoň hlídejte, ať nepoužívají nickname existujících uživatelů. Díky

0 Citovat

Vůbec nechápu, jak je to možné. Měl jsem za to, že se to vyřesilo už před lety, kdy mi bez mého vědomí byl změněn nickname. Evidentně je to jinak.

0 Citovat

To se řešilo jen u přihlášených uživatelů ve fóru. V cestopisech jsou povoleny anonymní komentáře.

0 Citovat

Ono je tu téma o umírání a nejlepší odpověď od vedení by byl nějakej významnej posun fóra po kterým tu voláme X let... My to víme, vy to víte, ale nic se neděje. 

0 Citovat

vedenie predsa odpovedalo

Možná je načase nevnímat CL jako fórum nebo soupis akcí, které stejně už dávno akcemi nejsou. I to tu bylo psáno. Stačí konzumovat web tak, jak je. Brát ho jako celek s cestopisy i průvodci.

To je naše vize.

CL je o obsahu. A obsahem jsou dnes ze 70 % průvodci

1 Citovat

Bez inovací hodně štěstí. 

2 Citovat

A je to tu znovu 🧐

1) Bylo potřeba ulevit vizuálnímu smogu, který vznikal postupným přidáváním nových funkcí a prvků na webu.

2) Chystaná změna směřování webu je nyní citelná. Průvodce #1. Poslední dva roky nám jasně ukázaly, kudy jít dál a čemu věnovat energii. To však neznamená, že akční letenky házíme přes palubu. Vůbec. Jen cesta k nim je nyní primárně přes newsletter a na hlavní stránce tak musely ustoupit průvodcům, které chceme dostat více do povědomí a maximálně je ztotožnit s Cestuj levně.

Tahle změna je důležitá pro „prvně příchozí“, kterým nepotřebujeme ukazovat dva dny staré akce, ale vtáhnout je do života individuálního cestování.

Chápu, že sem mnozí z vás chodí vícekrát za den a nová podoba bude pár dní k nasrání. Člověk si zvykne, začne využívat zkratku v podobě tlačítka v hlavičce a později přibude určitě notifikace v liště vedle jména.

Co by tu mohlo být?

- nové akce

- nové zprávy

- nové komentáře ve fóru

Prakticky vzato to může vypadat obdobně, jako je notifikace na Facebooku. Tohle jsme prozatím do detailu neřešili.

Počítáme ale i s možností, kdy by si každý uživatel upravil hlavní stránku dle sebe. Jednotlivé bloky přesouval a určil si sám prioritu.

3) Fórum: nově (?) nejde citovat poslední příspěvek. Nejsem si jist, jestli tahle fce už nebyla nasazena na včerejší šabloně. 

Textový editor je sjednocen napříč webem. Zásadní je, že přílohy (fotky, screeny) budete moci vkládat všude.

4) Více si začneme hrát se zájezdy, což nevím jestli padne na úrodnou půdu zrovna tady :)

2 Citovat

Na první pohled je to hezké. Vypadá modernější. Snad na to zvykneme a k použití bude stejně jednoduché jak i před tím :

4 Citovat

Ano, vypadly mi oči z důlků, musela jsem se podívat, jestli jsem správně. Určitě s inovací bylo hodně práce, a bude ku prospěchu věci. Popravdě, co se děje kolem letecké dopravy- nemám nervy na to si něco indivindi koupit - vůbec nejsem proti nabídkám zájezdů. Přeju Davide ať nedostaneš moc za uši a ať se nově příchozím i stávajícím web líbí. Možná tu bude hodně dotazů, tak chutě do nich!

1 Citovat

Tohle je jako v supermarketu, když už víš, kde co najdeš, tak to přestaví a vše je jinak...

24 Citovat

Moderní to asi bude, ale na mobilu (odkud sem převážně chodím) je vše na můj vkus hodně velké, obrázky, fonty, fórum, mezery, co jsem měl původně na jedné straně přehledně tak teď musím scrolovat... Vše je asi o zvyku a já jsem konzerva.

11 Citovat

Na mobilu mi v diskuzi chybí možnost "označit vše jako přečtené" .

Jak je to s aktuálními tématy? Je to omezené počtem (29) nebo časem? Jde mi o to, jestli když budu hledat v diskuzi třeba 5 dní zpátky, tak jestli to tam najdu hned, i když tam za 3 dny bude spousty jiných témat.

 

1 Citovat

Je to o zvyku, ale první dojem jako u podobných změn: cesta k horšímu. A ten mobil jste fakt nevymysleli, škoda. V kolika procentech máte přístup z mobilních zařízení?

5 Citovat

V medailoncích autorů dole u cestopisu je všude "Denisa" procestovala XY zemí... Každý je Denisa bez ohledu na skutečné jméno.

1 Citovat

@David: Za mě tentokrát velký dobrý. Jak mobil, tak browser. Nevím proč, ale prostě se mi na to kouká celkově subjektivně mnohem líp ...

0 Citovat

Když jsem se před pár lety takhle probudil a uviděl nový formát cestujlevne, docela mě to potěšilo. Superbarevná stránka se změnila na bílou a prvků, které odvádějí mou pozornost výrazně ubylo. Vše potřebné jsem měl vlastně před sebou. Teď mám pocit, že se v tomto směru spíše vracíme zpět.

Na první pohled po načtení stránky vidím vyhledávač letenek, který má ve stejném či podobném formátu bezpočet dalších portálů nabízejících letenky. Nevím jak pro ostatní, pro mě je to něco, co jsem v této formě reálně nikdy nepoužil. Nejprve potřebuji znát vhodnou destinaci, očekávanou cenu a termín, abych ztrácel čas vyhledáváním konkrétní letenky a přemýšlel, zda se mi cesta hodí a vyplatí. To mi řekne akce. Random nalezená letenka mě od takové cesty spíše odradí.

Dále tu máme průvodce - fajn, vím, že CL k tomu tíhne a nyní je to pomyslně hlavní konkurenční výhoda na trhu. Za mě to takový super hit není, ale jsem s tím vlastně v pohodě.

Poté akční letenky - pro mě jedna z TOP 3 věcí, které mě zajímají nejvíc a co při aktualizaci pravidelně otevřu a zjišťuji, akci pročtu, zjistím výhodnost, termín,...

Last-minute zájezdy asi ani neřeším. To by bylo na samostatný post. Neumožňuje mi jakékoli plánování a drží mě na hotelu. Možná to mělo smysl během Covidu. Za posledních 9 let jsem s cestovkou letěl jednou. Pravda, nyní zvažuji zimní Zanzibar.

A teď to hlavní - cestopisy a diskuze. Další 2 součásti TOP 3 věcí, které mě na webu zajímají jsou nyní proklatě nízko - CL mi běžně běží v práci a co půl hodiny až hodinu aktualizuji HP, abych zjistil, co nového se děje, kam se levně létá, jaký cestopis si večer přečtu a co si myslí ostatní. Právě diskuze a interakce cestovatelů dělá z webu o letenkách sociální síť pro cestovatele a nově ji bude každý hledat strašně hluboko.

A pak spoustu balastu, který jsem snad nikdy nepoužil.

Po technické stránce vidím nesrovnalosti, které se asi budou převážně řešit - naprosto neresponzivní zobrazení u telefonu např. při správě profilu, nemožnost jakkoli filtrovat cestopisy či informace, systém vyhledávání - přehlednost informací po zadání země do vyhledávače je nulová, většinou mi najde něco úplně jiného. Na tom se ale asi ještě zapracuje. Co se (asi) nezmění, jsou obrovské objekty a velké písmo, kvůli kterému je třeba nekonečně scrollovat.

No, pochválím alespoň to, že v profilu cestovatele vidím nyní všechny navštívené či plánované země. To mi celkem chybělo. :)

Uvidíme, za jak dlouho si zvyknu. Čech se přizpůsobí... :-D 

4 Citovat

Já bych ty internety zakázala, kdo se v tom má teď vyznat...

5 Citovat

Super změna, alespoň na první pohled, věřím, že si zvykneme a případné nedokonalosti se opraví. Díky

2 Citovat

Nevím či je to jen někde ztraceno, nějak ale nevidím "domů" , k jednoduchému přesunu na úvodní stránku.

A taková připomínka, nevím už kde to bylo, možná že i zde. Šlo zadat pro jedno vyhledání cen letenky více "odkud" letišť, s tím že se chci dostat do nějaké destinace a je mi jedno jestli třeba z Vídně, Prahy, či Varšavy.

0 Citovat

Super, že se něco děje. Za mě je to teď teda hodně takový nepřehledný. Ať už Aktuální témata nebo i přímo v tématu. Nevím, jestli mi vadí fonty nebo aspoň nějak graficky odlišit. Třeba každý druhý post. Každopádně za mě to není user friendly. Přijde mi, že písmo je i dost velký.

Co mi vadí dál, tak na konci stránky není tlačítko Zpět na fórum. Takže musím vyscrollovat úplně nahoru a nad názvem tématu kliknout na Fórum.

Poslední co mě teď napadá je, že bych ocenil výrazněji označit počet nepřečtených příspěvků. V tom jak je to celkově nepřehledný to dost zapadá. Předtím bylo modrý pozadí a teď jen text.

Jak už bylo zmíněno, tak na mobilu by to určitě chtělo předělat ASAP. Věřím, že i menší font by výrazně pomohl.

4 Citovat

Asi to ještě úplně nefunguje... schválně jsem zkusil LM zájezdy z úvodní stránky, kde se inzeruje Egypt za 7079 Kč. Kliknu - a vidím Wadi Lahmy Azur Resort z Ostravy za 7079 Kč, termín 9.11.-10.11. (1 noc)!! Co to je? Ostatní v přehledu zobrazené zájezdy jsou rovněž vždy na 1 noc. Po rozkliknutí ceny (7079 Kč) se zobrazí další vyhledávač termínů a míst odletů, ale s cenami od 10k nahoru... Nějak mi uniká, jak je to celé myšleno.

2