Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil před 9 lety David Eiselt ve fóru Cestujlevne.com

Aktualizace probíhá dle navštívených lokalit. Chceme předávat zkušenosti z první ruky.
0 Citovat

Divan: jasně, že odpověď čekám.

David: chápu tedy správně, že o aktualizace těch průvodců, které nemají nejvyšší prioritu, od návštěvníků webu jsou zbytečná námaha?

0 Citovat
Ted asi nerozumím. Pokud jsi psal nějaký update do komentářů, pak by se měl zanést. Ale samozřejmě pokud je průvodce totálně oldschool, není to tak jednoduché.
0 Citovat

David Eiselt napsal(a): Aktualizace probíhá dle navštívených lokalit. Chceme předávat zkušenosti z první ruky.

I já jsem psal update do komentářů k pár průvodcům, je to  sotva  3 měsíce. .. Třeba se jednoho dne taky promítnou, jen budou možná v té době už zase zastaralé :-(

Nebo se, podobně jako se ptá Jox, nemám namáhat?

0 Citovat

A když už si tady na  zdi nářků  píšeme: je naděje, že ve skutečně dohledné době (třeba do konce tohoto roku) tady bude to léta slibované funkční vyhledávání?

2 Citovat
Už je funknční na devu. Teď nasazujeme jiné trackování a čekáme, než se k tomu vyjádří další strana. Pak se vše hne.
2 Citovat

Osobně bych ještě uvítal druhou reakci vedle ♥️ i třeba 💔. To, co se tady někdy čte je fakt katastrofa…

6 Citovat

Davide chápu, že na aktualizaci, tedy spíš znovunapsání, průvodce zvícího několika řádků je potřeba mnohem víc snahy. Nicméně je tu spousta průvodců, u kterých stačí pro začátek vyměnit nefunkční odkazy za funkční dodané v komentářích, nějaký ten update ceny jízdenky, čísla autobusu apod. (což Kryštof u některých zvládá) a případně aspoň, když už ne rovnou aktualizace, tak smazání nějaké úvodní věty typu "Z ČR a okolí nejsou do xxx přímé lety.".

3 Citovat

Divan: 3 měsíce jsou nic, visí tu i několik let nezpracované komentáře :)

0 Citovat

Jox: a na druhé straně se budou obratem aktualizovat různá místa v PL, stačilo na to zdá se několik hodin od toho, co k nim byly napsány komentáře...

0 Citovat

Tohle vlákno je obzvlášť "super". Nepoužitelné a dokonale zaplevelené:

https://www.cestujlevne.com/lete...#komentare

Jestli to byl cíl projektu  cestee , tak byl splněn na 500 %. Nebo to nebyl cíl?

12 Citovat

To je obohacení o zkušenosti mezinárodní cestovatelské komunity prostřednictvím projektu cestee.

1 Citovat

Za mě je projekt cestee docela fajn. Ukazuje, že blbci jsou rovnoměrně zastoupeni ve všech zemích světa. Tím nicméně výčet pozitiv končí. 

10 Citovat

Abych jen nekritizoval, toto je z cestee celkem přínosné (i když zápory cestee podle mě i tak velmi výrazně převažují...):

https://www.cestujlevne.com/leti...#komentare

V souvislosti s odkazem výše mě ale spíše překvapuje, že na komentář k Honolulu reagujete obratem, kdežto např. Joxovy aktualizace např. z Pobaltí i odjinud visí dlouhé měsíce, i rok(y) zcela bez povšimnutí, moje aktualizace z Agadiru taktéž... Přitom se dá s velmi velkou pravděpodobností předpokládat, že např. do Pobaltí nebo do Maroka cestuje násobně víc čtenářů CL i čtenářů cestee, než jich cestuje do Honolulu... A že tedy aktuální info z nich osloví/využije násobně víc lidí než info z Honolulu. Ale třeba to vidím špatně?

Můj dotaz: jaký má CL klíč (pokud tedy nějaký má), podle kterého aktualizuje jednotlivé průvodce na základě komentářů k nim? Předem děkuji za odpověď.

1 Citovat

Aktualizace probíhá takto:

- letiště vždy hned, pokud jde o letiště s novou strukturou (cca od Covidu), kterých je většina
- průvodce vždy hned, pokud jsme je osobně navštívili aspoň v uplynulých 3-4 letech a jsou nějakým způsobem aktuální
- s dalšími průvodci je to horší, moje myšlenka je třeba zdůraznit, že aktualizace je v komentářích od vás, čtenářů, pokud tam přibude nějaká novinka?

0 Citovat

divan napsal(a): V souvislosti s odkazem výše mě ale spíše překvapuje, že na komentář k Honolulu reagujete obratem, kdežto např. Joxovy aktualizace např. z Pobaltí i odjinud visí dlouhé měsíce, i rok(y) zcela bez povšimnutí, moje aktualizace z Agadiru taktéž... Přitom se dá s velmi velkou pravděpodobností předpokládat, že např. 

Tak nic nepřinášej do cizího projektu a máš klid. Stejně to nikdo neocení.

6 Citovat

Wiki, moderátoři 

0 Citovat

Na průvodce se mi osvědčil placenej Claude Code. Dal jsem mu zadání vycházet z průvodce zde. Vygeneroval mi Google Mapu, kde byly přehledně všechny body zájmu, tak jak jsem mu zadal, že chci a podle toho co mě zajímá. Včetně možnosti parkování, vhodnosti pro děti, restaurací, popisů jídel a doplnil další věci, který tady na webu ani nejsou. Cestu už máme za sebou a kromě jedné zkrachovalé pekárny bylo vše aktuálně popsaný. Časová úspora přípravy na cestu se mi z hodin smrskla na minuty a zároveň je to pro mě větší dobrodružství, že nevím přesně do detailu do čeho jdu 🙂

Dost pravděpodobně by šla AI implementovat, aby automaticky zpracovala a ověřila komentáře a podle toho to doplnila do průvodců. Nebude to 100%ní, ale bude to daleko lepší než nic. 

6 Citovat

Mě by se líbila varianta, kde si vyberu destinaci, vyplním vstupní parametry (délka pobytu, počet osob, rozpočet, zájmy atd.) a ono mi to sestaví průvodce na míru dle aktualních informací (kde koupím lístky, za kolik, jaká doprava je nejvýhodnější atd.) Ruční psaní průvodců je už dávno pravěk. Doba je jinde.

0 Citovat

Len to nie. Nechať za seba rozmýšľať počítačový program/algoritmus vedie k degenerácii človeka ako mysliacej bytosti. Chcete príklad? Zoberte mládežníkovi mobil na zastávke autobusu s vylepeným cestovným poriadkom a on nebude schopný zistiť čas odchodu autobusu. Je pravda, že je iná doba ako pred 10, 30, ... rokmi a iná bude povedzme za 2 roky, ale načo zbytočne urýchľovať degeneráciu ľudstva, ktoré je už dnes oproti minulosti aj tak dosť zdegenerované.

13 Citovat

Bez nějaké specifikace (třeba řemeslné pivo) bude AI posílat všechny na stejná místa, stejnými trasami a všude bude přecpáno. Tzn. já bych to nadšení z AI itinerářů trochu mírnil.

3 Citovat

Co si zadáš, to dostaneš. Když se někdo špatně ptá, jeho problém. Naopak výhodou je, že AI bude znát tvůj profil, tedy nabízet ti to, co tě bude bavit. Obavy jsou zbytečné.

1 Citovat

Tohle je asi generační rozdíl, ale fascinuje mne ta slepá víra v AI. Není snad přidanou hodnotou cestopisů to, že na daném místě autor skutečně byl a zažil ho a čtenář si  pak vybere to co chce, respektive pokládá za užitečné. 

8 Citovat

A z čeho si myslíš, že AI asi čerpá?

0 Citovat

AI je už dnes naprosto nenahraditelná. Není to dokonalý, ale tak jako všechno, je potřeba to umět používat a tím nemyslím dotazy typu jaký je dnes počasí. V žádným případě nesouhlasím s názorem, že díky ní hloupneme. Je to přesně naopak, ale zase záleží na přístupu a používání.

Sice je to přístupný všem, ale není to pro každýho a tak je to vlastně v pořádku. Ať si každej používá, co chce :)

0 Citovat