Jak jsem chytal Jaka

...aneb co letecký nadšenec neudělá pro to, aby se proletěl 45 let starým Jakovlevem Jak-40

Cestopis z roku 2019 napsal Kryštof Hájek

Zážitky pro tebe sepsal Kryštof Hájek
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-07-23T21:23:44+02:00

Kryštof Hájek procestoval 73 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 6 lety a napsal pro tebe 13 úžasných cestopisů.

Michal _50
před 4 lety

Super. Diky. V Rusku stále ješě létá Jak-40 např. z Moskvy (VKO) do Kostromy.

Kryštof Hájek
před 4 lety

Tak tak, za Vologdou jsem se původně chystal, protože tam je to jistota. Ale přeci jen tohle byla o dost jednodušší varianta. Ještě by měl létat u kazašských ZhezAir (http://zhezair.com/), tím bych se proletěl taky rád, ale na bucket listu toho je holt až přespříliš, nejen z leteckého hlediska :D

Jury
před 4 lety

Charkov a okolí má rozhodně co nabídnout, jen je to trošku zapomenuté. A taky tam máš Sokolovo, důležité místo spojené s československou historií, kde je i muzeum, naučná stezka a podobně.

Nepodceňoval bych ten východ :D

Kryštof Hájek
před 4 lety

To je pravda, Sokolovo je opravdu kousek, kdybych tam měl víc času, vypravím se tam. No nechtěl jsem aby to vyznělo, že v Charkově a okolí nic není, jsem ten poslední, který by zrazoval od návštěvy Ukrajiny :) Jen za těch pár hodin pobytu mě nezaujal tolik jako jiná města.

Pavel

Skvělý, díky!

tonic
před 4 lety

paradicka, ja som si teda pockal pekne na istotu UDJ-IEV a Wizz naspat. Tu tvoju prvu cast vyletu by sa mi teda nechcelo absolvovat :D

Jakub Langer
před 4 lety

Skvělý humorný trip-report, i když jsem si původně myslel, že ses vydal do Nepálu či Tibetu za Yaky. Ale budiž. Dále plackartou 3. třídy po Ukrajině to musí být zážitek, nicméně zajisté komfortnější než stejnou třídou v Egyptě či Indii, nebo? Nedávno koncem června jsme vyzkoušeli 3. třídu Minsk - Grodno a kromě chybějícího opěrátka zas ani takové vedro nebylo 😉

Avatar uživatele v.josef
v.josef
před 4 lety

Super akce !!! Byly mi asi tři roky když jsem letěl s tátou JAK 40 z Ostravy do Prahy.... Jediné na co si pamatuju jsou ty schůdky zezadu...

Avatar uživatele Aleš _2
Aleš _2
před 4 lety

Jako vždy, přečteno jedním dechem. Jen tak dál, Kryštofe! :-)

Avatar uživatele hhh _1
hhh _1
před 4 lety

ja bych do toho nesedl, ale o to vice me bavi podobne pribehy cist, diky!;)

Avatar uživatele vojta _5
vojta _5
před 4 lety

Moc hezke vecerni pocteni.