Jak si užít Lisabon

Aneb několik tipů kde se najíst a co navštívit

Cestopis z roku 2019 napsala Monika _6

Zážitky pro tebe sepsala Monika _6
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-01-04T23:23:10+01:00

Monika _6 procestovala 41 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 8 úžasných cestopisů.

12 komentářů

Jan Bouchner
před 3 lety

Jsme právě v Lisabonu a už jsme použili pár rad z tohohle super průvodce (bifana v O Trevo 10/10).

divan
před 3 lety

Stačí na Lisabon 3 celé dny (4 noci)? Díky.

Avatar uživatele nivnicanka1
nivnicanka1

Ano, určitě.

lapcak
před 3 lety

Totální lákadlo, hnedle jsem si vyhledal letenky na začátek dubna ale cena 5000 za letenku je dost. Dá se vůbec sehnat letenka levněji ? 6-9.4. 2020. Děkuji za případný tip

cali
před 3 lety

Skvělý, návodný, praktický cestopis s pěknými fotkami. Z toho, co jsem tady četl ho považuji za jeden z nejlepších. I nepolíbený cestovatel si z něj dokáže udělat obrázek o čem Lisabon vlastně je a moc mu to usnadní návštěvu.

Jen drobná poznámka, doporučovat Vinho Verde v Lisabonu je jako doporučovat dát si v Plzni Ostravar:-)

Avatar uživatele milka _2
milka _2
před 3 lety

Jj, autorka už mě nalákala na Írán a Lisabonem to u mně dorazila :-). Jen tedy do Íránu mám problém někoho sehnat. Jak už jsem psala níže, určitě v květnu Lisabon "ochutnám" i s Portem. Kdyby měla Monika i ten prošmejděný, budu vděčná za cestopis. Díky.

lma
před 3 lety

Lisabon je pěkné město i když musím říci,že Porto se mi líbilo více!

Popsáno je asi vše zajímavé snad jen bych dodal praktickou radu velký pozor na kapsáře(metro,tramvaje).

Určitě doporučuji shlédnout i nějaký fotbalový zápas - Benfica,Sporting.

Jinak prosinec,leden a únor bych moc nedoporučil 20st. tam bude opravdu výjimečně navrch v těchto měsících hodně prší a větrno v tomto období je to tak 50/50 co se počasí týče!

On ani březen nemusí být nic moc - vlastní zkušenost ..

Avatar uživatele Brouk
Brouk
před 3 lety

Praktická rada - velký pozor na kapsáře - toto podepisuji !! Na ulici jsem pokus kapsáře včas zachytil, ale v metru jsem kapsářům podlehl..... Naštěstí jsem přišel pouze o 50 eur, které jsem měl do té doby po ruce pro běžné platby odděleně od karet a dokladů.....

V tramvaji jsme viděli další šikovně sehrané okradení turistů, naštěstí jsme byli dostatečně daleko. Z mého pohledu byli kapsáři v Lisabonu nejčilejší , nikde jinde jsem takovou zkušenost neměl.

Avatar uživatele milka _2
milka _2
před 3 lety

Díky za doporučení termínu ohledně počasí. Plánovala jsem to teď na březen místo jarních prázdnin (když je to se sněhem tady taková bída), ale počkám s tím na květnové svátky. Chci to spojit i s Portem, takže už teď váhám mezi půjčením auta a vlakem.

Martin Vícha
před 3 lety

Pokud jde jenom o ten přejezd, tak vlak vyjde levněji. IC Porto Lisabon je v předprodeji za 9eur (podobně jsou koupit i letenky, ale vlak je výhodnější časově). Z centra do centra. Navíc, nevím, kde budeš v Lisabonu bydlet, ale parkovat je "radost", zvláště v centru.

Vlastimil B.
před 3 lety

Pěkně napsané, až jsem z toho dostal chuť se po letech do Lisabonu zase jednou vrátit:)

Martin Vícha
před 3 lety

Lisabon je úžasné město. Každý si tam najde to svoje. Já jsem spíš na technické památky, tak jsem si v Lisabonu taky užil. Třeba bývalý královský vodojem je pecka.

Určitě bych nevynechal ještě kavárnu Café da Garagem, pod hradem. Hlavně za deště, nebo za chladnějšího počasí jde sedět a sledovat Lisabon pod sebou přes obrovské okna.

V Pastéis de Belém člověk nemusí čekat tu obrovskou frontu venku, když vlezeš dovnitř, projdeš dozadu, je tam dost míst (cca 400 k sezení ) a bývá tam rychle místo. Co se týká Pastéis de Nata,určitě bych skočil i do Fábrica da Nata na náměstí Restauradores.

A z památek bych určitě nnezapomněl na zříceninu kláštera Convento do Carmo u výtahu Santa Justa. Hlavně když je tam málo návštěvníků, má magickou atmosféru. A u Torre de Belém je bývalá pevnost Bom Sucesso, kde je muzeum portugalských ozbrojených sil.

Ale jinak musím potvrdit to co píšeš. Ideální je se jen tak toulat uličkami a čekat, co se za zatáčkou na tebe vynoří :-).