Témata uživatele Rob Foxx

Témata uživatele Rob Foxx

Téma Poslední reakce
Čaute při posledním letu, kdy si s letadlem opravdu hrál vítr mne napadlo, že už jsem opravdu zažil hodně ve vzduchu, ale nikdy to nebylo tak, abych se začal opravdu bát. Jednou se nám odlepilo od země 777 z Dubaje opravdu na poslední chvíli a dokonce jsem si byl jist, že se mu fakt nechtěla odlepit prdel. Přelet Kuala Lumpur > Phuket byl večer v bouřce taky velice výživný ( Lidi opravdu vzdychali a pár žen i bulelo ...) Před Singapurem jsme asi hodinu kroužili nad městem a to už bylo taky docela prapodivné ( ale prostě byl air traffic ) atd atd Ale jinak nic extrémního, JAK JSTE NA TOM VY ??? .
[Anketa] Horor ve vzduchu aneb měli jste někdy nahnáno?
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
66 odpovědí
Čaute, napadlo mě toto téma na odlehčení zdejší napjaté a mnohdy až novinkové diskuzní atmosféry.  Mnoho z nás má cestování jako koníček č.1 > nejvetší studna peněz :) Kam tyto poníze posměřují teď?   Já vykopnu: Já jsem fanda do aut a shodou okolností mám teď od ledna jeden nový kousek v garáži a tak ho můžu s čistým svědomím připravovat na sezónu, protože se jedná o auto se stahovací střechou. Svým věkem, tak si tuto péči zaslouží a díky této krizi dostane vše, co bude třeba.  .
Čaute,poprvé napíšu nějaký ten malý report, protože se jednalo o poměrně zajimavý trip, který by mohl leckomu pomoct při plánování nevšední nadprůměrné lyžovačky.Plánovali jsme s partou pár dní polyžovat. Alpy jsou drahé, Slovensko už taky :-D .. a česko je nuda.Nějak jsme se dostali k tomu, že zkusíme Bukovel na Ukrajině, že to je takové Ukrajinské pozlátko v jinak celkem bídné zemi. Sehnali jsme Van, přes booking ubytko a vzaali si jen to nejnutnější ssebou. Oblečení, lyže, pas a peníze. Pas vzhledem k nutnosti ho předložit na hranicích fakt nezapoměňte... ja se pro něj vracel z Bohumína naštěstí :-DCesta samotná až po hranice je SUPER - kompletně po dálnici (jeli jsme přes Polsko). Na hranicích ale končí komfort a pohoda. Cestou tam jsme tam strávili 4,5 hodiny a cestou zpět přes 5 hodin.Ovšem ihned za hranicemi Vás přivítají benzínové pumpy, kde 1l paliva stojí cca o 5 - 8 kč méně. Cigarety za 20 - 30kč , Vodka, řekl bych prémiové kvality na český jazýček, za 80kč láhev apod. Kvalita cest se ovšem skokově zhorší a auto chvílemi opravdu skáče. Cesta najednou přestává utíkat, ale ty 4 hoďky se nějak dají přežít ( v Thajsku jsme jednou jeli 7 hodin ve vanu, který byl asi dvojnásobně předimenzovaný a stejně to byl zážitek :D ). Ubytování stylové, čisté. Jídla v restauracích levnější a chutná.Svahy moderní, dopované dělama a osedlané sedačkama naprosto všude.Akorat nadmořská výška a tím pádem délka svahu se nedá s Alpama srovnat, ale ony ty 5 kilometrové svahy v Alpách mnohdy nejsou žádná radost pro stehna.Na svahu vodka s juicem 50kč, dobrý Boršc 50kč, celodenní skipas cca 600kč. Odpolední skipas byl neuvěřitelně levný. Myslím snad 150kč - 200kč.Ubytování stálo 400 kč /os/nocSnídaně na hotelu myslím 70kč vč. kávy.Člověk tam mnohokrát zažije lehký kulturní šok. Vesnice vybydlené, cesty jako pro tanky, některé auta jako z muzea, kanalizace vedle cesty atd...Angličtina je pro většinu Ukrajinců E-EAle jinak se jednalo o levný, zábavny a velice zajimavý výlet, který můžu jen a jen doporučit. .
Bukovel aneb lyžování s vodkou
Ve fóru Cestopisy
5 odpovědí
Známý diskutér a zakladatel bestsellerových témat tipu horror v letadle vydává nový kulervoucí a užitečný dotaz !Co si z jaké země - části světa určitě přitáhnout. Žádné magnetky s želvou nebo popelník s vlajkou, ale myslím něco opravdu specifického a nesehnatelného u nás. Já si teď z dominikánské rep. dovezl směs Mamajuanu, z Thajska ovoce Rambutan a mast counterpain, ze Srí lanky Samahan léčivý bylinkový sračkol.V dnešní internetové době se dá samozřejmě koupit vše, ale jde o tu přemrštěnou cenu nebo o tu originalitu ... .
Co si odkuď přivézt
Ve fóru Co vidět a navštívit
21 odpovědí
Zdravím Vás kolegové, Už dál nemůžu ... Jak je možné, že lidi navštěvují tyto stránky, píší sem dotazy, postřehy, reagují na aktuální nabídky, mají zájem o individuální turistiku .... A POŘÁD DOKOLA TU KUPA LIDÍ PÍŠE TY STEJNÉ STUPIDNÍ DOTAZY! Né nemůžeš nastoupit v půlce letu ! Né nemůžeš volat na aerolinku/prodejce, když si koupil error za 6korun a neposlali tu po hodině ETIX Né nemůžeš prodat nikomu letenku nebo ji přejmenovat atd atd atd .... Ne nepřišel jsem si tu na tenhle topic vylívat srdíčko, ale spíš nabízím pár svých zoufalých postřehů. Co takhle udělat nějaký 101 naprostých základů tohodle cestování potažmo huntění letenek. A ten základ poslat odběratelům na mail nebo ho přišpendlit na fb a hl. stránku tady ... nebo něco vymyslet Pojďme něco vymyslet. Nějakou formu rychlé, nenásilné edukace. Tak, aby moje oblíbené CL bylo první mezi českými stránkami, které něco takového všem těm lidem poskytnou a vysvětlí. Dost se o tom v některých topicích psalo, že by to bylo potřeba a že to někde na webu už visí. .
Tahle nevzdělanost nás jednou zabije ...
Ve fóru Cestujlevne.com
27 odpovědí
Zdravím kolegové,Chci založit společný účet pro mě a mou polovičku. Chci dvě karty, Internet banking , možnost platit a vybírat v zahraničí ( nemít nejhorší kurz atd.)Sloužil by k platbám za bydlení a jídlo a na společných cestách a dovolených.Někdo nějaký tip ?  .
Společný účet na vše - doporučení
Ve fóru Co se nevešlo
45 odpovědí
Čaute,chceme dva páry na 3 dny někde vypadnout. Máme na to od pátku noci do pondělí do večera. Byli bychom ochotní autem i 400km třeba dojet. Bydlíme v Ostravě. Moc prosíme o nějaké tipy. Termály třeba nemají moc smysl a nejsme jen na to město. Uplně idealně bychom chtěli třeba : jeden den vidět pěkné město, jeden den se někde vyvalit u místního jezera/nádrže/velkého koupáku a třeba jeden den nějaká provházka nebo tak. Nějaký fajn tip ? Soukromý tip ? Doporučení ? Díky za odepsání a jelikož léto je úporné, dovču máme až v říjnu tak si takhle chceme na chvíli vorazit. .
3 dny kolem čr konec července
Ve fóru Co vidět a navštívit
4 odpovědi
 http://www.spolecenskaodpovednostfirem.cz/obsah/652/smutny-pribeh-potravin-podavanych-v-letadlech-vite-kde-konci/http://www.spolecenskaodpovednostfirem.cz/obsah/646/jak-omezit-plytvani-potravinami-v-hotelich/Jsem teda fanda cestování a létání. Do toho pracuji jako odpadový hospodář a tohle téma mě opravdu zajímá, trápí a každou cestu/pobyt mě to vždy irituje co ti lidi jsou schopni napáchat ... viz známé chlívky na konci long hauluco vy na to .
Odpady v letadlech a na hotelích
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
2 odpovědi
 Čaute, dostal sem za úkol příjemnou povinnost. Vybrat dovolenou all inc na podzim někde za exotikou. My jsme nebyli s CK na all inc resortu několik let, neuznáváme to a raději cestujeme tak jako většina z Vás tady, ale přišla nabídka, která se neodmítá.Dle našich kritérií a požadavků vyšly 3 země.MauriciusKeňaDominikánaKterá země z těch 3 je nejlepší na to 10 denní povalování v rezortu a určitě aspoň ze 2 výlety a průzkumné cesty na které jsme zvyklí z "normální" dovolené :) Přiznám se o Keňi nemám ani tucha.Mauricius je dost členitý a né všechny části jsou topové a Dom. rep. má taky jižní a vých pobřeží a jedno je lepší, ale nevím které.Prosím Vás o jednoduchý tip jakou zemi preferovat a příp. jakou oblast. Díky .
Příjemná starost, ale poraďte mi !
Ve fóru Co vidět a navštívit
3 odpovědi
Přátelé, jsem rozhodnut, že chci investovat v rámci CL a celého konceptu levnocestování do "dražší" letenky a hrozně mě láká byznys, ale akcí a chyb na byznys je prostě málo. Je nějaký typ od Vás, kde třeba občas kouknout a najít C letenku ? někde za exotikou. Nebo jen prostě čekat a doufat. A jsem za to ochoten dát do 20k / osobu. Lákají mě salonky, flatbed, inflight servis apod. věci, které dodávají punc jedinečnosti a ten zážitek. ( žádné insta a FB chlubení s hashtagama ... prostě vlastní pocit a zážitek ) .
Business letenky "ERROR"
Ve fóru Tipy na levné letenky
8 odpovědí
čaute, stala se mi taková kuriozita, kterou jsem neřešil a dneska na mě vybafl fakt, že jedna letecká společnost (SRILANKAN) mi poslal zřejmě omylem kompenzaci za zpoždění zavazadla dvakrát ( 1712kč ..) Neřešil jsem to, protože druhá kompenzace přišla v době, kdy měla dojít z ALITALIE Ta příšla včera, ale dneska mě upozornili na tu zdvojenou a poprosili mě o navrácení toho druhého poslání Bez kecu poslat zpět ? Protahovat to ? Vysrat se na ně ? Ptám se protože jim trvalo snad 3 měs než případ vyřešili, schválili a potom mi penize zaslali a za 2 kufry a 3 dny zpoždění přiznali jen 70 dolaru ( na druhé straně světa to bylo) Jako jsem poctivý člověk žádný somar, ale ptám se Vás co byste dělali vy a jaká jsou oboustraná práva  .
kompenzace zaslaná dvakrát
Ve fóru Co se nevešlo
6 odpovědí
Čaute, chci nadělit k vánocům přítelkyni nějakou zpáteční letenku, ale láká mě totální random/neprofláknuté město. AZair požadavky: 3-5dní Katowice, ostrava odlet xxx místo příletu 1 přestup max cena tak do 1400 na osobu PROBLÉM je, že mi vyjede OPRAVDU nepřeberně moc destinací a některé jsou opravdu zajimavé. A já bych chtěl Váš tip, co vybrat. Něco nepřejezeného, turismem neposraného. Paříž, Amsterdam, Benátky, Barcelona, Londýn atd. mě vůbec nezajímají. (ty velká profláklá města) .
Netradiční prodloužený víkend k vánocům
Ve fóru Tipy na levné letenky
8 odpovědí
Letošní rok končí a už zase vymýšlím kam na dovču. V jednom mám jasno. Teď chci letět na jih nebo na západ, protože jsem za poslední roky navštívil Thajsko (2x), malajsii, singapur, Sri lanku, Maledivy a tu stranu už mám prostě docela projetou a zdejší kultury bych si mohl zase aspoň na rok odpustit. Láká mě obrátit kurz, ale potřebuju Váš tip, kde byste se vrátili, kde se Vám moc líbilo. Rozpočet může být relativně vyšší než je u destinací, které jsem zmínil výše. Já myslím, že když je člověk rozumný tak se dá všude ubytovat a najíst vcelku rozumně. Moje letmé návrhy : Mauricius, Reunion, Madagaskar, Zanzibar, Hawai, Karibik (St. Marteen, Dominikána)... - Nejradši mám hoopingy aspoň dvou destinací. Jde mi o to: Kde je krásná příroda, ale hlavně nádherná atmosféra ... ten celkový feeling pohody a exotiky, který mě nabíjí. Kde se normálně ubytuju a najím - nejde o podmínky a hygienu, nejsem náročný. Jde mi o to ať tam nestojí žití a bydlení 4x víc než v thajsku. Kde se dá půjčit skutr nebo auto a pěkně se projet a prozkoumat, kde je krásné moře. (V tom mě nadchly Maledivy, protože to bylo opravdu jak z katalogu, ale zase tomu chybělo spoustu jiných věcí. Takže jsem byl ve výsledku rád, že jsem tam byl 5 dní). Fotky v katalogu vypadají vždy pěkně, cestopisy se různí, ale člověk nemůže vědět kde jet dokud nedostane nějaké doporučení a nebo to nemá vyloženě vysněné. A to já prostě nemám. Takže hledám to nějaké doporučení. Když se mi tu někdo jakkoliv vyjádří, budu moc rád. Hezký den .
Kam za štěstím - tip na dovču
Ve fóru Co vidět a navštívit
4 odpovědi
Zdravím kolegové, Cestování a vše kolem něj mě prostě fascinuje a baví a když mám dlouhou chvíli rád bych si četl zajímavosti ze světa, nebo o letadlech, letištích, o zajimavých destinacích nebo nějaké jiné stránky o akčních letenkach ( ale jen ty, které za to stojí a zahraniční ) A proto se Vám ptám, kde chodíte čerpat informace, zdroje a kde trávíte čas na netu. Mé stránky jsou CL.com, hedvabna stezka občas a jinak nevím. Máte nějaké tipy na zajimavé stránky o cestování obecně ? .
Weby, stránky a zdroje informací o cestování
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
3 odpovědi
Caute, Tohle pisu z mobilu tak prosim omluvte pripadne chyby. Jde o to, ze jsme v sobotu brzo rano vyrazili smer colombo. Zakoupili jsme errory od etihadu/alitalie z benatek. Routing mel byt : benatky>rim 1:30 stopover > abu dhabi 7:xx stopover a pred 8pm v nedeli prilet do colomba . Realita ? V rime jsme nabrali na 45 min preletu 2 hodiny zpozdeni... Boarding, 30min v letadle a uz se to kupilo. Rovnou u pristani nam bylo sdeleno, ze let do abudabi nam uletel a tak nas ubytuji v hotelu a odletane nasledujici den v 11:20. Ale nwstihneme ani navazujici let do cmb takze dostali jsme sri lankan flight. V auh jsme stravili asi 5 hodin. Do colomba jsmedorazili misto v 8 vecer v 6 rano. Utekl nam samozrejme nocleh. Tresnicka ? Nedorazily nam kufry i kdyz jsem byl ubezpecwn uz v rime ze kufry budou kopirovat nas novy routing. A sedime v negombu misto toho abychom uz byli v kandy a dale a cekame na kufry, ktere pry dorazi dneska v 7pm. Je uz 8 a kufry nikde. Musime tu kazdopadne zustat i tuto noc. Ma otazka. Mam narok na jakoukoliv kompenzaci zatenhle totalne zpackany zacatek dovolene ??? Protoze tohle se neda nazvat jinak nez nocni mura. Cesta od domu do colomba nam trvala pres 44 hodin cisteho casu a jeste nemame kufry a mame rozkóanou a zkracenou dovcu. Prosim jen vecne prispevky, Dekuji .
Horrorvy zacatek dovolene- co nadelame ?
Ve fóru Co se nevešlo
15 odpovědí
Zdravím, potkaly mě zdravotní problémy způsobené pádem z výšky měsíc zpátky. vykloubené a naštíplé rameno už se hojí bez ortézy, ale pád mi způsobil velkou modřinu s následnou sraženinou po kůží. Ta se vyřízla, ale stále se tam tvoří nějáká tekutina, ale už v malém množství. Mám řeznou ránu cca 3cm, kterou se evakuuje tekutina ven. Letím příští sobotu na Srí lanku a čekají mě lety PRG>VCE>a srí lanka. Ptám se zde, jestli s tím má někdo zkušenost, jestli to není pro tělo nebo tak velká zátěž. Jinak jsem zdravý, mladý člověk. Měla by se ta noha zacelovat od příští středy, takže bude rána už zavřena, ale čerstvá. Mám obavy, doktor řekl, že to bude OK, ale radši se tady zeptám, zda má někdo podobnou zkušenost. Díky .
cestování letadlem po chirurgickém zákroku
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
7 odpovědí
Zdravím Váš kolegové cestovatelé, plánuji navštívit na 4 dny Maledivy v rámci Srí lankské mise, ale v den plánovanjého odlet zpět do Colomba je jejich svátek nového roku, to vypadá jako průser, ne ? Nemá někdo zkušenost s tím, jak by to mohlo vypadat ??? 1 Oct Sat Islamic New Year (1436) .
Maledives Islamic New Year (1436)
Ve fóru Co vidět a navštívit
3 odpovědi
Zdravím, Koncem září chceme na 4 dny přeletět ze srí lanky na Maledivy a máme s přítelkyní nějaké míle ( 8500 u Emirates a 7500 u BA ) Koukal jsem, že BA je v nějaké alianci ze Srilankanem a Emirates si tam lítají sami. Je reálné nějak koupit tyto přelety aspon z části za míle ? Hlavně u těch BA jen pro představu ten krátký přelet stojí cca 4500kč na hlavu. Ptám se hlavně proto, že nejsem cestovatel loajální jedné společnosti a míle asi jinak využít nehodlám a neměl bych je jak jinak využít. Díky za případnou radu nebo objasnění .
Uplatnění mil na přelet
Ve fóru Vyhledávače letenek
3 odpovědi
Zdravím, myslím, že jste se stím už na rozdíl ode mne setkali, já ne. Zaplatil jsem hotel, který jsem objednal přes booking na místě a hotově. Ale chtěli po mne zálohu, která byla 6krát vyšší než cena přespání. Nedisponoval jsem takovou hotovostí a proto jsem uhradil zálohu kartou. (200E) ... peníze mi dle slibu vrátili, ale díky transakci v Eurech mě tato záloha stála 400Kč. ( 5600 odvod, 5200 příjem ) Mám se někde obrátit a mám vůbec nějakou šanci na kompenzaci ? ( banka nebo booking ) Předem píši, že si myslím, že to nemá cenu, jen se radší zeptám ... DÍKY .
Složená záloha Kartou. Nevýhodné.
Ve fóru Tipy na ubytování
3 odpovědi
Už druhý rok mě zajímá, jestli se reálně dá jet na lyže a přitom použít letadlo jako dopravní prostředek. Lokalita je nám jedno, jezdíme každý rok na jaře AUTEM v cca 6 lidech na 4 dny do alp a mne napadlo, že letadlem by to taky bylo zajímavé, ale ztroskotalo to na tom, že pak není člověk flexibilní s přejezdama (ubytko, sjezdovky, transfery...) a hlavně cena letenky je jen poměrná část vzhledem k ceně, kterou musím zaplatit za sport. vybavení a batožinu. A taky časově by to nebylo žádné terno, když jsme z Ostravy. Jediné co bych tak viděl jako reálný adventure a cenový nepropadák je nějáká letenka dejme tomu katowice>Malaga a tam mít hotel přímo pod sjezdovkou v Siera nevada ... Tudiž mi pořád vychází, že se to vůbec neoplatí. Nebo máte někdo jiný postřeh nebo zkušenost ? Rád bych ji kdyžtak navrhl a zkusil využít. .
Lyžovat Letadlem?
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
2 odpovědi
Zdravím, za 14dní letíme s BA PRG>LHR>SIN>LHR>BCN .... napadla mě myšlenka zkusit v Anglii psí oči a zeptat se u checkinu jestli by nebyly 4 místa v jakékoliv vyšší třídě pokud nebude A380 plná. Jen se chci zeptat, je teoreticky možné, že by někdy řekli OK ... 4 mladí (studenti) asi Vám ten zážitek/možnost cestovat v business nebo aspon v trav. plus zařídíme/dopřejeme ? PS: na vrchní palubě je daleko lepší uspořádání sedaček, máte někdo zkušenost, kde se vrtnout při check inu 24hod předem ? Jaká byla Vaše zkušenost s BA .... protože EMIRATES mě třeba fakt bavili  .
Zkusit štěstí
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
5 odpovědí
Ahojte nadšenci i správci, Už měsíc vyhlížím letenku na dovču a už mi začíná hrabat. Využil jsem minulý rok MEEEGA akci díky fuel dumpingu 3X a leteli jsme s chalankou do BKK s EMIRATES za 9k. Tuším, že tato akce jen tak nebude, ale vyhlížím letenku do bangkoku, Kuala L. nebo singapore ,.. nejlépe multicity nebo něco za hodně dobrou cenu. Zkouším i sám hledat, ale to, co nacházím, je snad úplný cenový strop Nemáte někdo rady, návod nebo pomocnou ruku pro tuhle dovču ? pomalu se začínám bát, že nic nenajdu. PS: minulá dovča mě dost poučila a ošlehala a JV asii jsem si zamiloval a proto plánujeme tento rok LANGKAWI, Ko Lipe a třeba ještě něco ... Díky za jakýkoliv případný postřeh nebo radu. PS: Bral bych cenu kolem 10k do BKK nebo do 11k do zbytku ... je to reálné ? Robin .
Letenka říjen-listopad BKK/KUL/SIN
Ve fóru Hledám letenku
3 odpovědi