Zdravím, na konci října máme naplánován prodloužený víkend v Porto. Konkrétně se jedná o termín 27. - 30. 10. 2016. Mohl bych Vás poprosit o nějaké rady a tipy na místa, která stojí v tomto městě za návštěvu? Budeme mít k dispozici 2,5 dne. Přiletíme ve čtvrtek cca kolem 16:00, následně máme celý pátek a sobotu a v neděli odlet v 9:00. Zatím mám jen předběžný plán. Samozřejmá je prohlídka celého města. Budeme bydlet v části Vila Nova Gaia, takže to je všude snad blízko a ideální startovní pozice. Chceme navštívit všechny hlavní památky, nějaký čas věnovat degustaci vína v místních vinnařstvích a dále bych rád věnoval půl dne surfingu. Janá vinařství ze svých výletů doporučujete a kde se dá v portu dobře najíst? Vzhledem k pokročilému datu už to na přímé koupání asi nebude, ale právě surf bych viděl jako dobrou alternativu. Ani jeden z nás na tom nikdy nestál, ale prý jsou poblíž Porta školy surfování, např. na půl dne. Máte s tímto někdo zkušenosti? Co si myslíte o 2,5 dnech v Porto, je například reálné, udělat si třeba půldenní výlet i do nějakého města mimo? Děkuji za všechny rady a tipy .

Porto - tipy a triky

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

My odlítali v 9:25 a na letišti jsme byli kolem 7. Jeli jsme hned prvním metrem, které jelo v 6:18 nebo tak nějak. Těch 7:18 co píšeš mi přijde nějak pozdě. Každopádně i tak je ok. Není se kde ztratit. Jen já mám vždy raději nějaký čas k dobru, kdyby náhodou něco. Takhle jsme dali v klidu snídani a letěli.

Jízdenky jsem kupoval jednotlivě. Vlastně jsme jeli jen na pláž a zpět a na letiště a zpět. Zbytek jsme obešli pěšky.

0 Citovat

taky se mě to zdá pozdě v těch 7:18, navíc když jsem našel, že první mají jezdit od 6 ... kde jsi vyhledával místní spoje?

já to mám od tud: http://www.metrodoporto.pt/

0 Citovat

este pre istotu tu davam odkaz na google maps a nedelu..kludne sa da byt na letisku pred siedmou rano, teda ak johnypohorka ide z centra
https://www.google.sk/maps/dir/Porto,+P ... !3e3?hl=en

0 Citovat

Ahoj, mám menší dilema. Vím, že je to věštění z křišťálové koule, ale přeci jen bych se rád zeptal na váš názor. Chtěl bych přítelkyni koupit letenky do jejího zamilovaného Porta k Vánocům. Nejrozuměji se mi jeví termín so-út z Prahy přes Charleroi a zpět přes Milán. Teď jsou v oběhu levné letenky na leden s cenami do 450 kč za jednu letenku (celkem tedy cca 1700 za všechny 4 lety). Neptám se, jestli ještě půjdou dolů nebo ne, je to dobrá cena. Spíše by mě zajímalo, jestli půjdou podobně ceny dolů i na únor, který bych preferoval spíše, a tedy počkat s koupí někdy do půli prosince anebo radši koupit třeba na konec ledna. Vím, že mi to nikdo neřekne, spíš bych se chtěl zeptat na váš názor, jestli byste to v mé situaci koupili nebo ještě počkali. Děkuji mnohokrát za odpovědi

0 Citovat

osobne myslim ze to bude velmi podobne, ceny do letnych destinacii v zime su vzdy velmi prijatelne. este by som pozrel aj lety z Budapesti ak to nemas prilis daleko.

0 Citovat

Díky, ještě zkusím počkat. Jsme přímo z Prahy, koukal jsem ještě na Berlín z důvodu přímého spoje (nižší ceny) v porovnání s relativně krátkým přestupem 2hod v Charleroi, ale nakonec zvítězí pohodlnost nad jistotou...

0 Citovat

Vezmi na únor rovnou easyJet, koupíš to najednou, a můžete dát Porto i Lisabon. Přelety nebo přejezdy jsou díky konkurenčnímu boji velmi levné smiley

0 Citovat

Jo kombinace LIS a OPO je nejlepší a na to je těch pět dní úplně ideální smiley

0 Citovat

Je Porto a okolí vhodné na 14-ti denní dovolenou (koupání v moři, různé výlety)? Díky.

0 Citovat

brichta napsal(a):

Je Porto a okolí vhodné na 14-ti denní dovolenou (koupání v moři, různé výlety)? Díky.

Jasně :) Porto je samo o sobě krásné místo a Portugalsko je poměrně malé, takže na výlet se dá jet prakticky kamkoliv. Pláží je okolo Porta taky dost, jen Atlantik nepatří mezi nejteplejší, ani nejklidnější ...

Z blížšího okolí na výlet 100% do oblasti Douro Valley, kde se pěstuje portské, nebo třeba do vzdálenějšího (cca 3 hod busem) Braganca, kde je moc pěkný hrad a velmi pohodová atmosféra bez davů turistů.

Ale koneckonců z Porta se dá zajet i na pár dní do Lisabonu, vlakem 3-4 hoďky.

0 Citovat

brichta napsal(a):

Je Porto a okolí vhodné na 14-ti denní dovolenou (koupání v moři, různé výlety)? Díky.

Trosku nesikovne polozena otazka - ) ale jak pise Krystof , s tim Atlantikem naprosta pravda a to jsem zvykly se koupat v Irsku -) Spojeni s Lisabonem je idealni da se klidne podniknout i cesta do Fara ( Albuferie ) nebo nekam na to jizni pobrezi ({Portimao , Lagos . Sagres ) ale ani sever neni nezajimavy , byli jsme tam jen jednou .prave let do Porta ubytovani v Povoa de Varazim , zvazovali jsem cestu az do Viga , ale to uz nam nevyslo casove , takze jen Viana do Castelo dvakrat jsem pak byli na tom jihu s letem do Fara ale trasa Porto-Lisabon -Faro je velice dobre dostupna v ruznych alternativach ( bus ,vlak letadlo ) , na 14 dnu bych to rozdelil , tyden v Portu a okoli , tyden ten jih , prelet Porto - Lisabon , letenky byvaji za 10 euro , pak treba bus nebo vlak do Fara , tam pujcit auto a sjet ten jih

0 Citovat

Ahoj Cali, zníš jako místní znalec. Poradil bys mi prosím, kde se ubytovat na cca 3 noci v údolí Doura? Pesso Ragua nebo? Na den bychom skočili do Porto, den projeli něco kolem Doura, možná den na kole? Nebo je lepší bydlet v Porto? Dík moc!

0 Citovat

To je otázka, co chceš vidět nebo zažít... V Pesso Ragua chcípnul pes, v Portu je rozhodně více možností. Ta cesta údolím Doura je pěkná, ale mě tam zajímaly hlavně quintas:-) To mohu doporučit, tedy pokud nejsi nadšenec do vína, jel bych kvůli krajině okolo Porta asi jinam.

0 Citovat

ahoj, měl bych dotaz k cestě na letiště v Portu. Máme odlet v pátek 06.40. Vzhledem k tomu, že nepřichází v úvahu metro, které jede moc pozdě, tak jestli máte nějaký tip, popřípadě kolik vyjde taxi na letiště tak brzo ráno (je nějaký příplatek..?). Budeme bydlet kousek od vlakového nádraží.. a využiji to ještě na dotaz - doporučení na nějaký sklep s ochutnávkou... mimo to co je v tomto vláknu...

0 Citovat

3 minuty googlení http://www.stcp.pt/en/travel/lin...ido=0&th=1

Jinak Uber cca 10 euro

0 Citovat

danh napsal(a):

ahoj, měl bych dotaz k cestě na letiště v Portu. Máme odlet v pátek 06.40. Vzhledem k tomu, že nepřichází v úvahu metro, které jede moc pozdě, tak jestli máte nějaký tip, popřípadě kolik vyjde taxi na letiště tak brzo ráno (je nějaký příplatek..?). Budeme bydlet kousek od vlakového nádraží..

Ahoj, doprava na letiště v Portu viz: https://www.cestujlevne.com/leti...na-letiste

V noci tedy z Avenidy Aliados autobus 3M každou celou hodinu ;)

0 Citovat

Když nemůžete do Porta, musí Porto za vámi. Po delší době opět zásilka. Bude hezký večer:-)


20180228-162234-resized.jpg

0 Citovat

Na ja, schön! Jak by řekl našinec :)

0 Citovat

Tezka zavist.. (a to jsem se vratil 2 tydny zpet..). 

0 Citovat

Taky závidím teda, chtel jsem si nechat poslat taky dárkové balení, ale mam strach, ze by mi to nekdo rozbil cestou. :-)

0 Citovat

zdravim vospolok, oprasujem tuto temu. ktore vinarstvo by ste vybrali na navstevu v  Porte?

0 Citovat

My byli před měsícem v Quinta dos Corvos, malé rodinné vinařství. Netváří se že to všechno dělají tam a je to spíš taková ukázka než obrovský sklep.  Na začátku video z vinic pak povídání o sudování a agingu. Paní byla ochotná a strávila tam s náma trochu přesčas. Vstup byl tuším 7e. O tu cenu ti pak můžou snížit cenu za láhev. Byli jsme tam sami takže se nám líbilo.

EDIT: degustace je v ceně ( 2 vzroky ), nebyla třeba rezervace ale čekali jsme 20 minut na další prohlídkové okno( prošli jsme si kopečky s dalšími quintas okolo), prohlídka std 20minut no já jsem vyzvídal ohledně ležení v sudech tak jsem tam byli cca 30minut + degustace. Dozvěděli jsme se vše co bylo třeba a co nás zajímalo. Teď jsem koukal, že mají i celkem dobré hodnocení takže jsme to asi trefili na první dobrou ;)

Na malé jídlo a dobré pivko doporučuju As 7 Maravilhas ( bydleli jsme naproti takže jackpot ) a na pivko pak Letraria Craft Beer Garden Porto

0 Citovat

diky, ved nejak  sa pomotame a ten vstup je teda tiez fajn

0 Citovat

Jako vínečko tam bylo boží :)

0 Citovat

My jsme byly s kámoškou ve vinařství Graham´s. To je relativně velké, ale tím, že není úplně v centru a je na kopci, tak jsme tam byly taky samy. Vstup už nevím, ale byla pak možnost si dát ochutnávku za 5€ - tři vzorky, ale dostaly jsme 4.skleničku navíc, páč jsme tam byly samy a všechno jim chválily. :) Docela se nám vyplatilo si pročítat letáčky, co nabízejí naháneči na hlavní ulici. Někdo má happy hours na vstup, někdo na vzorky, někdo je má v ceně vstupného, tak si aspoň uděláte přehled o cenách.

0