Čaute, napadlo mě toto téma na odlehčení zdejší napjaté a mnohdy až novinkové diskuzní atmosféry.  Mnoho z nás má cestování jako koníček č.1 > nejvetší studna peněz :) Kam tyto poníze posměřují teď?   Já vykopnu: Já jsem fanda do aut a shodou okolností mám teď od ledna jeden nový kousek v garáži a tak ho můžu s čistým svědomím připravovat na sezónu, protože se jedná o auto se stahovací střechou. Svým věkem, tak si tuto péči zaslouží a díky této krizi dostane vše, co bude třeba.  .

V čem skončí Vaše peníze. Vaše koníčky nebo druhotné zájmy?

Založil ve fóru Co se nevešlo

Čaute,

napadlo mě toto téma na odlehčení zdejší napjaté a mnohdy až novinkové diskuzní atmosféry. 

Mnoho z nás má cestování jako koníček č.1 > nejvetší studna peněz :)


Kam tyto poníze posměřují teď?   Já vykopnu:


Já jsem fanda do aut a shodou okolností mám teď od ledna jeden nový kousek v garáži a tak ho můžu s čistým svědomím připravovat na sezónu, protože se jedná o auto se stahovací střechou. Svým věkem, tak si tuto péči zaslouží a díky této krizi dostane vše, co bude třeba.

0

ženy

0 Citovat

aj u mna zeny - jedna ma 32 rokov a druha 4 mesiace :D

inak asi tiez do auta islo teraz najviac penazi, kupil som ojazdene, tak len vymena oleja v prevodovke a motore vyslo hned na 400 euro. 

najviac ma bavi foto, ale tam som uz zainvestoval predtym.

teraz skor rozmyslam, ze by som kupil nejaky maly pozemok v Karpatoch na zahradu a zahradny domcek.

0 Citovat

Hmm, jsem marnivá žena, tak určitě přikoupím nějaké kabelky a hezké kousky do skříně. 

Potom asi následovně:

Laserová operace očí - nevidím do dálky a čočky mě už neba. Pokud budou zavřené hranice déle, bude to asi prioritní investice

Srpen - svatba 

Celoročně - jídlo a vybavení do kuchyně (jsem vášnivá kuchařka!) a domeček.


0 Citovat

Rybařina a něco stranou do nejisté doby.

0 Citovat

Peníze určené na cestování, co mi teď zbydou, ušetřím na ještě lepší cestování :)


Ale vzhledem k tomu, že vlastním pár koní, tak ti samozřejmě v nákladech nad cestováním vítězí na celé čáře. A teď budu moct dokoupit pár věcí, co nutně potřebuju
0 Citovat

Aktuálně jednoznačně alkohol :) Přikoupil jsem pár vzorků whisky 18 yo a starších a už se těším, až to skončí a oslavíme to degustaci s bráchou, který je aktuálně v "první linii". A taky zachraňuji poctivě pivo :)))

0 Citovat

No já se těším, že se snad konečně dostanu s účtem do plusu...

0 Citovat

zachrana minipivovaru, zachrana vinarstvi Tomanek v Borsicich, nekoncici vydaje do morskeho akvaria a zahrady.

0 Citovat

Snažím se podporovat oblíbené podniky, hlavně minipivovary, foodtrucky a otevřené restaurace, takže teď tam utrácím ještě více :)

Žena jako OSVČ sedí doma, takže táhnu celou domácnost.

A i tak to vypadá, že něco ušetřím, což se určitě na něco dřív nebo později bude hodit buď konečně na větší cestu nebo na provozní výdaje (auto, brýle, nová játra,...)

0 Citovat

U mna hlavnu rolu zabavy teraz prevezme skuter + posledne mesiace som utracal vela penazi do sportovych potrieb a oblecenia - takze ak pocasie dovoli, budem striedat medzi korculami, bikom, tenisom a odbehnem si aj nejaku tu 12 minutovku na okruhu za skolou. Cez weekendy turistika, stan a ferraty (tie 4 co mame :D) a ked bude teplejsie dojde aj na kajak. Vecsina tychto sportov si uz nevyzaduje dalsie financie, poprípade nic co by stalo za rec, takze utracanie bude pozvolne :)

0 Citovat

Knihy. Dokonce mám teď zase spoustu času číst.

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Laserová operace očí - nevidím do dálky a čočky mě už neba. Pokud budou zavřené hranice déle, bude to asi prioritní investice

tiez to vidim takto, este donosim posledny par cociek

dalej:

1. doplnenie turistickej vybavy, to sa malo stat este pred cestou do Peru, teraz mam na to dalsi rok

2. pole dance, ci uz vybava alebo kurzy, veci na stretching uz dorazili v pondelok, kupu topanok na pole exotic uz odkladam pol roka, prisiel na ne cas

3. spanielcina, nielen klasicke kurzy, ale zaplatit si aj konverzacie cez italki nech sa konecne niekam posuniem

4. lieskovo-orieskove maslo s cokoladou od Sufanka :D 

5. ak sa budem velmi nudit, tak si zaplatim online kurz a konecne sa naucim python

a potom setrit na dalsie cesty a vlastne byvanie v Prahe - never ending story :)

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že bychom rádi stavěli, tak si asi ušetřené peníze schováme na stavbu. Teď už se jen zbavit jedné strašně milé paní úřednice, které se náš pozemek tak strašně líbí, že nám tam zakázala stavět. 

0 Citovat

Nejřív je potřeba obměnit vybavení na terase - komplet od nábytku, přes kytky až po dekorace. Pak nám končí v létě nákupní povolení na nákup krátké zbraně, takže něco pěkného nakoupíme a protože o dobré single maltky u nás není nikdy nouze, tak podle aktuální zombie apokalypsy budem sedět na těch nových křesílkách buď s panákem nebo se zbraní... :D

0 Citovat

Ženy? Pro mě stejně jako cestování tato aktivita bohužel byla zapovězena. Vždyť se nesmí jít ani na rande. Takže zbývají drogy a chlast. 

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Ženy? Pro mě stejně jako cestování tato aktivita bohužel byla zapovězena. Vždyť se nesmí jít ani na rande. Takže zbývají drogy a chlast. 

Na rande ist mozes. Pokial zrovna netrvas na trojke.

0 Citovat

Já teda něco na laserovou operaci taky odložím, naštěstí máma pracuje v oční klinice :D  Potom potřebují udělat operaci nosu, takže něco našetřit na dalších 60% platů, z jedné krize do druhé půjdu. :D  A pak pokukují po nějakém bytě na prodej, si počkám až ten realitní trh spadne, jestli to nastane někdy. 

0 Citovat

Moje peníze skončí místo cestování jednoznačně v... wait, protože se necestuje, žádné mít nebudu, problem solved :D

0 Citovat

Kvalitní rumy, dobrý jídlo a víno. 

0 Citovat

Já budu šetřit, protože tak nějak tuším, že dřív nebo později přijdu o práci :-(  Teď lidi nakupují jak oteklí, protože maj strach, že nebude zboží, popř. že jim zavřou obchody,  ale až budou bez práce = bez peněz, tak dostaneme my v obchodech padáka, protože budem nepotřební :-( .

0 Citovat

Já mám asi štěstí,že dělám v potravinářství,tam krach rozhodně nehrozí ..

A prachy  se alespoň budou kutálet pomalejí tj. až se otevřou hranice padnou zase na cestování!


0 Citovat

Vidím to na novou kancelářskou židli a možná stůl. To stávající vybavení je na homeofficy celkem nevhodné a židle přímo v posledním tažení. Jen musím počkat až otevřou obchody s nábytkem. Po internetu si židli ani stůl neohmatán...

A ten zbytek dolárků půjde buď na cestu kolem světa nebo do káry, co budou dealeři prodávat se slevami až na dřeň...
0 Citovat

S utápěním peněz v akciích už jsem skončil, teď chci sporťák, nejlépe roadster na krizi středního věku. Pokud na něj nebudu mít, zvážím alespoň lehký facelifting, aby mi holky neříkaly "vrať se do hrobu"...

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

S utápěním peněz v akciích už jsem skončil, teď chci sporťák, nejlépe roadster na krizi středního věku. Pokud na něj nebudu mít, zvážím alespoň lehký facelifting, aby mi holky neříkaly "vrať se do hrobu"...

To musíš nalíčit past na zlatokopky. Třeba fejkový rolexky. Budou skvěle ladit s jejich kabelkami MK od Vietnamců ;)

0