S veľmi ťažkým srdcom píšem tieto riadky, no bol som oslovený, aby som Vám oznámil veľmi smutnú správu. V utorok 13. septembra náhle opustil tento svet náš najobľúbenejší "Ír" Mikir.  Nech ti je Michal zem ľahká a tam niekde hore, kam Ryanair nelieta, si užívaš večné Kanárske. Odpočívaj v pokoji.  .

Mikirova posledná cesta

Založil ve fóru Cestujlevne.com

At vsichni co ho urazeli na nej vzpominaj v dobrem. 

Koukej na nase cesty zezhora kamarade a odpocivej v pokoji.


img-4445.jpg

4 Citovat

Mikir byl duše tohoto fóra a ač ho tu někteří hrubě uráželi on se nikdy k vulgaritám nesnížil.

Odpočivej v pokoji.

15 Citovat

Každá cesta jednou musí skončit. Věřím, že tu jeho mu může leckdo závidět.

Díky, že si i tu zanechal kus sebe!

10 Citovat

Uf, tak tohle mě dost mrzí. I když měli na Mikira mnozí různé názory, byl to fajn chlap. Aspoň z těch pár zpráv, co jsme si vyměnili. Mikire, budeš tu chybět.

A Tonicovi díky za zprostředkování zprávy, byť velmi nemilé...

10 Citovat

Vlastně jsem obdivoval, s jakým klidem odrážel leckdy nevybíravé slovní útoky. Číst jeho příspěvky byla často řehole, časem jsem se nad tím ale vždy pousmál, už to k tomuhle fóru prostě patřilo. Jak píší jiní nade mnou, byl vždy ochotný poradit. A Mikirovy Kanáry by byl humorný průvodce, který by všechny Rough Guide a Lonely Planet strčil do kapsy;) 

4 Citovat

Sama na Cestujlevně nepřispívám,ale už nějaký rok pravidelně sleduji diskuzní fórum. Mikirovi přīspěvky jsem měla ráda.Bylo poznat,jak se snaží poradit, obdivovala jsem,jak si pevně stál za svými názory.Zpráva z dnešního rána byla pro mě šok.Na Cestujlevně mně bude chybět.Upřímnou soustrast celé jeho rodině.

2 Citovat

R.I.P. Mikire

0 Citovat

Az mikiruv odchod me po 2,5 letech primel se opet vratit a napsat prispevek do fora (a tesi me, ze radu nicku si jeste pamatuji). Byli jsme v urcitem smyslu jeho cestovatelska rodina a on byl maskotem tohoto fora. Je mi jeho odchodu jako cloveka uprimne lito, ale az se jednou na forum vratim, tak mne jeho prispevky chybet nebudou.

1 Citovat

Byl jsem zvědavý, co mi napíše na cestopis o Irsku, teď ani nemám chuť ho psát. Škoda těch absolutně zbytečných hádek. RIP

1 Citovat

Mikir mi bude hodně chybět, částečně jsem se kdysi na fórum přihlašoval kvůli němu, s hodně jeho názory jsem se ztotožňoval a obdivoval ho, měli jsme v mnoha ohledech společný osud, oba jsme dělali v Americe, oba v Česku v cestovních kancelářích, hodně jsme si psali a lituji, že nedošlo k našemu osobnímu setkání, kdy mě doslova minulý rok v listopadu ohromil svou nezištnou nabídkou, že pro mně přijede autem v noci až na stovky km vzdálené letiště do Dublinu a zval mě na několik dnů k sobě domů.

Ještě jednou soustrast celé rodině.

Málokdy se mi stává, že bych probrecel celý večer... Zemřel v den, kdy jsem se vracel z bezstarostného AI z Tuniska..

1 Citovat

Tak Mikire, ať tam nahoře najdeš ty nejlepší tripy. OVP

0 Citovat

Upřímnou soustrast rodině. RIP Mikire.

0 Citovat

tomu rikam ultimatni ban. Jeho vyplody jsem nemohl cist, mel jsem jej na blacklistu, presto Mikir a Cl.com k sobe patrilo a jeho odchod bude nejenom pro jeho rodinu, ale i pro mnoho lidi na tomto foru nenahraditelnou ztratou. Predpokladam, ze az do sve smrti brojil proti rouskam, testum atd, tomu rikam zapaleni/sverepost a obdivuji jej za jeho vydrz a konzistentni nazor. Ale hlavne uz ted jsou me kecy k hovnu, kral Cl je mrtev, kralovna uz taky, svet uz nebude jako driv.

3 Citovat

Tak snad neumrel na onen podcenovanej covid. Vazim si zde diskutujich, i kdyz minus jeden bez problemu...

0 Citovat

Zemřel na infarkt...

0 Citovat

Mikire, budeš tady chybět. Upřímnou soustrast celé rodině. 

0 Citovat

Smutná zpráva. 
Vše okolo Mikira bylo řečeno, byl jeden z "tahounů" zdejšího diskuzního fóra.

0 Citovat

raz som sa vratil po 5 dnoch a tak si sem dovolim skopirovat odkaz od Mikirovej zeny Alenky:

14.09.2022 07:40

Ahoj všem a vedení Cestujlevně

Mám smutnou zprávu. Včera nás opustil Mikir. Odcestoval tam, odkud není návratu. Byl pro mne přes 20 let nejlepším přítelem, později manželem. Neumím si svůj život zatím bez něho představit. Píšu sem proto, že to tady měl opravdu rád a trávil tu hodně času. Vím, že byl aź protivný s některými názory, které se mu dalo jen těžko vyvrátit. Ale byl i rádce a staral se o to, jak se podělit o informace a zkušenosti s cestováním. Za svůj život toho zažil hodně a věřím, že je tu dost cestovatelů, kterým budou jeho komentáře chybět. ( Víc, než šťouralů, se kterými tu vyměňoval své občas svérázné názory.) Přeji všem, co neumí jen sedět doma a mají touhu se podívat za svůj obzor, ať stihnou v životě splnit si to, co si naplánovali. Mikir a já už své společné plány nezrealizujeme. Jsem tady poprvé, protože jsem se nechtěla motat do toho, s kým a o čem si tady píše. Občas mi četl vaše cestopisy. Je tu i několik cestovatelů, kterých si hodně vážil a s některými se setkával i mimo tento web v reálném světě. Prosím, vzpomeňte si na něj, až pojedete někam, kde se vám to bude líbit. A třeba mi sem pošlete nějakou fotku z cest. Současných i minulých. Mikir už vám ji neokomentuje. Ale já jsem taky věčnej toulal a cestovatelka. Třeba mi to pomůže překonat ten šok, že Mikir odešel tak najednou a beze mne a na vždy pryč.

 

P.S.: Ja som na neho myslel vzdy ked som videl pristavat alebo odlietat Ryanair z dubrovnickeho letisko. Tento je dokonca priamo z Irska.

 


p1510788-cr.jpg

10 Citovat

ja som si nevsimol ze Alenke sa nakoniec podarilo pridat text aj do cestopisu ... 

a Tonda 2 .. RIP :(((

0 Citovat

Delší čas jsem zde sice nebyl, ale dříve jsem Tvé příspěvky, za které Tě zde spousta lidí urážela, četl Mikire rád. Odpočívej v pokoji.

0 Citovat

I přes to všechno, co se od něj kolikrát nedalo číst, si Mikir zaslouží respekt a uznání, a to především, že si vždy stál za svými názory. Ať odpočívá v pokoji a věřím, že si na něj spousta lidí vzpomene, ať už ve spojitosti s Ryanem, Kanáry či Irskem. 

2 Citovat

Ryanair by po nem mel pojmenovat nejake letadlo. Vetsiho ambasadora asi nemeli. RIP

2 Citovat

Omlouvám se za zmatky s umístěním zprávy o odchodu Mikira. Díky za pomoc Tonicovi. Ať sem Mikir psal občas nečitelně, chytal se každé diskuse a měl své odpůrce, musím uznat, že zdejší virtuální svět byl součástí jeho života. Cestování v reálu s Mikirem bylo  pro mne průšvihem. Hrozně mě rozmazlil. Časem jsem úplně nechala na něm všechno, co se příprav i realizace týkalo. A hlásím, že to stálo za to. Vždy a všude. 


parte-cj-doplnene.jpg
20210810-124537.jpg

14 Citovat

Aliz moc děkuji, že jsi sem dala Mikrovi fotky. Bohužel patřím k těm, kteří ho znali jenom virtuálně, z fóra, soukromých zpráv a telefonu...Myslím, že rozhodně nejsem jediný, kdo si na Mikra vzpomene vždy, když uvidí letadlo Ryanairu...

Teď k tomu budu moci přiřadit i tvář. Tvář chlapa, co si uměl užít život a svítí mu to z očí...

3 Citovat

Není třeba se omlouvat. V takové době a situaci, kterou si asi my většina raději ani neumíme představit, se ve víru emocí snadno ztrácí.

Aliz, až najdeš svoji pevnou zem pod nohama, přispívej sem také i Ty. Za sebe, i ze společné minulosti s Mikirem. Je nás většina, komu Mikir bude zde chybět /i když jeho styl byl občas opravdu buď špatně čitelný či podivínský/ ale nikdy, a  to  se mnou asi všichni budou souhlasit, nikdy nikoho neurážel ani neponižoval a vždy se snažil pomoci. Byl to prostě Mikir, který tu vždy byl.

 

4