V květnu jsem absolvoval možná víc než trošku střelenou cestu do Varšavy. Během 30 hodin jsem se přesunul PolskiBusem do Vratislavi, z ní jsem letěl do Varšavy a ještě tentýž den zpátky. Jak nerad jezdím s taxíky, tak nerad spím v ho(s)telech, pokud vyloženě nemusím. Inu, vlastní postel je vlastní postel a, co si budeme povídat, vyjde i levněji. Bylo to dost vyčerpávající, ale stálo to za to. Varšava mě překvapila svou krásou. Večer při čekání na přestup jsem si chvíli zapařil na živém Rynku ve Vratislavi. Na závěr jsem i řešil záhadu v duchu Ztráta třídní knihy a, jestli mě paměť neklame, vyřešil jsem ji stejně úspěšně.Opravdu podrobný cestopis se 40 fotkami https://michal-na-cestach.blogsp...rsavy.html .

Šílená cesta do Varšavy

Založil ve fóru Cestopisy

13 reakcí

V květnu jsem absolvoval možná víc než trošku střelenou cestu do Varšavy. Během 30 hodin jsem se přesunul PolskiBusem do Vratislavi, z ní jsem letěl do Varšavy a ještě tentýž den zpátky. Jak nerad jezdím s taxíky, tak nerad spím v ho(s)telech, pokud vyloženě nemusím. Inu, vlastní postel je vlastní postel a, co si budeme povídat, vyjde i levněji. Bylo to dost vyčerpávající, ale stálo to za to. Varšava mě překvapila svou krásou. Večer při čekání na přestup jsem si chvíli zapařil na živém Rynku ve Vratislavi. Na závěr jsem i řešil záhadu v duchu Ztráta třídní knihy a, jestli mě paměť neklame, vyřešil jsem ji stejně úspěšně.

Opravdu podrobný cestopis se 40 fotkami https://michal-na-cestach.blogsp...rsavy.html


w19.jpg

0

Díky Tvýmu cestopisu jsem si uvědomil jak je pro nás moraváky Polsko dostupný oproti třebá pražákům. My jsme ve Varšavě několikrát do roka.

Jinak jen pár poznámek:

- Carrefour Express je večerka, ceny ve večerkách u nás jsou stejný

- z Paláce kultury je vyhlídka luxusní, určitě stojí za to

- zapiekanki se dělají se vším možným, určitě měli i bez hub, většinou Ti ji udělají s tím, co si řekneš a určitě příště zkus :)

0 Citovat

Díky za reakci. Příště, až budu ve Varšavě, tak si na tu vyhlídku zajdu. Aspoň je důvod se do Varšavy vrátit. Teď si sám pro sebe říkám, že stojí za prd, protože nejdřív jsem tam byl tak brzo, že měli zavřeno a posléze, až jim lezla fronta ven, a to bych 3 hodiny před zpátečním letem nedal.

Zapiekanky příště zkusím. Jen to bude chtít nějaké jiné místo než centrum, kde jsem všude viděl napsané mushrooms a champignons. Plus jsem kouknul přes pult a viděl už předpřipravený základ včetně hub.

0 Citovat

Tak to jsi fakt měl smůlu na okno. Mimochodem ráj zapiekanek je v Krakowské Kazimerzi na pl. Nowy kde je asi 20 oken jen se zapiekankami, kdyby Ti zachutnaly :)

0 Citovat

Super report. Polsko je skvělá a podceňovaná země, do které se rád vracím jen tak, někdy na oběd do nedalekého Raciborza na Roladę śląską z kluskami i modrą kapustą nebo na nákupy, abych si udělal zásoby zmiňovaných zapiekanek do mrazáku, a nejraději mám právě ty s pieczarkami :-))))

0 Citovat

@eremi: Myslíš v Krakově toto místo? http://www.placnowy.pl/news.php

0 Citovat

kopecky: Přesně tak.

Jak říká Lukáš, i pro mě se postupem času Polsko, poté co jsem ho poznával víc, stalo srdcovkou, kam se vždycky rád vracím.

0 Citovat

pekny report, Polsko je super a pre Slovakov je aj ten Carrefour Express lacnejsi :D

Tiez pred par rokmi sme sa na Polsko pozerali skoro ako na Ukrajinu (zle cesty, smelinari), ale po poslednych par navstevach sa mame co ucit

0 Citovat

Taky se začínám víc orientovat na východ, mj. Polsko. Jednak protože na řadě míst na západě jsem byl a taky s nelibostí pozoruji, jak rychle tam hoří české peníze. K tomu ty východní destinace mají v sobě to kouzlo méně profesionálního a méně masového turismu. V Paříži nebo Londýně by byla hlava na hlavě, zatímco ve Varšavě jsem v poklidu prošel všechny kostely a vlastně i Královský zámek. Jen ti prodavači suvenýrů tam mají přehnané ceny (v PL a HU celkem 5x a nikdy jsem nenašel obchůdek s mírnějšími cenami než aspoň s těmi na úrovni Západu).

Na Západě mi zbývají už jen ty extra drahé destinace jako Island, Norsko a Švýcarsko nebo ty profláknuté koupácké jako Baleáry a Kanáry. Na ty sice jednou taky dojde, ale spíš tam pojedu až jako plnohodnotný účastník společnosti s nově narozeným daňovým poplatníkem. Zatím mě lákají dálky a krátké dobrodružné návštěvy Východu.

@tonic: Taky jsem koukal, že MHD tam vypadá mnohem líp než u nás, k tomu podle Eurostatu už vyšší příjmy. Ajaj, snad to koruna aspoň ještě o něco málo posílí.

0 Citovat

Taky jsem nedávno byla :D. Chytla jsem akci s Luxespressem a euro, to bylo fakt super. Jinak já Polsko vždycky odsuzovala, ale za poslední rok jsem už byla v Krakowě, Gliwici, Katowicích a Wroclawi a snad kromě toho Krakowa se mi líbilo všude.

http://suziezprahy.blogspot.cz/2...ismus.html

http://suziezprahy.blogspot.cz/2...korun.html

http://suziezprahy.blogspot.cz/2...rsave.html

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Taky se začínám víc orientovat na východ, mj. Polsko. Jednak protože na řadě míst na západě jsem byl a taky s nelibostí pozoruji, jak rychle tam hoří české peníze...

Tak se psychicky připrav na cenu matrjošek v Petrohradě. ;)

0 Citovat

lemming46: Ty už máme doma ve vitríně z ČSSR a SSSR . Bez dalších se snad objedu :-D

P. S. Kdybych po nich nějak hodně toužil, vždycky pro ně můžu zaskočit v Praze k Staromáku ;-)

0 Citovat

Když už se v "Šílené?! cestě do Varšavy" operuje s Cimrmany, napadá mě spíš citace: "A proč si nám to celé tak sáhodlouze, ale zajímavě vyprávěl? "

0 Citovat

Tak se tu taky pochlubim z vlakovym zazitkem do Polska , leteli jsem na Tenerife z Krakowa ,ale presouvali jsme se z Prahy ,takze jsem zvolili nocni vlak s lehatkovymi vozy , vagon byl temer prazdny odjizdelo to v 11 vecer pruvodci nas zavedl do naseho kupe a zdelil nam ze je lepe se v kupe zabezpecit proti najezdu vykradacu , udajne vyhackovavaji i zamcena kupe lidem nic neudelaji ale okradou je a dal nam k dispozici drat kterym jsme se meli zabarikadovat -)

Nevim zda skutecne je nocni jizda tak divoka , nebo proste pruvodci potreboval parit do rana se svym kolegou z druhe kupe a nechtel byt rusen -)

Nicmene jsem se zasobili nabizenym pivem kavou a dalsim pitim a krasnym dratem jsem zavazali dvere kupe tak, ze ani po vyhackovani zamku dvere otevrit nesly

V zadratovanem kupe jsem tedy jeste vlakem nejel -)

Jinak ve Wroclawi muzu doprucit si zajit do Dominikanske na jidlo

hodinu pred zavirackou , jidlo na vahu je za 50% cenu

Krakow ma stejne jako Wroclaw pohodlny dojezd na letiste verejnou dopravou ,neda se to srovnat s Katowicemi ktere jsou zajimave jen pro prijezd autem a levnou cenou parkovani pro cizince

Jinak Polsko muzu taky a polsky se domluvim vyborne

0
13 reakcí