Během lednové cesty z New Yorku zpět do Prahy rušili ČSA let do Düsseldorfu, což mne ovlivnilo tím, že mi byla zrušena celá cesta zpět s Air Berlin a nahrazena letem s Finnair přes Helsinky do Prahy. Booknuli mne do Economy Flex, což jsem hodlal využít nejen více Aviosy do programu BAEC, ale též požádáním o upgrade.Let z JFK byl bohužel totálně plný, takže nebyl prostor ani pro eco+, ale z Helsinek už slečna svolně kývla k upgradu do Céčka. Tak tady je.Transitem se dokodrcám skrze celní kontrolu a pochmurné finské ráno k letištnímu salónku Finnairu.Času není nazbyt, proto padne rychlá snídaně a následně přesun ke gatu.Zde už díky nízkému load factoru svítí final call. Let byl poloprázdný, a to jak v ekonomické, tak obchodní třídě.Sedadla v byznysu letounu A319 jsou stejná jako v economy s tím rozdílem, že je větší rozestup a neprodává se prostřední sedačka. Navíc luxusní prostor v odkládacích binech, což je při cestě z USA k nezaplacení.Rychlá předodletová nabídka tisku a vyráží se na odmrazovací stojánku, která je při ranních odletech v plném proudu.Před snídaní nás uvítá severské sluníčko a následuje občerstvení v podobě omelety, masa a špenátu + nějaké ty další dobroty. Musím uznat, že skandinávský catering patří k tomu nejlepšímu, co Evropa může nabídnout.Během letu prochází letušky několikrát kabinou a dolévají kávu, čaj, případně donesou jiné pití. Na dvouhodinový let služby tak akorát.Sotva dojídám, už přelétáme hranice a míříme do letového prostoru nad Českou republikou.Během přiblížení se naskýtá pohled na Prahu pod sněhem, což ani nevím, kdy jsem naposledy viděl.Přistavení mostu, rychlý výstup bez front a letu je konec. .

Business class Finnair z Helsinek do Prahy

Založil ve fóru Trip reporty z letu

8 reakcí

Během lednové cesty z New Yorku zpět do Prahy rušili ČSA let do Düsseldorfu, což mne ovlivnilo tím, že mi byla zrušena celá cesta zpět s Air Berlin a nahrazena letem s Finnair přes Helsinky do Prahy. Booknuli mne do Economy Flex, což jsem hodlal využít nejen více Aviosy do programu BAEC, ale též požádáním o upgrade.

Let z JFK byl bohužel totálně plný, takže nebyl prostor ani pro eco+, ale z Helsinek už slečna svolně kývla k upgradu do Céčka. Tak tady je.

Transitem se dokodrcám skrze celní kontrolu a pochmurné finské ráno k letištnímu salónku Finnairu.

Času není nazbyt, proto padne rychlá snídaně a následně přesun ke gatu.

Zde už díky nízkému load factoru svítí final call. Let byl poloprázdný, a to jak v ekonomické, tak obchodní třídě.

Sedadla v byznysu letounu A319 jsou stejná jako v economy s tím rozdílem, že je větší rozestup a neprodává se prostřední sedačka. Navíc luxusní prostor v odkládacích binech, což je při cestě z USA k nezaplacení.

Rychlá předodletová nabídka tisku a vyráží se na odmrazovací stojánku, která je při ranních odletech v plném proudu.

Před snídaní nás uvítá severské sluníčko a následuje občerstvení v podobě omelety, masa a špenátu + nějaké ty další dobroty. Musím uznat, že skandinávský catering patří k tomu nejlepšímu, co Evropa může nabídnout.

Během letu prochází letušky několikrát kabinou a dolévají kávu, čaj, případně donesou jiné pití. Na dvouhodinový let služby tak akorát.

Sotva dojídám, už přelétáme hranice a míříme do letového prostoru nad Českou republikou.

Během přiblížení se naskýtá pohled na Prahu pod sněhem, což ani nevím, kdy jsem naposledy viděl.

Přistavení mostu, rychlý výstup bez front a letu je konec.


new-york-leden-267.jpg
new-york-leden-269.jpg
new-york-leden-266.jpg
new-york-leden-263.jpg
new-york-leden-262.jpg
new-york-leden-286.jpg
new-york-leden-284.jpg
new-york-leden-282.jpg
new-york-leden-277.jpg
new-york-leden-278.jpg
new-york-leden-275.jpg
new-york-leden-274.jpg
new-york-leden-271.jpg
new-york-leden-270.jpg

0

Hezký fotky a report. Můžu se zeptat, čím bylo foceno ? Díky

0 Citovat

Díky, Olympus E–M1 + 12–40mm.

0 Citovat

Davide, existuje nějaká nepsaná etiketa, kdy a jak žádat o upgrade, ačkoliv na něj cestující nemá jakýkoliv nárok?

0 Citovat

Na to je spíš expert miro776 :) Už jsem pro to zakládal téma https://www.cestujlevne.com/disk...ci-statusu

Já se prostě vždycky při odbavení zeptám a pokud jsem mezi posledními, ideálně jako poslední, tak je ta šance vždycky velká. Vesměs jsem premium eco dostal pokaždé na error fare a byl jsem úplně bez statusu i členství ve FFP.

0 Citovat

Tak ja bohuzial expert cez upgrade nie som. Nikdy som o neho (zatial) neziadal, dostal som ho pri boardingu. Pristupujem k tomu konzervativne, tj o trochu lepsi FFP status + letenka, ktora ma lepsi booking class. Ale taka sranda zase nieje zdarma..

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Na to je spíš expert miro776 :) Už jsem pro to zakládal téma https://www.cestujlevne.com/disk...ci-statusu

Já se prostě vždycky při odbavení zeptám a pokud jsem mezi posledními, ideálně jako poslední, tak je ta šance vždycky velká. Vesměs jsem premium eco dostal pokaždé na error fare a byl jsem úplně bez statusu i členství ve FFP.

K blogu ale nelze vložit komentář. Takže se táži opět a tady: chápu to správně, že děláš checkin až na letišti na poslední chvíli? Takže když udělám checkin doma, tak mám smůlu?

0 Citovat

Řekl bych, že ne nutně. Jednou jsem letěl z BRU do PRG se SN, chekin již z domova, ale u gatu, jsem zapípal a dali mi nový boarding pass na 1A :-) je pravda, že to byl jen let po Evropě, ale i tak to potěšilo :-)

0 Citovat

Odkaz nesměřuje na blog, ale diskuzi. Ale i tak díky za hint k nefunkčnosti komentářů :) já si říkal, že je na blogu nějaký klid...

0
8 reakcí