Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Bohužel ji musím dát ještě rok. V lednu jsem si přikoupil roční cestovní pojištění, na kreditku jsem koupil letenky až do listopadu (pojistka storna). Tak třeba ten premium stihnou zavést a bude kompetetivní. Jinak fakt půjdu k Erste - české salónky plus 4 další ročně zdarma.

0 Citovat

je nejaka moznost, ako Erste Premier ziskat bez mega na konte a 100k mesacneho prijmu?

0 Citovat

Tušíte někdo, kde přesně ten MC Lounge v Praze je? Na EliteProgram píšou "Umístění: neveřejná část T1 za pasovou kontrolou", a zároveň " kdo salonek navštíví, má právo využít přednostní průchod bezpečnostní kontrolou před svým odletem z Terminálu 1". To mi nějak nejde dohromady - pasová a bezpečnostní kontrola probíhají v podstatě současně a na jednom místě, ne?

0 Citovat

Tak jen ještě potvrzuji na základě odpovědi z banky, že MC World Elite má i nadále na T1 4 hosty jako doprovod zdarma, 2 hosté na T2. U těchto karet se nic nemění.

0 Citovat

Ahoj. Chtel bych se zeptat zda na letisti Madrid barajas je mozne diky nejake karte usetrit za vstup. Letime z canady a koncime v madridu rano a pak az vecer s iberii v economy do vidne. Vim,ze vstup je 26.50 ecek za osobu ale treba se da do zari zaridit nejaka karta. Dik za info pokud nekdo vite.

0 Citovat

cau Kickassone, tot otazka, ja se dokazu zabavit s lahvi neceho dobreho a neco na zub smiley a hlavne u toho koukat na letadla. nejak me ten madrid nelaka... Ale popremyslim o tom. jenze kdyz dam moji drahe polovicce na vyber po 3tydnech na aljasce jestli chce do mesta nebo relax v salonku - tak to se ani nemusim ptat smiley

0 Citovat

Je mi jasné, že relax v salonku. Přece se nepůjde dívat do vyhřátého Milána na nějaké oblečení smiley smiley

0 Citovat

No byt to Milano tak zustanu rozhodne na letisti, v Madridu bych zase 100% jel do centra na dobry jidlo a prochazku.. smiley

0 Citovat

tu odpoved sem si cetl 2x a vyhodnotil to tak, ze madrid prirovnal k milanu a ze tam bude horko smiley takze vyhraty milan - je uplne to same jako madrid smiley

0 Citovat

Zdravim, prešiel som cele toto vlákno o VIP salonikoch, ale nik z vás tu nespomína kreditnú kartu American Express Gold. Neviem ako v CR alen na SK ju poskytuje VUB banka za ročný fixný poplatok 133€ , ďalej už nič neplatite , teda je jedno či kartou platite alebo nie, nie je tam žiadny dalši poplatok nastavenie na čerpanie karty . Okrem poistenia pri cestovani do výšky pol melona € je na karte automaticky „Priority Pass“ – vstup do VIP salónikov na letiskách po celom svete plus paušálna cena 24€ za doprovod.

Mne táto karta ( zvažujem že si ju obstarám, pretože teraz mam American Express Blue - ktorá Priority pass neobsahuje) vychádza zo všetkých ostatných ako bezkonkurenčna.

U DinersClub alebo zakúpenia PriorityPass na priamo vychádza cena 4x tolko za rok aby ste mail free vstupy.
A u MasterCard Gold a pod s Elite programom je zas vstup len do 2 salonikov - Vieden a Praha...to je teda dost malo nie ??

Naproti tomu dat 133€ rocne za free pass po celom svete mi pride dost zaujmava ponuka, samozrejme len v prípade ak často, teda minimálne 10x ročne letíte. V opačnom prípade je to zbytočný luxus vlastnit tákuto kartu.

0 Citovat

Tak to máte fajn, bratia Slováci:-) V Čechách AE nejspíš skomírá- přítel měl korporátní, a tu jim teď nedávno zrušili a nahradili ji City kreditkou.

0 Citovat

no moja velmi neprijemna skusenost s Diners kreditkou..ovsem za to nemoze tato karta ci spolocnost, ale nevedomost A NEVYSKOLENOST personalu v obchode. Prave som s nou platil prvy krat v Lidli...ako predavac-podavac ju chcel najprv strkat do terminalu..hovorim, nema cip, musi sa prejst magneitckym pruzkom..ale stale to nevedel..ja tiez nie kedze som ju mal prvy krat a moje vsetky karty do teraz boli s cipom..tak nechcite vediet tu frontu otravenych ludi so za mnou tie pohlady..museli sme dat vyvolat veducu..ktora to nejak zvladla.. ale v tej rychlosti neviem co tam vlastne postlacala takze nabuduce budem zase aj ja z toho mimo... a nakoniec ma predvsetkymi zhukala ako male decko ze platim kartou ktoru nemam podpisanu..a pritom ja uz fakt neviem ci som ja debil ale mne to podpisat nejde..kazde pero co mam doma tak sa mi len smyka po tom podpisovom pruzku ale stopu podpisu nezanecha..no des..trapas

0 Citovat

klasicky Diners...tiez par krat sa mi stalo, ze ju mali napisanu na dverach, ze akceptuju, ale medzitym zmenili terminal a uz sa nedalo. Prip. ju mali napisanu, ale povedali, ze ju nepodporuju, tak som sa spytal nech skusia a islo to:) ide najma o male lokalne benzinove pumpy.
Podobne aj internetove portaly, napr. Okay elektro sa neda zaplatit cez web (aj ked ju tam maju na brane napisanu), ale v predajni ide:)
A Paypal ju zase berie ako DISCOVER, co vlastne je, ale vzdy ma to zmatie smiley

0 Citovat

neviem, myslim ze nic, kedze v Ikea tiez ju pouzivam v samo-obsluznej a tam ju len pretiahnem cez citacku. V Lidli som ju pouzil mozno raz, ale tam mali asi schopnejsich smiley

0 Citovat

Karta se projede terminálem, vyjede lístek, který prodavač nechá podepsat zákazníka. Následně prodavač na terminálu potvrdí transakci - že je podpis OK. Toť vše.

Stává se mi to s Diners často, že personál neví. Tak si půjčím jejich terminál a zaplatím si to sám smiley

0 Citovat

No , tak uz viem ako to je s tou American expres Gold a ku nej Priority Pass od VUB Slovensko. nei ej to ako som myslel ze davaju PP Prestige. Je to len karta PP bez nejakeho dalsieho oznacenia. VUB sa v zmluve zavazuje uhradit kazdy jeden vstup drzitela karty. Cize oni ju davaju za 133€ co vychadza necelych 6 vstupov.. asi dufaju ze to vacsina klientov nevyuziva a teda sa im to oplati, otazka je co urobia a ako sa stym vysporiadaju, ked narazia na klienta co to vyuzije rocne 10-20x alebo aj viac..

0 Citovat

tak sa podrzte ! to je gol. Zahada vyriesena. Pre Slovakov platia ine podmienky ( LEPSIE) vstupov do salonikov v Prahe cez Elite Program na karty Mastercard ako pre Cechov !

Dobrý deň,

som držiteľom MC World s Elite programom a chcel by som sa informovať, či je to zámer že v slovenskej verzii v podmienkach na vstup do vip salóniku na letisku v Prahe sú iné podmienky ako v českej verzii, alebo slovenská verzia nie je aktuálna.

viď :

sk verzia - Držitelia prémiových kariet MasterCard® (Gold, Platinum, World, World Elite) majú vstup do salónika MasterCard® Lounge zadarmo. Sprievod držiteľa prémiovej karty platí 450 Kč Nedržitelia prémiových kariet platia jednorazový vstup 720 Kč. Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo. Pre vstup zdarma sa držitelia prémiových kariet MasterCard® musí preukázať prémiovú kartou, držitelia firemných kariet sa musí preukázať firemné kartou MasterCard® a ID kartou programu Business Selection.

česká verzia -

Držitelé prémiových karet MasterCard® (Platinum, World Elite) mají vstup do salonku MasterCard® Lounge zdarma. Držitelé prémiových karet MasterCard® World a Gold od 1. května 2016 hradí vstup ve výši 450 Kč. V případě registrace prémiové platební karty v programu Priceless Specials se klientovi vrátí na účet 350 Kč, finální částka poplatku za vstup bude tedy 100 Kč. Doprovod držitele prémiové karty hradí 450 Kč. Nedržitelé prémiových karet hradí jednorázový vstup ve výši 720 Kč. Děti do 3 let mají vstup zdarma. Pro vstup zdarma se držitelé prémiových karet MasterCard® musí prokázat prémiovou kartou, držitelé firemních karet se musí prokázat firemní kartou MasterCard®.

Od 1. 1. 2015 nabízíme výhodný vstup do salonku MasterCard® Lounge pro držitele prémiových karet MasterCard® World Elite – držitel karty má možnost vzít s sebou 4 osoby jako doprovod zdarma. Pátý návštěvník již zaplatí poplatek 450 Kč.



v sk verzii chýba táto aktualizácia :

Od 1. 1. 2015 nabízíme výhodný vstup do salonku MasterCard® Lounge pro držitele prémiových karet MasterCard® World Elite – držitel karty má možnost vzít s sebou 4 osoby jako doprovod zdarma. Pátý návštěvník již zaplatí poplatek 450 Kč.

--

ďakujem​ za odpoveď​

dnes prišla odpoved :

Dobrý den,

veškeré informace, které naleznete na webových stránkách jsou platné. Webové stránky jsou pravidelně aktualizovány.

Pokud máte kartu vydanou na Slovensku, platí pro Vás podmínky pro vstup do salónku, kterou jsou uvedeny na slovenských stránkách. Stejná podmínka je u karet vydaných v České republice.

V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat.

S pozdravem

MasterCard ELITE Program team

0 Citovat

to není gol - to je len trik, ako vynachváliť do neba výhodu, ale použiť to môžu iba tí, ktorí v danej krajine nebývajú, nežijú a teda do "390 minút " neodletia - alebo nehrozí, že salonik bude preplnený napr. cestovateľmi z cestoviek.

Welcome in MasterCard ELITE Program & Enjoy your card smiley

0 Citovat

Prosim vas kto ma priority pass... ako a kde v appke pre PP najdem digitalny pass? Na ich stranke pisu ze to tam najdem no nech pozeram a klikam vsade v appke nikde to nevidim ((

0 Citovat

ti co mate DinersClub, cital ste si poslednu aktualizaciu fair-use-policy? neni to zas cele pomenene ? Mne z toho vypliva ze na dodatkove karty sa uz nevztahuje pausalna cena za vstup do saloniku 19€. ved pred tym to tam bolo ze aj na dodatkove, teraz sa uz spominaju len hlavne karty. Platnost od 1.9.2016. Pozeral to niekto uz ?

0 Citovat

Podmínka: 50.000 Kč příchozí částka měsíčně (je jedno, zda jí budete točit mezi dvěma účty nebo máte na tuzemsko prémiový příjem)
https://www.erstepremier.cz/banka/appma ... ortal/csp2

Výhody zdarma:
- kvalitní pojištění od Kooperativy na vás + rodinu + druh/družka,
- debetní/kreditní prémiové karty VISA Infinite nebo MC World Elite (= zdarma vstup na T2, zdarma vstup na T1+4 hosté), lze vybrat jednu a jednu
- PriorityPass nabitý na 4 vstupy zdarma, další za 12€! (klasický vstup s PP je 24€, banka dává 50% zpět)
- EUR/USD účet, při platbě v zahraničí se automaticky strhne dle měny = máte stále stejnou kartu
- výběry v zahraničí zdarma, háčkem bývá směnný kurz u ČS

Nevýhody? Patříte pod Českou Spořitelnu smiley

0 Citovat

To je vtip? smiley

0 Citovat

Nevěděl jsem, že Erste snížili podmínku sto litrů měsíčně na padesát. Asi reagovali na ČSOB Premium: https://www.csobpremium.cz/. Tam je taky VISA Infinite a MC World Elite. Oproti Erste je zdarma vstup jen na T1 salónek, v T2 (zatím) nic nemají. A MC salónek se Erste salónku rovnat nemůže. Dále je ČSOB horší v Priority pass. Máte čtyři vstupy zdarma a za další platíte 30 USD plus DPH. Erste dává naopak poloviční slevu, u ČSOB se někde může vyplatit koupit si standardní vstup smiley

Mimochodem, k čemu je VISA Infinity? Slevy Luxury hotels mě nelákají. Předpokládám, že do žádného salónku mě zdarma nepustí, že?

0 Citovat

Myslím, že salónek na T2 je právě jen s tou Visou, MC nelze uplatnit?

0 Citovat

Jo, VISA u ČSOB je k ničemu, myslel jsem že se ptáš na tu od Erste smiley Jinak pozor, že do toho salónku už má bezplatný vstup jen držitel karty. Hosté od tohoto léta zcela zrušeni.

0