Ahoj, vychazim z diskuze, ktera tu byla u clanku "co zabalit na dovolenou a jak se vejit do batohu".. Ta diskuze mne inspirovala k tomu, ze ted zvazuji porizeni idealne co nejvetsiho cestovniho zavazadla, co bych si bral s sebou jako prirucni zavazadlo do letadla. Mam predstavu neceho univerzalniho, s cim muzu cestovat vsude, je jedno jestli na tyden po Evrope, nebo treba na mesic po Asii / Africe... Moje predstava je takova: 1 - rozmery to bude prirucni zavazadlo na palubu (nutna podminka) 2 - cestovatelsky batoh s co nejvetsim obsahem 3 - pro predstavu - v diskuzi se tady jiz objevil Burton Traverse Pack (http://www.cestovatelskyobchod.cz/burto ... antom-tarp), ten se mi libi, ale zajimaly by mne jeste dalsi podobne alternativy, aby bylo z ceho vybirat  .

Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Po posledním třítýdenním tripu po asii můžu v klidu doporučit Systems Go Duffel Pack 35L od Eagle Creek. V pohodě projde jako příruční zavazadlo. Hlavně "krabičky" ušetří spoustu otravy oproti běžnýmu báglu, kterej furt přeskládáváte, když hledáte co potřebujete.

Sice má včetně příslušenství vyšší pořizovací cenu, ale je to dlouhodobá investice, takže se to dá překousnout.

https://youtu.be/ySNvLtYLcaY

0 Citovat

Ten vypada skvele! Ty vnitni Half Cubes se asi dokupuji zvlast, ale ktere presne to jsou, ty co jsou na tom obrazku?

0 Citovat

Jsou dva druhy http://shop.eaglecreek.com/packit-specter-half-cube/d/1145 a http://shop.eaglecreek.com/packit-half-cube/d/1328 mám ty levnější, navíc jenom 3 a k tomu ještě 2x quarter cube - jednu na hygienický potřeby a druhou na různý cajky. Místo poslední krabičky tam dávám foťák a mikinu.

0 Citovat

Takže nejlepší je asi nakonec ten Burton co ?

0 Citovat

Mně se osvědčil SALOMON SKY.
Mám ho ve verzi 45 L, ale jsou i menší (38, 32). Je lehký, pěkný a do low cost aerolinek mě s ním vždy pustili.
Kdyby došlo na přeměřování výšky, tak u mojí verze 45 L by byl asi problém. Je tam takový tenký rám, který se nedá nějak zmenšit. V letedlech Airbus a Boeing se vždy vejde do prostoru nad hlavou. Jen u vrtuláku společnosti AirBaltic jsem ho musel mít pod nohama.

Já na něm oceňuji nízkou váhu, variabilitu (poloprázdný vypadá jak příruční zavazadlo a plný jak krosna) a dobrý upínací systém.
Stojí kolem 3 000,- a ve výprodejích jde občas sehnat kolem 2 000,-

Takové ty rádoby příruční batohy nemám rád, protože nejsou ergonomické a vypadají spíše jak kufr a ne batoh. Batoh vždy případně do přeměřovacího zařízení nějak narveš.

0 Citovat

Hele přátelé a co říkáte na český výrobek BAGO BAGO ?

0 Citovat

Myslím, že to tu zatím nezaznělo .. co říkáte na http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=nitro+weekender ?

Nemáte někdo zkušenosti?

Díky. T.

0 Citovat

Ahoj, potom, co vypadl vychvalovaný Burton z nabídky eshopů, trochu tápu, jaký batoh nakoupit. Chtěl bych něco ve stejném stylu, takže "kufr na záda". Máte někdo nějaký tip?

0 Citovat

Já teď koupil ten Burton Traverse na německém Amazonu za přibližně 3000 Kč včetně poštovného. Cena žádný zázrak, ale není moc z čeho vybírat. Ještě jsem uvažoval nad Osprey Farpoint 40, ale jelikož má na zádech podpůrný rám, tak by se nedal zmáčknout třeba u Wizzair, kdyby to náhodou kontrolovali.

0 Citovat

Co jsem hledal já, tak ta nová verze se dá sehnat spíš už jen ve fialové barvě. A na americké verzi Amazonu jsem nenašel nikoho, kdo by jej zasílal do ČR (jasně, jde to obejít třeba přes Shipito).

0 Citovat

V roznych mutaciach amazonu tento batoch je stale k zakupeniu najlacnejsie v spanielsku za 81€ resp biela verzia 77€ http://www.amazon.es/Burton-Duffel-Trav ... n+traverse , doklikal som sa az ku zaplateniu s kartou takze mali by to poslat aj do CR smiley

0 Citovat

Díky moc za tipy. Ještě jsem včera pogooglil a našel tuto levnější alternativu - http://caribee.cz/tasky-pres-rameno-sportovni-pracovni/78-taska-skymaster-carryon-9315524069169.html, líbí se mi, že jde nosit i jako taška. Jen vypadá míň bytelně. Nemáte někdo zkušenost?

0 Citovat

Zdravím,
má niekto skúsenosti s batohmi od cabin max? Letím s wizzair a zatiaľ nemám kúpený väčší batoh. Dokážem sa na 2 týždne(Taliansko, leto) zbaliť aj do malého batohu (s tým, že potrebujem min. oblečenia, plánujem využívať práčovne)?

Na cabin max ma zaujal tento model. Objemovo by mal mať 33 litrov. Vystačí to? smiley (podľa vašeho článku sa Veronika balila do 35 litrového)

Prípadne kúpiť radšej väčší batoh a skúsiť prejsť s väčším? Alebo si rovno zaplatiť za väčší? Keďže mám letenky v podstate za 20€ obojsmerne tak platiť ďalších 20€ za väčší batoh sa mi nepozdáva smiley

Ďakujem za rady.

p.s. prípadne tento s tým, že by som ho nenaplnil až povrch a mal ho do budúcna keď budem letieť napr. s ryanairom?

0 Citovat

ked si peries, tak sa da lahko zabalit na 2 tyzdne, dokonca ja moja frajerka sa zabalila na 10 dni takto smiley Ved ak mas nieco vacsie ako teplu budnu, alebo vacsie topanky, to si oblec na seba smiley

0 Citovat

jjo to je jasné smiley takže nemám zbytočne kupovať od wizzair väčší batoh? A lepšie kúpiť teda ten menší alebo väčší a nenaplniť ho a skúsiť ho na letisku trochu "splaksnúť" zhora? smiley

0 Citovat

Oficialne small batozina u wizzu je takmer 34l, ja som doteraz skoro vsetky 10 dnove dovolenky pochodil s 24 l taskou , aj ked v niektorych pripadoch (tych mimo plazovych) natrieskanou do prasknutia. Este tych povolenych +10 l by mi hodne pomohlo resp. v 95% dovoleniek by mi urcite postacila 34l small batozina, ale tazko sa zhanalo nieco takeho objemu, aby sa to voslo do vysky 42 cm a malo to hlavu a patu ako burton traverse, takze som rovno kupil burton traverse s tym, ze ho v pripade wizzu nikdy nenatrieskam do plna a hore tych 10 cm "navyse" nejako spucim, ak bude nahodou natrieskany tak si proste priplatim za velkost, vo wizze vedia byt riadne svine a tych 10 cm navyse by ma mohlo stat viac ako cela letenka smiley Zatial som ho mal len na weekendovky poloprazdny, na priority boarding si ma s nim nikto nevsimal. Suma sumarum, poradit ti neviem smiley ale, ak by som nasiel maly burton reverse, tak by som si ho kupil skor ako velky.

0 Citovat

Jedu do Thajska v únoru, jaký batoh si vzít? Chci toho vzít co nejméně.
Jaký příruční zavazadlo můžu do letadla mít? Jen kabelku nebo menší batoh? Nikdy jsem ještě neletěl, tak prosím o nějaké tipy, jak to v letadlech chodí smiley Díky. Adam

0 Citovat

Tak mam za sebou prvni (zimni) cestu s tim Eagle Creek Go Duffel a je to super, rozhodne doporucuju prikoupit par kusu tech tasticek (sice to byla celkem velka investice, komplet lehce pod 4tis), kazdopadne s tim je to potom luxus - cokoliv potrebuju vyndat snadno vytahnu, bez toho abych musel prehrabat/vysypat cely batoh. Takze diky tomu, kdo ho tady nadhodil smiley

Jedine co bych asi poznamenal, ze notebook se tam da narvat max. 13" a to jeste tak tak. 13" MacBook Pro se tam nevejde v memory-foam obalu, nicmene ja uz jsem zvykly jej nosit bez nej.

Plne nalozeny jsem ten batoh mel okolo 9,5 kg (pulka notas, fullframe DSLR a dva objektivy) a pohodlne se s tim dalo chodit

0 Citovat

na to přetížení pozor...my měli jeden plnej normálně do těch 7kg a bez problému..druhej byl kolem 9kg a utrhlo se nám spodní pouto k hlavnímu popruhu, nemaj to zrovna moc dobře vychytaný tenhle detail...nicméně eagle creek poskytuje doživotní záruku a tak jsme se při reklamaci nemuseli s nikym handrkovat

0 Citovat

Diky za upozorneni, zatim to nevypada nijak opotrebovane, ale je fakt ze uplne nalozene jsem to nosil jenom asi 4 dny z 10, jinak jsem mel notas a vetsinu veci nekde vyndanych.

0 Citovat

Taky vybírám nějaký batoh, který splní rozměry příručáku. Škoda že ten Burton už u nás nejde sehnat. Z dalších zde zmíněných mě zaujal ten Eagle Creek Go Duffel, ale nechce se mi investovat tolik.

Další pak OSPREY BATOH FARPOINT 40 II Máte ho někdo? Vypadá, že by měl mít taky celkem slušně organizovaný vnitřní prostor.

Na první pohled mě zaujal ještě jiný od Burtona, konkrétně Burton Annex Pack. Mátě někdo? Reference? Je sice trošku menší (28l), ale myslím že na pár dní, max týden by to mohlo stačit. Teda aspoň pro chlapa smiley

Myslím, že u Wizzu by jako menší prošly oba dva. Nevím jak ten Eagle Creek, jestli se dá tolik ohnout.

Kromě toho hledám ještě tipy na nějaký menší batoh do města na celodenní chození. Teď mám tašku přes rameno (obsah: foťák + 2 objektivy, nějaké osobní věci, průvodce, atd.). A přeci jenom po 3 dnech a cca 20 km denně, už pomalu necítím záda. Batoh by mohl být pohodlnější.

0 Citovat

Já koupil Nitro Weekender (raw denim) za nějakých 2200,- smiley tak jsem zvědavej, ještě jsem bohužel neměl možnost využít, ale vypadá moc dobře, tak bude snad spokojenost. Ještě jeden přítelkyni (ten Safari) a bude o místo na cestování vystaráno.

0 Citovat

Kartáček na zuby, pas a kreditku si strčím do kapsy a na ostatní mám klasické žebradlo - vejde se mi tam 8 lahváčů, nebo 16 plechovek, nebo placatek rumu, je tam ještě menší kapsa na šprcky a jedna skrytá, kam se dá dát hulení a celá ta sranda vyjde asi na pětikilo (tedy bez obsahu)...

http://www.fler.cz/zbozi/pruhovana-task ... na-4750256

0 Citovat

Toncek


Dost bude záležet čím to máš napěchovaný a jak moc smiley já jsem zastáncem celkem lehkého cestování a když je něco potřeba, tak to řeším na místě, ale když bude nejhůř, tak to určitě stlačit půjde jako každý běžný batoh.. navíc s batohem Tě ani nepoženou k rámu, protože moc dobře vědí jak to chodí. Jde ti asi o Wizzair, že?

Uvnitř je vesměs jedna hlavní kapsa a slot na ntb (pro mě tedy na papíry a tablet). Jinak standard kapsičky jako u většiny cestovatelských batohů..Minimálně jdou vidět zde.. .. ale opravdu minimálně smiley docela se mi líbí taková výsuvná komora, když rozepneš ten zip hned vedle té přední kapsy. Udělá Ti to v hlavní kapse celkem dost místa - třeba na boty. Je to sice na úkor vzhledu, ale krátkodobě myslím bez problémů..

Bederák nemá.

0 Citovat

@haxs

Díky moc za info a link. Ty fotky tam mají aspoň trošku větší vypovídající hodnotu než to co jsem zatím našel. Jo jde mi o WizzAir, u ostatních low costů se vleze v pohodě. Právě, že v jejich případě bych ho holt úplně nenapěchoval, kdyby náhodou měl někdo na gatu špatný den. Škoda, že ten Osprey má ten rám, jinak bych bral asi ten. Ale tenhle se mi začíná líbit taky!

Jen na denní nošení po městě s pár věcmi bude asi zbytečně velký. Musím si vyřešit dilema, jestli chci raději něco více cestovního s větším objemem nebo něco menšího vhodného i na denní nošení na výletech (např. ten Burton Annex Pack).

0