Ahoj cestovatelé, zkoumám možnosti, jak se co nejvýhodněji dostat do VIP salónků a není mi jasný program priority pass. Pročetl jsem mj. čánek http://cestujlevne.com/letistni-vip-sal ... aze-vidni/, kde se uvádí, že se základním členstvím v PP je nárok na slevu 50 % pro sebe a doprovod. Nicméně na webu PP nic takového nevidím, naopak tam píšou, že se platí plná cena (27 USD) pro sebe i doprovod. Tak vlastně moc nechápu, k čemu ten program je (když jsem šel někde "naslepo" do VIP, tak mi tam pustili bez PP za obdobný poplatek). Druhá věc je, jak se k PP rozumně dostat v ČR. Pochopil jsem, že některé banky dávají to základní členství ke kartám (pak ale moc nerozumím, jestli to k něčemu je, viz výše) a u některých (Erste premier) jsou 4 vstupy ročně zdarma (to ale asi platí jen pro držitele?). Nějaké vstupy "zdarma" jsou i k Diners club, ale tam je zase roční paušál, který moc výhodný není. Zatím mi nejlepší přišla Erste, ale tam je opruz s podmínkami vedení. Máte nějaké tipy? Co používáte vy? Díky .

Priority pass

Založil(a) ve fóru Trip reporty z letu

Jo už jsem to našel, díky, takže plus mínus jako PP, s tím, že těch salonků je o dost víc v rámci PP, ale určitě zajímavá alternativa, jsem rád, že jsem se o ní dozvěděl, díky smiley

0 Citovat

Možno blbá otázka, vzhľadom na tú akciu čo teraz beží, ale dá sa PP kúpiť od určitého dátumu? (a tak využiť prebiehajúcu akciu, ale nepremárniť 2 mesiac čo nebudem nikam letieť, keďže mi treba napísať diplomovku konečne smiley )

0 Citovat

Mojo: pokud si pamatuju, tak to musíš rovnou zaplatit a platí ti to od toho konkrétního dne, ale že by "akce" skončily se nebojím, ten fasttravelerův odkaz funguje už minimálně od podzimu, ten na kterej jsem kupoval já (25% sleva na VISU a o něco levnější, protože je účtována stejná cena jako v eurech v dolarech) na první rok už několik let. Takže v klidu dopiš diplomku a pak kupuj smiley
zelig: Můžeš používat ihned - stáhneš si aplikaci do mobilu a tam máš eletronický PP, karta mi přišla ani na za 14 dnů.

0 Citovat

Přesně jak píše eremi. Po zaplacení máš ihned digitální kartu v mobilu nebo tabletu, kterou akceptují v 99% salónků. A do 14 dní ti přijde i s dalšíma informacemi plastová karta. Jinak jde v pohodě využít i na několik salónků na jednom letišti v jeden den.

0 Citovat

Zdravím. Můžete mi poradit ohledně využití Priority passu? Ve Frankfurtu budeme trochu déle než jsme plánovali a tak bychom chtěli využít poprvé téhle možnosti. Nepochopila jsem, kolik se platí za vstup. Držitelem karty je manžel, byla bych s ním jako manželka plus naši dva spolucestující. Někde se uvádí vstup pro všechny po 24 euro, jinde manžel 50%, ale není z čeho polovina, tak v tom mám trochu zmatek. Stačí se jen prokázat touto kartou? Dá se zaplatit poplatek cash? Chceme si v klidu odpočinout a něco sezobnout, tak váháme, zda se to vůbec vyplatí.
Díky smiley

0 Citovat

Od koho má Priority Pass? Od banky nebo koupenou přímo u společnosti? A poté jakou variantu? smiley

Jinak je 50% ze vstupu salónku, který si každý účtuje jak chce. Někde 20 eur, jinde 40.. Bohužel se cenu člověk dozví většinou až na místě. Jak je to s vyúčtováním netuším, poradí někdo?

Pokud má standardní od PP, ne od banky, tak se hradí 24 eur za osobu.

0 Citovat

Peníze se vždycky strhnou z karty, která je přiřazena k účtu Priority Passu, to znamená buď z kreditky ke které je Pass vydán nebo z karty, kterou platíte členství a máte uvedenou v účtu.

0 Citovat

Kartu má od banky, základní. Ten poplatek se musí zaplatit tou kartou banky, která ten pas vydala? My totiž raději kartou ve světě neplatíme, měli jsme jednou špatnou zkušenost, tak raději máme hotovost.
Moc děkuji za odpovědi. Trochu v tom tápu, zda to stojí vůbec za využití. Jestli raději nezůstat normálně v tranzitu a stejné peníze utratit tam.

0 Citovat

Ano, automaticky se to strhne z karty, která je k tomu účtu, respektive ke které máš ten Pass (předpokládám nějaká kreditka), hotovostí podle mě platit vůbec nejde. Jinak v salónku na letišti bych se opravdu nebál platit kartou.
A za mě, pokud bych si měl vybrat, tak radši zvolím salonek - cenově to vyjde asi nastejno, ale máš tam klid a pohodu.

0 Citovat

Pokud člověk přestupuje více jak 4 hodiny, vyplatí se. Máš klid, pití, internet.. Ale zase záleží letiště od letiště... Nevím jak dlouho přestupujete, ale je možné se projet vlakem do centra města smiley

0 Citovat

Máme na přestup 6 hodin, tak proto se ptám. Hodinu před odletem na odbavení, tak ty 3 hodiny, co píšou, že můžeš být v salonku, by šly.
Vždycky do Thajska seženu letenky s dvouhodinovým mezipřistáním přes kterékoliv letiště, ale tohle máme jako balíček za VIP super cenu i s pobytem přes německou CK, ale jediný tenhle tranzit je dlouhý, ostatní jen ty dvě hodiny. Díky moc za rady. smiley

0 Citovat

Informace pro ty, kteří by chtěli využít výše uvedený odkaz (za který děkuji) na neomezený Priority pass na 15měsíců s 15% slevou. Z karty se odečte částka 339 USD a ne EUR, jak je v odkazu uvedeno, čili další nečekaná, ale příjemná úspora. Členství tak vyjde na 8226kč. Karta se okamžitě po zalogování objeví v aplikaci, která i off line vyhledá salonek podle zadaného letiště. Zatím vyzkoušeno na Bali a v Singapuru, oba salonky na skvělé úrovni. V Singapuru dokonce menu s výběrem několika teplých jídel, které přinese personál ke stolu. Na plastovou kartu zatím čekám, ale použití aplikace je daleko jednodušší. Host platí obvykle 24USD a na Bali měli hned na recepci vtipně napsanou informaci, že nejsou připraveni smlouvat ohledně počtu dětí zdarma.

0 Citovat

Jen doplnění,ne všude mobilní Pass berou,ale na cca 90% míst ano.Host neplatí 24 ale 27 USD.

0 Citovat

Jen na menších letištích chcou kartu většinou, protože mají třeba ještě "žehličku" a elektronickou kartu teda nemají jak ověřit. Cena za vstup je 24E/27USD. Přesnou cenu si musí manžel ověřit u banky. Pokud ta ji nemá stanovenou, tak platí ta oficiální od PP. Erste má třeba jen 50% z této částky.

0 Citovat

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat. Letíme z Dubaje do Manily, pak máme 12 h čekání na let do Sydney. Koukal jsem na stránky priority passu, viz. odkaz níže na salónky v Manile a u Miascor Lounge jsem nenašel poznámku o maximal stay ani o omezení, že by pouštěli tři hodiny před odletem. Nemáte někdo zkušenosti, zda tam budeme moct hned po příletu celou dobu do odletu? Uvažuji o pořízení priority passu právě kvůli tomuhle čekání.

Díky moc za pomoc

https://www.prioritypass.com/loungesearch?entity=bb17df84-6858-49d4-8164-269f16df5eee#

0 Citovat

Kvůli 2 vstupům nemá PP smysl - můžeš si vstup zakoupit sám. Omezení je na základě toho, kdy máš následující let - někdy to kontrolují, jindy nechávají.. Ale u 12h čekání si myslím, že ti dají 3 - 4 hodiny max.

0 Citovat

Tak jak říká Dave, kup vstup na místě, pokud není časové omezení, tak by tě tam mohli nechat, záleží vždy na personálu. I tam, kde je časové omezení, tak to nijak nehrotí, pokud tam nestrávíš celej den.

0 Citovat

Na místě to nebude podle mě zrovna levné. Normální cena bývá u lounge okolo $50. Zařiď si Diners Club a máš jistou cenu 490Kč.

0 Citovat

Nedíval jsem se na konkrétní letiště. Co mám zkušenost, tak Londýn okolo 1400, Marhaba DXB okolo 1200, Arlanda myslím 1250... Samozřejmě všechny zmapované nemám. Chodil jsem vše na PP nebo status.

0 Citovat

Díky moc všem za odpovědi. Netušil jsem, že se dá do lounge i bez těhle karet, že si stačí pouze zaplatit jednorázový vstup.

0 Citovat

Děkuji všem za rady ohledně využití Priority passu při naší cestě přes Frankfurt. Byli jsme na terminálu 1 v salonku LuxxLounge. Sice na recepci seděl ne zrovna příjemný mladý muž, kterému se moc nechtělo vysvětlovat podmínky využití, ale platí zde, že majitel P. passu má vstup zde zdarma,doprovod pak platí 22 euro strhnutím z karty ke které byl P. pass vydán. Jinou platbu neakceptují. Zkušenost to byla příjemná, stálo opravdu zato využít tuhle možnost před dlouhou cestou.
Takže ještě jednou díky.

0 Citovat

Mohu se zeptat, jak jste se dostávali do LuxxLounge? Četl jsem, že se musí vyjít ven z tranzitu a po návštěvě opět přes security zpět. Díky

0 Citovat

A máš s ním zkušenost?

0 Citovat

Nene, já byl ve SkyLunge na terminálu 2. Tam jsme taky musel zpátky přes kontrolu, neboť mi let letěl z jiné části terminálu a úseky nebyly propojeny.

0 Citovat

No pochybuji, že mě na T2 pustí, když přilétám na T1 a odlétám také z T1.

0