Ahoj cestovatelé, zkoumám možnosti, jak se co nejvýhodněji dostat do VIP salónků a není mi jasný program priority pass. Pročetl jsem mj. čánek http://cestujlevne.com/letistni-vip-sal ... aze-vidni/, kde se uvádí, že se základním členstvím v PP je nárok na slevu 50 % pro sebe a doprovod. Nicméně na webu PP nic takového nevidím, naopak tam píšou, že se platí plná cena (27 USD) pro sebe i doprovod. Tak vlastně moc nechápu, k čemu ten program je (když jsem šel někde "naslepo" do VIP, tak mi tam pustili bez PP za obdobný poplatek). Druhá věc je, jak se k PP rozumně dostat v ČR. Pochopil jsem, že některé banky dávají to základní členství ke kartám (pak ale moc nerozumím, jestli to k něčemu je, viz výše) a u některých (Erste premier) jsou 4 vstupy ročně zdarma (to ale asi platí jen pro držitele?). Nějaké vstupy "zdarma" jsou i k Diners club, ale tam je zase roční paušál, který moc výhodný není. Zatím mi nejlepší přišla Erste, ale tam je opruz s podmínkami vedení. Máte nějaké tipy? Co používáte vy? Díky .

Priority pass

Založil(a) ve fóru Trip reporty z letu

niemandos napsal(a):

Nevím, proč by nemělo fungovat.


Některé pojišťovny inkasují pojistné, ale při placení pojistné události hledají záminky, jak se mu vyhnout.

0 Citovat

To je snad základní princip jejich fungování ne?

0 Citovat

To jistě. V mnohých případech je to ale chyba toho kdo se u nich pojistil, že si nepřečte podmínky smlouvy a pak se diví, že pojistka něco nehradí.  Obzvláště u těch, co hledí především na cenu. To že se snaží plnit co nejméně je sice pravda, ale na druhou stranu je na každám, aby se nenachal"odrbat".  To platí u nás jaksi všeobecně :)

Krom toho, tady žádné pojistné neplatíš, takže je to úplně jiná situace :))))))))

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Update: Cestovní pojištění ke kreditní kartě Mastercard od ČSOB premium funguje. Dneska mi proplatili 80% z ceny kvůli nemoci neproletěných letenek do Barcelony. Stačilo dodat potvrzení o nemoci od lékařky a email od aerolinky s cenou. Asi u ČSOB zůstanu, akorát ten chybějící salónek na T2 mě mrzí.


tak to si ma potesil, zrovna riesim ubytovanie na november, ktore nejde zrusit a vravel som si, ci sa bude dat na to poistenie Storna v ramci tohto spolahnut

0 Citovat

Nebude. Je to storno zájezdu nebo letenek. Bohužel v podmínkách (pokud je neaktualizovali) nepočítají se zájezdem po vlastní ose (tedy včetně pozemní dopravy či ubytvování).

0 Citovat

1. Pojistnou událostí je vznik povinnosti pojištěného uhradit pořadateli zájezdu nebo poskytovali cestovní služby odstupné v důsledku odstoupení  pojištěného, který předmětnou smlouvu uzavřel, od předmětné smlouvy (dále také jen „stornopoplatek“) nebo propadnutí ceny zakoupené cestovní služby, pokud k odstoupení nebo propadnutí došlo z důvodu specifikovaných v odst. 2 tohoto článku.

2. V případě vzniku pojistné události je pojištěný, který uzavřel předmětnou smlouvu s pořadatelem zájezdu nebo poskytovatelem cestovní služby, dále povinen:

c) předložit pojistiteli doklady prokazující zaplacení ceny zájezdu nebo cestovních služeb, které nebyly využity, a k nimž se váže uplatňovaný nárok  pořadatele zájezdu nebo poskytovatele cestovní služby na úhradu stornopoplatků pojištěným, 

V slovnicku pojmov potom: 

5. Cestovní službou se rozumí doprava, ubytování, občerstvení a další služby zakoupené v souvislosti s cestováním, např. fakultativní výlety, skipasy, sportovní a vzdělávací kurzy, pronájem dopravního prostředku a další podobné služby


Z toho mi ako pravnickemu laikovi vyplyva, ze by sa k tomu malo vztahovat aj ubytovanie a prenajom auta napriklad. Ale vsimol som si, ze tu mame aj ludi viac pravnicky angazovanych, mozno by nam to mohli viac osvietit :)

0 Citovat

Super, to je změna k lepšímu.

0 Citovat

Jsem na to podobne jako nekteri dalsi uzivatele, prispivajici do tohoto temata. Totalne zmateny :)


Proto se zeptam uplne jednoduse polopaticky. Ma nekdo overeny vstup na T2 (nebo kdekoliv po svete) prez CSOB PP vydany k jejich premium world elite kreditni karte? V materialech se samozrejme pise toto: Ročně máte zdarma čtyři vstupy do letištních salónků . Využít je můžete vy i s rodinou (1 vstup = 1 osoba.)


mam to tedy chapat:

a) rocne muzu vyuzit 4x PP zdarma napriklad do Erste na T2 PRG, ktera mi zajisti vstup zdarma. Dalsi naklady nejsou. Plati se az od pateho vstupu dale.

nebo

b) rocne muzu vyuzit 4x PP zdarma napriklad do Erste na T2 PRG, ktera mi zajisti slevu ze vstupu? (tech 50% ci kolik), zbytek se plati nejakych 30$ dle ceniku csob


Mate me kamarad, ktery ma ke kreditni karte od KB pouze nejnizsi variantu PP s kterou ma narok pouze na slevu a tvrdi ze podobna bida je to i s CSOB.


Dik!

0 Citovat

Šel jsem na PP od ČSOB na T2 do Erste salónku. Nic jsem neplatil, přišel jsem o dva vstupy z ročního limitu ČSOB  Premium.

0 Citovat

No záleží na kartě a podmínkách, ale je to jak říkáš.

U ČSOB Premium jsou 4 vstupy zdarma (další se platí za plnou cenu)

U KB má PP s 50 % slevou, ale nejsem si jist z jaké částky

U ČS Priority Pass končí a byl nahrazen Lounge Key s 6 vstupy na rok

0 Citovat

Myslím, že je to uvedeno naprosto jasně. Tobě nedali ke kartě podmínky ?  Na priority pass můžeš 4 x do všech salonků, které jsou uvedeny v jejich seznamu zdarma. Stačí se podívat na stránky PP. Jen nevím, jestli se vyplatí jít zrovna do salonku Erste na PP. Dle mého vyhozené vstupy, ale pokud letíš jednou za rok tak asi jo. Kamarád tvrdí hovadiny. Až vyčerpáš 4 vstupy budeš platit mám pocit  30 dolarů plus 21% dan. Neplatí se plná cena, jak tvrdí David, ale fixně těch 30 dolarů plus dan. Což se často vyrovná ceně, někdy je i cena nižší, pokud si vstup do salonku zaplatíš předem.


https://www.prioritypass.com/en/...clav-havel

0 Citovat

Asi na to není vhodná doba, ale pokud by někdo přesto toužil po ročním neomezeném PP, je tu i díky krizi v létání omezená nabídka za 110 USD. Roční platnost, aktivace v app během 5 dnů, vlastní karta přijde do ca. 2 týdnů. Osobně ověřeno, tedy 100% garance. Případně pm;-)


pp.jpg

0 Citovat

Kurnik šopa to zní dobře. Sice mam ještě 2 vstupy do Dragonpassu, co asi nevyužiju, ale za 110 USD to je lákavá nabídka. Asi ti napíšu maila :-). Musíme být přece optimisti. Jen rychlá otazecka. Předpokládám, že je to časově omezené? Potřeboval bych platnost aspon do začátku listopadu, tak proto se ptám.

0 Citovat

Já bych potřeboval od ledna... Listopad ok, pak už nedokážu ovlivnit.

0 Citovat

Takových nabídek ještě bude...

 

0 Citovat

KEEP THEM COMIN´, NIGGA!

0 Citovat

Tak malý update, hlavně pro moje (optimistické) milce:-)

Objednáno 28.9.

Zaktivnění účtu v app 2.10.

Dnes, tedy 15.2. dorazila vlastní karta + ty kraviny  k ní...


img-20201015-110735.jpg

0 Citovat

Hezky

0 Citovat

cali píše: Objednáno 28.9. , Zaktivnění účtu v app 2.10. , Dnes, tedy 15.2. dorazila vlastní karta + ty kraviny  k ní...

To je nějaký stroj času podle těch dat ;-)

0 Citovat

@DimikUK

Tak to jsi dost naivní. Myslíš si, že ti Cali dá návod jak to objednat. Tady asi někdo úplně nepochopil, že to není úplně oficiální akce.

 

0 Citovat

já bych se neobtěžoval odpovídat arogantně vystupujícím diskutujícím. zkus hledat chybu u sebe, huh?

0 Citovat

Tak já po vás chlebem a vy po mně kamenem, nevděčníci..:-)

@divan - jasně překlep, psal jsem dnes, tedy 15.10.

@dimik - dostal jsi sz hned 12.10., stejně jako další, co mně napsali...

 

0 Citovat

:-) to si ale trochu přibarvuješ... Pak mám pro tebe tip napřímo https://www.prioritypass.com/en/...ioritypass

 

0 Citovat

Sa čudujem že si odkázaný na takéto akcie, geroj

0 Citovat

Jen to zrekapituluju: borec tady nabídne PP za super cenu (když pominu asi nesmyslnost PP na rok 2021), druhej borec napíše,že by měl zájem,první borec mu napíše PM ohledně toho,jak to funguje,druhej borec ho nejdřív zdrbe,že mu neodpovídá,následně se po upozornění,že zpráva mu byla poslana predtim nez ho druhej borec zdrbal opravi bez omluvy na to,že to smrdí.Na to mu první borec napíše,že si to může koupit naprimo a druhej borec zacne klasicky urazet dalsiho borce :)))

0