Protože nejsem zdaleka sám, kdo má naplánovanou letní cestu na Azory a informace jsou rozptýleny ve více vláknech, založil jsem toto, protože opatření a situace jsou na obou ostrovech podobné. Podle toho, co jsem studoval o Azorech, má místní samospráva rozsáhlé pravomoci, takže omezení pro vstup na ostrovy se mohou lišit od kontinentálního Portugalska. Pokud budete mít aktuality o situaci na Azorech a Madeiře,  o letech apod., pište to prosím sem.  .

Azory a Madeira - aktuální situace

Založil ve fóru Co se nevešlo

Jj mel by stačit screen. Tu appku aktivují v tabletu kterým naskenuji ten qr a ověří že tam máš nahraný test/certifikat. Jakmile jsem od nich odcházel, appka už fungovala.

0 Citovat

Dnes dopoledne absolvován PCR test zdarma v nemocnici Mendonca. Otevírají až v 9, já byl objednaný na devátou, ale je dobré tam být už v 8.15 a budete odbaveni bez front. Po deváté už tam čekalo aspoň 60 lidí. Testy dělají důkladně, z obou nosních dírek a ještě z jazyka.


img-20210521-090643.jpg
img-20210521-090633.jpg

0 Citovat

Nemáte prosím zkušenosti jak je to s očkovanými?  Je povinné testování i pro ně? Pročítám stále nějaké podmínky, ale úplně si nejsem jistá. Příští týden cestuji s rodinou na Madeiru, letíme z Berlína a část rodiny již má certifikát o plném očkování. Moc děkuji za info. :)

0 Citovat

Jestli letite eayjetem, ten se ridi zemi priletu, takze ockovani s odstupem 2 tydnu muzou bez testu na Madeiru. Zpatky totez, ockovani bez testu az do CR.

0 Citovat

Zdravím, nemáte prosím někdo zkušenosti s cestováním z Madeiry s TAP Portugal s přestupem v Lisabonu - zda stačí certifikát o očkování nebo zda je i přesto potřeba nějaký test? Díky.

0 Citovat

Meni se to kazdym dnem, ale v tydnu jeste platilo, ze TAP mel podminku PCR test na palubu 72h (ockovani taky).

0 Citovat

Není pravdou,stačil antigen,ale test chtěli i po ockovanych.

0 Citovat

Jo tak pardon, antigen.

0 Citovat

S Easyjetem směrem na BER je potřeba stále taky antigen/PCR kvůli Němcům?

0 Citovat

TAP dnes při odletu z Madeiry chtěl vidět jakýkoli test, ačkoli let do Lisabonu je vlastně vnitrostátní. Ale oni měli v systému, že pokracuji do Prahy. Odbavil jsem se on line, žádná odbavena bagaz, nikdo nechtěl vidět ani občanku, až potom při odletu těsně před nástupem ten test chtěli vidět... svítil jsem jim v systému červeně. 

Hodně Němců si antigen nechávalo dělat v Synlab přímo na letišti, to ještě nevěděli jake sracky je čekají, Easyjet z Berlína divertoval kvůli psímu počasí (devět dnů jasno a ani kapka) na Porto Santo, takže zpoždění 3 hodiny.

0 Citovat

Kolik stojí Synlab na letišti? Stejně jako ve městě?

0 Citovat

Michale, cena tam nebyla uvedena, jen stoleček s formulářem, a pak se chodilo dovnitř. Ale proč platit, když antigen nebo i PCR mas na výstupu zdarma (pokud si ho v aplikaci zařídis). PCR mi přijde lepší, zvláště když třeba den dva tranzitujes v Lisabonu. Odběr PCR v 9 ráno a výsledek ve 23 téhož dne. Jen v appce je upozornění, že o test máš zadat minimálně 4 dny před odletem, asi hodně zájemců.

0 Citovat

 Ceny jsou dle lidi 20€ ve meste, na letisti vic, za antigen.

0 Citovat

Na letišti tady někdo psal, že 40, a že laboratoř je otevřena jen v době, kdy odlétají lety do Německa. Dnes letel odpoledne Easyjet do Berlína a viděl jsem lidi chodit dovnitř. 

0 Citovat

Jj, pravda. My budeme mit uz komplet ockovani, ale deti budeme muset zrejme tahat na antigen🙄.

0 Citovat

Na letišti ATG 40 e.

0 Citovat

@ mirjur  plne souhlasim s tvym nazorem je to des, na Madeire jsme byli dvakrat vcetne Porto Santo a jestli to je ted tak, jak se tu pise,  tak nevim nevim  Koupil jsem na konec cervna Lisabon za  5 euro a tak jsem premyslel i o Madeire s easyJet s Lisabonu, ale asi ne , lakaji me i ty Azory , zatim mame zrusitelnou rezervaci  1 den pred nastupem bez platby dopredu  na 3 noci v Lisabonu a dal vaham co podniknout  Urcite bude  Sintra  a Cabo de Roca kde  jsme nebyli  i kdyz v Lisabonu uz ano  a pak je to ve hvezdach,  pokud nebudou ani Azory ani Madeira  ,tak pak bud Porto kde jsem uz byli  a jeste kousek dal na sever  , nebo dolu Albufeira i kdyz i tam jsme uz byli ,ale jak s Porta .tak i s Fara  je slusna cena letu do Vidne tedy zatim , pochopitlne se muzeme vratit i levneji do Irska  ale bude zalezet na testech  nakonec vymeknu jako Miguelas a necham si to bodnout taky ...ale zatim jsme i ja i zena odolali  a Viden by mela byt bez testu, kdyz by byl tranzit do CR  jen ten prilet tam 22.45..to nevim jestli se jde s Vidne jeste dostat...

0 Citovat

Koukal jsem na Covid stránky Azor a bohužel stále platí opakované testy při delším pobytu! https://www.visitazores.com/en/trip-info

  • Where the stay in any island of the archipelago takes seven or more days, or thirteen or more days, the passenger must  call the health authority of the municipality where they live or are staying on the sixth and twelfth days of their stay to perform a new SARS-CoV-2 test promoted by the local health authority and whose result will be communicated as defined by such authority.

Jak chápete podmínku sedmi dnů? Když neodletím šestý kalendářní den, musím na testy? Nebo mohu odletět sedmý den?

A co to slovo promoted? Je to míněno zdarma?

Má s těmito procedurami někdo zkušenosti?

Update: Náklady na zkoušku nese regionální vláda Azor. https://covid19.azores.gov.pt/ 
Nicméně to se týká jen příletu z pevniny.

0 Citovat

Psal jsem si s úřady na Azorách. Platí, co je v průvodci -  PCR test na vstupu a opakovaný šestý den (atd). Očkování? Nezájem. EU Covid pass? Ignorujeme.

0 Citovat

A kdyz by slo o let s Lisabonu kam bychom prileteli s PCR testem ? Ale let na Azory by byl az za 3 dny ?A kdyby hned druhy den ? Tak co, novy test ?  I kdyz je to vnitrostatni let ?  Stejne by to bylo u Madeiry ? A navrat do Lisabonu  nebo Porta ? po 5 dnech ? Zase test ? A Viden pak bez testu nebo AG ? 

Treba se to vsechno jeste zmeni  od konce cervna 

0 Citovat

Na Madeiru jsem pomalu mohl vstoupit na Jana Nováka s testem z Photoshopu. V Berlíně totální nezájem. Kontrola náležitostí až u gatu ve stylu - letenku máš? Test taky? Co nějaký doklad? Pouští mě. Počkat a QR kód z Madeira Safe? Letmý pohled a nic víc.

Na Madeiře po přistání všechny zajímá jen QR a jestli ho mám. Nikdo nechce vidět žádný doklad. Jedině se mě ptají, zda mám PCR test a jestli je nahraný v Madeira Safe. Uspokojí je ano a propluji celým letištěm až k tetce u exitu, co pípne QR kód, zeptá se mě, zda telefon a e-mail je správně. Toť vše.

0 Citovat

Tak oni ten test kontroluji po nahrání,takže proč by jej měli znovu prověřovat na letišti,kdyz jsi jej nahrál dopředu? Pipne qr uvidí,že máš nahraný test,který byl zkontrolovan.

0 Citovat

To jo, ale nikdo mi nezkontroloval totožnost. Vzhledem k tomu, že test byl zkontrolován někdy v 1:00 jejich času, tak si nedělám iluze, že to někdo manuálně hodnotil.

0 Citovat

Podle mě to někdo aspoň odkliknout fyzicky musí. 

0 Citovat

Hmmm, tak od pondeli Azory zas cerveny, vubec nechapu jak to hodnoti. cisla maji porad stejny. A zrovna mame letet :(

Jinak pokud jste dele jak 6dni, tak na Azorech musite test. Ale dle sdelni od ubytovatele by vam meli dat termin hned po priletu a pcr test je pry zdarma. Pokud priletute se svym pcr testem, tak dostanete jako bonus voucher na 35euro na utratu. Mist kde utratit je spousta. 

0