Protože nejsem zdaleka sám, kdo má naplánovanou letní cestu na Azory a informace jsou rozptýleny ve více vláknech, založil jsem toto, protože opatření a situace jsou na obou ostrovech podobné. Podle toho, co jsem studoval o Azorech, má místní samospráva rozsáhlé pravomoci, takže omezení pro vstup na ostrovy se mohou lišit od kontinentálního Portugalska. Pokud budete mít aktuality o situaci na Azorech a Madeiře,  o letech apod., pište to prosím sem.  .

Azory a Madeira - aktuální situace

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ahoj, taky by me Azory zajimaly. Chystame se v kvetnu. V planu je 8 dni, takze druhy test tam nas asi nemine

0 Citovat

Co jsem se zatím dobral, tak antigeny nedělají, potažmo je za 90EUR, protože "the test costs 90€ because it is a trip outside the country"...

0 Citovat

Trochu to oprasim. Nebyl ted nekdo na Azorach ?

0 Citovat

Sice novinky.cz, ale to by byla dobrá zpráva https://www.novinky.cz/cestovani...05n4drDfsw

0 Citovat

@Andreko, ale není tam uvedeno datum od kdy mají provádět PCR testy při odletu zdarma. Zrovna by se mi to hodilo a ušetřil bych 20e za antigen.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

@Andreko, ale není tam uvedeno datum od kdy mají provádět PCR testy při odletu zdarma. Zrovna by se mi to hodilo a ušetřil bych 20e za antigen.

Taky zatim nevm.

Mam dotaz ohledne letu z Nemecka. Vstup na Madeiru je ted s testem PCR nebo ockovani bez testu. Deti do 12 let jsou bez testu.

Ale Nemci stale vyzaduji antigen do letadla, tudiz teda krom dospelych bez/i  s ockovanim, musi na antigen i deti, ze? Tam pro deti zadna vyjimka neni.....

0 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenosti s nějakou super autopůjčovnou na Madeiře?
Díky!

0 Citovat

Jiz by melo jit se objednat na PCR test zdarma (na prilet nebo i na odlet z Madeiry) pres madeirasafe. Nemam zatim vyzkouseno.

0 Citovat

bartipanova.m1 napsal(a):

Ahoj, máte někdo zkušenosti s nějakou super autopůjčovnou na Madeiře?
Díky!

 

Měli jsme dvakrát auto od:

https://www.centauro.net/pt/alug...aeroporto/

Přes zprostředkovatele s pojištěním spoluúčasti:

https://www.billiger-mietwagen.de/

Recenze na ně jsou dost smíšené, ale osobně jsem s nimi neměl problém. Prohlídka auta po vrácení trvala asi tak 30 vteřin a depozit vraceli obratem. Ale vždy jsem ho měl skutečně hodně precizně nafocené - jak říkám, na webu jsou recenze všelijaké.
Podruhé nám dali "free upgrade" místo pandy jsme dostali tipo.

0 Citovat

@bartipanova.m1 Zkus FE (Funchaleasy). Cena za nejmenší auto 23e den při týdenní výpůjčce, plná pojistka, žádná kreditka ani debetka, neplatis žádný depozit ani zálohu, škrábance apod neřeší. Nemají pobočku na letišti, ale napíšeš jim číslo letu a před halou (těsně jak vylezeš po kontrole Covid testu a dostaneš vodu zdarma) tě s cedulkou se tvým jménem bude čekat agent. Na týdenní výpůjčky z letiště zdarma, jinak za malý příplatek. Mají kamennou pobočku ve Funchalu (Sao Martinho).

Z vlastní zkušenosti je dobré rezervovat týden až dva předem, na poslední chvíli jsou levnější auta vyprodaná. Není divu, je to tu samý Francouz, Němec, Angličan a Polák a všichni mají auto.

Každý ohledně Madeiry radí si objednat co nejmenší auto, že cesty jsou úzké a podres ho a poseres se. Není to tak úplně pravda, každou cestou tady projede i menší kamion. Kombik je asi zbytečný, ale půjčit si slušne pohodlné větší auto bych se nebál. Jsem nezažil v horách ani jinde situaci, kdy bych se někomu nevyhnul. 

 

0 Citovat

@ Miguelas   ahoj preju hezke uzivani si Madeiry  a diky za  info o  autech  Portugalsko chysta  dalsi  rozvolneni  tak treba  to vyjde i mi z Irska  

0 Citovat

@Mikir pred tydnem jsem kupovala za 92€/rt z Berlina na prelom srpen-zari. Ceny v souvislosti s uvolnovanim poleti nahoru.

0 Citovat

andreko napsal(a):

@Mikir pred tydnem jsem kupovala za 92€/rt z Berlina na prelom srpen-zari. Ceny v souvislosti s uvolnovanim poleti nahoru.

Tak samozrejme to je proste loterie , ale treba Lisabon mam temer cele prazdniny z Dublinu  za asi  22-23 euro jednu cestu na osobu  a v cervnu je jedna cesta i  za 13,,, Nahoru pujdou jen nektere destinace a bude to nahoru dolu podle zajmu ,tam kde bude pak zadarmo test tam se to muze projevit vic 

0 Citovat

Ja mam teda let Bez prestupu. Na Madeire je 1 test zdarma. Ale mam dnes 1. Pfizera v rameni, takze je to jedno. Zpatecni test zdarma se bude tykat mozna jen deti.

Treba ted na Mallorce stouply ceny hotelu a aut celkem hodne.

0 Citovat

@andreko , ja vim  Mallorcu sleduju protoze mam porad  dokonce s Corku jednu cestu za 15 euro v  cervnu  zpatky uz vic ,ale i tak dobre  ,ale ty ceny tam dost skocily , Na Madeire jsem zatim nasel docela slusne ubytovani za levno  ten Lisabon jak pisu je  taky dobry  a kdyby bylo auto tak jak pise Miguelas  tak by to nemuselo byt spatne , navic jsme flexibilni  bude i zalezet  jak to dopadne s temi covid pasy o nej mi nejde ale  zrejme by pak zrusili  karantenu  po navratu ,, sice uz jde po 5 denech nahradit testem zdarna ale i tak ,taky  zalezi jak tam skoci easyJet z Lisabonu  o TAP moc zajem nemam 

0 Citovat

@Mikir, Andreko. Ať nejste zklamaní, aktuálně na Madeiře je tolik turistu, až je to nechutné, jak na Václaváku. Na levadach, všude možně stovky cizinců, dnes třeba na Rabacalu nešlo ani zaparkovat, snad sto aut. Hlavně Angličani, Francouzi, Poláci, Němci, Rusové, samozřejmě pár Čechů. Na těch úzkých chodnících se není ani kde vyhýbat. Roušky jen ve městech a obchodech, respiratory vůbec, na túrách je nemá nikdo!

Zatím tedy platí, že jeden test hradí Madeira, (buď vstupní nebo výstupní), je jedno jestli antigen nebo PCR. Vybral jsem v aplikaci výstupní PCR zdarma, potvrzení ani žádné instrukce zatím nepřišly. 

Při cestě z Prahy do Lisabonu s TAP chtěli vidět na check in PCR test, kdyby byl zkopírovany nebo podepsany laboratoří Kačer Donald nic by se nestalo, v LIS jde zůstat v tranzitu nebo vylézt ven a kontrola PCR testu, opět platí to s kačerem Donaldem. QR kód pro Portugalsko nekontroloval nikdo nikde. Na Madeiře kontrolovali QR kód proprietární aplikace na Covid. 

Zajímavá, asi jen dočasná možnost je sbírání "kreditů" přes povinnou aplikaci Madeira Travel a přidruženou appku Madeira Safe to Discover, (ale moc user friendly to není), kde za počáteční nahrání PCR testu, každodenní hlášení o zdravotním stavu, teplotě se dá za pár dnů (týden) nakombinovat třeba tak jak to mám já tříhodinový výlet lodí za delfíny/velrybami v hodnotě 30e a botanická zahrada Funchal v hodnotě 15e zcela zdarma, prostě body se mění za vouchery. Je tam více programů silver/gold na restaurace, levady s průvodcem... a další nesmysly.

Každopádně letos to na klidnou dovolenou s minimem lidí vidím tak na Menorku nebo Korsiku....

@Mikir, nikdy jsem s TAP neletěl, až teď, mohu s klidem napsat, že jsem příjemně překvapen. Vše na čas, servis OK, oba lety (PRG-LIS a LIS-FNC) load tak 95%, starali se, palubní hlášení na můj vkus až moc. Tak doufám, že nepůjdou ke dnu, kdo by pak dělal místo nich třeba ty ranní lety do Bissau😃

0 Citovat

Heh, tak to je mazec... Tak jsem to odhadl dobře. Letos na klidnou dovolenou leda do Gazy, Pákistánu, Súdánu... V této podobě mě nebere žádná země, covid necovid.

 

0 Citovat

To se zlepší, ted otevrou pořádně Řekové a Španělé,  budou zase všichni Angláni létat na Kanáry a Němci do Řecka a na Mallorcu, nemám strach, jedem až za 3+ měsíce:-)

0 Citovat

To Miguelas: Menorca je pokaždé klidná, protože tam zase tolik letadel nelítá a navíc je výrazně dražší, zrovna tak, jako Korsika (tam jsem vůbec nenašla žádné vhodné ubytování , rozuměj za hoooodně peněz nic moc jednoduchý apartmán bez bazénu daleko od moře :-)) - pro děti naprd). Jinak Korsiku bychom rádi.

0 Citovat

Zajímavé, my tam před 3 týdny fakt nikoho neměli. Až jsem se nad tím divil jak málo lidí je. U vodopádu na 25 Fontes nás bylo dohromady 4. U Risco jsme byli úplně sami. 

Tak jsme asi fakt vychytali dobrý termín, teď už je Madeira provařená.

0 Citovat

Azory, testy 6. resp. 12. den, nevíte jestli u nich posílají nějaké potvrzení mailem o negativním výsledku, které by se dalo použít pro cestu zpátky? Díky

0 Citovat

Tak nevim jestli jsme na stejnem ostrove… ale Madeira za me… domorodci nosi rousky v 90+ % pripadu… pokud ji nekdo nema tak je to bud ceskej vidlak nebo nemeckej nacek. Britove za me nula, ty snad maj i porad zakaz vycestovat za ucelem dovoleny. Ve vesnicce v Santane jsme byly uplne samy. Na majaku v Ponte cca 10 lidi. Lanovka v Achade po sjeti k mori max 10 lidi… hned jsme s ni jeli kdyz jsme prisli. Na Pico de Ruivo se opravuje cesta, takze nejde dojet az k restauraci a musi se zacit jit uz mnohem niz… na useku 3km jsme potkali tak 15 lidi co sli proti nam, v boude potvrcholem dalsich 10 lidi a na vrcholu asi 5. V Porto Monizu cca 15 lidi. Pico de Areiro bylo jediny kde bylo vic lidi = asi 20 cechu v ruznych skupinkach a pak dalsich 20 lidi. Kamkoliv jsem prijel s autem na parkoviste, tak jsem v klidu zaparkoval. V jekkoliv restauraci jsem si okamzite sednul. Toto bylo platne cely minuly tyden. Kdo to docetl az ted, tak mam pro nej radu ohledne covid testu zdarma pri odletu. Pres applikaci jsem se objednal na Antigen test pred odletem, prislo mi potvrzeni at se dostavim na PCR do nemocnice, vzal jsem sebou zenu, ktere zadne potvrzeni aby prisla na pcr test neprislo. Nahlasila jen par udaju kdy nam leti letadlo, atd a udelali ji test zdarma. tzn. bezte v klidu do nemocnice (Mendoza) a nechte si udelat test, vezmou vas hned a zdarma.

0 Citovat

Oni to snad vychytaji co nevidet. Ale diky za ten prispevek. Budeme zrejme potrebovat deti otestovat smerem do Nemecka antigenem, jestli se neco do te doby nezmeni. Ja uz mam s manzelem 1.davku ockovani, a ockovani by meli mit ted nove pri letu do SRN vyjimku z testovani.

0 Citovat

Edo, ono to možná bude tím, že já na těch exponovaných místech byl zrovna pátek až neděle, takže se k tomu přidali i místní. Na Ruivo tak 150 lidí určitě během treku, a jak jsem psal, parkoviště na Rabacalu úplně plne, stalo se na cestě a kolem aut se procházely krávy. 

No a co se roušek týká, jih ostrova je více disciplinovaný, na severu na to lidi už začínají kašlat, a na dědinách úplně, hlavně ti staří. Nevidím nic špatného na tom, když v okruhu deseti metrů nikoho nevidím, abych tu roušku musel mít. A na trecich, levadach to nemá vůbec nikdo, zas podle národnosti, že blbí Češi to nerespektují bych to neskatulkoval. 

Ohledně Covid testu zdarma při odjezdu, byla možnost vybrat mezi antigenem a PCR, vybral jsem PCR z důvodu delší platnosti, možnosti stopoveru v LIS, jen je třeba se objednat včas, než jsem dostal mail s instrukcemi, trvalo to dva dny od podání žádosti, já nám termín v nemocnici Nelio Mendonca ve FNC.

0 Citovat

Za 14 dní odlétám na Madeiru, z Vašich příspěvků čtu, že je možné se objednat na PCR testy zdarma. Chtěla bych jich využít při zpáteční cestě. Můžu poprosit přes jakou aplikaci jste se objednali ? Předem díky

0