Témata uživatele Mıchal

Témata uživatele Mıchal

Téma Poslední reakce
Díky Tonicovi a jeho tipům už pár dnů mám letenky i na rok 2024. Jak jste na tom vy? Považuju je za značně spekulativní a přímo doufám v nějaké změny, aby se staly flexibilními. Leden Praha-Lisabon-Madrid (TP+ Portugália Airlines) Madrid-Lisabon (Portugália Airlines by TP) Lisabon-Praha (TP) Vídeň-Dammán-Vídeň (W6) za 40 €, poměněno a je z toho flex Únor Praha-Istanbul-Kapské Město a zpět (TK) Březen Praha-Istanbul-Soul a zpět (TK) Březen Vídeň-Jerevan-Vídeň (W4) na Velikonoce za 40 €, taky flex Doplněno: 2.6.2022  .
Vaše lety 2024
Ve fóru Co se nevešlo
28 odpovědí
V listopadu jsem sesbíral svůj zbytek dovolené a vypravil se na Velikonoční ostrov. V minulých týdnech tady byla poptávka po zmizelých cestopisech od Samotáře na cestách, mezi nimi i po Velikonočním ostrově. Dodávám sem ten svůj. Letenka z Říma do Hanga Roa kupována v únoru za slušných 16.000 Kč. S přípoji do Říma to bylo horší. V únoru ještě nebyly nahrány všechny letové řády a Wizzairu jsem se chtěl vyhnout. Proto kupuji KLM přes Amsterdam. Jaksi mi ale unikla délka přestupu 55 minut. Na to jsem ve směru tam neměl nervy, tak jsem nakonec vyměkl a skončil u Maďarů s letem za tři stovky. Cestu zpátky jsem plánoval z Neapole po projetí rychlovlakem. Zde dostál Wizzair své reputaci a let mezitím zrušil. Naštěstí přidal večerní let z Říma. Při cestě tam se ukázalo, jak málo občas může být pět hodin na přestup. Zažil jsem poprvé divert. Nad Sao Paulem se vznášel černý mrak a z něj sem tam létalo pár blesků. Přesto pilot zvolil přistát v Riu. Hodinu jsme počkali, dotankovali a dali jsme si nový pokus plný vyčkávacích piruet.  (zde má být mapka) To nejlepší pak přišlo v Sao Paulu na zemi. Nejdřív jsme objeli celé letiště a pak zaparkovali v polích a čekali na autobus. Po drahně minut se jeden objevil a ten pořád pendloval mezi letadlem a terminálem. Jen jeden bus pro Boeing 787. To člověk nepochopí. Výstup z letadla mi trval přes 90 minut. Do navazujícího letadla jsem si dal sprint přes celé letiště, dobíhal na lastcall a dávno po času odletu. Na Velikonočním ostrově jsem strávil tři noci. Kvůli nové legislativě platné od roku 2022 jsem musel se skupinovou tour nebo si najmout průvodce. Zvolil jsem tour u Rapa Nui Dream. Balíček celkem tří tour s výslednou velikostí skupinky od 6 do 13 účastníků. Odlet zpátky byl s jednodenní zastávkou v Santiagu de Chile (neprakticky v pondělí, kdy tam mají zavřená snad všechna muzea, ale i lanovky nebo parky) a Sao Paulu. Celý cestopis + videa: https://michal-na-cestach.blogsp...sveta.html Vzkaz pro admina: Stále mi nefunguje přidávání obrázků do textu. Nevím proč. Chrome a Windows 10  .
Ahoj, přenechám SIM kartu albánského operátora 1one. Původní cena 15 € za balíček a 3 € za kartu. Balíček byl aktivovaný 31.10.2023 a je platný po dobu 30 dnů. Možnost využívat 3G a 4G sítě. 5G pokud vím v Albánii spuštěna ani není. Zbývá v něm: 6,3 GB dat 3995 minut po Albánii 1000 SMS (asi jen po Albánii) SIM karta samotná je platná do 30.10.2024. Nabídněte cenu po SZ. Předání v Praze nebo poslání poštou/zásilkovnou/... po platbě předem (dlouholetí členové i na dobírku).  .
Albánská SIM s 6,3 GB dat od 1one
Ve fóru Cestovatelský bazar
0 odpovědí
🇩🇰 Jak už to bývá, vymyslíte si výlet Vídeň-Kodaň s Ethiopanem, pozvete partnerku, a ta to kompletně překope a nakonec letíte z Prahy s Ryanairem a z jízdy vlakem přes Øresundský most taky sejde. Naštěstí z Kodaň je jedno ze dvou míst v Evropě, kde létají hydroplány na pravidelných linkách. Tu druhá létá ve Skotsku (https://www.lochlomondseaplanes.com/). https://michal-na-cestach.blogsp...odani.html jen youtube video z letu: https://youtu.be/9jYXukZsaLk Na kolik to vyšlo? 2 noci v dvojlůžkovém pokoji s koupelnou ... 29 € MHD v Kodani na 48 hodin pro 4 pásma ... 150 DKK Zámek Amalienborg ... 130 DKK Zámek Rosenborg ... 130 DKK Vstup do Tivoli ... 165 DKK Oběd v thajském bistru ... 69 DKK/porce Let Praha-Kodaň ... 839 Kč Let Kodaň-Praha ... 341 DKK  .
Hydroplánem nad Kodaní (2023)
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahoj, minulý červnový víkend jsem si udělal výlet do Bologně. Nedalo se odolat. Otočka vycházela na 40 €. Pojal jsem ho mezi low-costem a mainstreamem. Z letiště BLQ můžete jet buďto shuttlem za 6 € nebo od pondělí do soboty místní MHD za 1,3 €. Vyzkoušel jsem oba. Ubytování jsem situoval do kvalitně hodnoceného hostelu a jedl jsem tradiční italské jídlo - pizzy.  Lowcostové cestovatele také potěší, že do ani jednoho z tamějších kostelů se neplatí vstup.Náklady:Zpáteční letenka Praha - Bologna ..... 1058,01 KčUbytování v Bologni ..... 30 € / nocDoprava z/do města ..... 7,3 €Pizza ..... 9,5 €Zmrzlina ..... 2,5 €Magnetka ..... 3 €>> https://michal-na-cestach.blogsp...pizza.html .
Bologna: Dvě věže a jedna pizza
Ve fóru Cestopisy
22 odpovědí
Zdravím všechny cestovatele s nedostatkem dovolené, v srpnu jsem podnikl výlet do Pobaltí. Podivuhodný je především routingem, který umožnil udělat výlet čistě víkendový a bez dnu volna navíc. V pátek večer z Bratislavy do Kaunasu a v pondělí ráno z Rigy do Prahy. Letenky celkem za 65 €. Na léto moc fajn cena. Sobota: Kaunas Neděle: Riga & Jurmala Cestopis: https://michal-na-cestach.blogsp...-rigy.html Na kolik to přišlo? ČD Praha-Bratislava ...  363 Kč Bratislava - Kaunas ... 22 € Flixbus Kaunas - Riga ... 299 Kč Riga - Praha ... 43 €  .
Ahoj, na přelom dubna a května plánuji na týden cestu do Japonska ke známým. U nich budu mít ubytování max. na jednu dvě noci. Proto bych se rád zkušenějších cestovatelů rád zeptal, jak pořešit ubytování za rozumnou cenu. Rád bych se pohyboval kolem 1000 Kč na noc. Ideálně bych rád jednolůžkový pokoj, ale za tuto cenu to asi nebude. Podmínka je, aby to bylo u metra a bez brouků, byť třeba společný pokoj, Hlavní pohyb po Japonsku budu mít pomocí Rail Passu. Zatím to vidím na každou noc jiný hotel podle místa pobytu. Nebo by bylo šikovnější mít jeden hotel v blízkosti stanice šinkanzenu? Zatím jsem se díval na booking.com a air bnb. K tomu zvažuji zapojit i coachsurfing. Existují i lepší portály/varianty ubytování pro Japonsko? O coachsurfingu v rámci Japonska jsem slyšel, že je to skoro Mission Impossible, max. se s někým sejít přes den. Zatím je dostupnost ubytování docela dobrá - Jak dlouho předem bych se měl pustit do rezervací, aby už vše nebylo vyprodané? Díval jsem se na booking.com, dají se tam sehnat řešení i za 500 Kč... To se mi zdá až podezřele levné a říkám si, na co si dát u těchto ubytek pozor. Díky. .
Japonsko/Tokyo - jak najít co nejlepší ubytování?
Ve fóru Tipy na ubytování
18 odpovědí
Ahoj, na červencové státní svátky jsme si vyčíhli letenku k Baltu. Do polského Trojměstí se už vracím podruhé a nejedu sám. Pláže tu jsou nádherné, jen moře trošku studenější. Aspoň tu nehrozí vlna veder Kerberus jako nedávno v jižní Evropě. Stihneme si projet Trojměstí, navštívit hrad v Malbork a užít si duny v Lebě. Je vidět, že covid už pominul, tak LOT za toho půl roku s časy odletů nehýbl ani minutu a chtě nechtě jsme se museli přesunout do Ostravy na odlet.  Regiojet Praha-Ostrava ... 364 Kč Letenka LOT Ostrva-Gdaňsk ... 2554 Kč Ubytování Sopot Loft ... 4540 Kč/3 noci/2 osoby Ubytování Gdaňsk ... 1620 Kč/noc/2 osoby Regiojet Ostrava-Praha ... 314 Kč https://michal-na-cestach.blogsp...lizky.html  .
Duny pláže a koblížky (Trojměstí 2023)
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zítra se vracíme z Indonésie a zbydou nám nějaké rupie. Pro travelhackery - Bali leží v Indonésii a používají se tam indonéské rupie 😉 Má někdo zájem? Prodáme za středový kurz. Osobní předání v Praze na metru Skalka.  .
Indonésie (Bali) - indonéské rupie
Ve fóru Cestovatelský bazar
0 odpovědí
Chystá se někdo v nejbližší době do Uzbekistánu? O víkendu se vracím. Můžu nabídnout SIM kartu platnou do 20.2. nyní ještě s 7 GB dat. Zdarma. Plus mi zbydou určitě nějaké sumy. Jestli má někdo zájem, nebudu směňovat nazpět. Předání v Praze za středový kurz.    .
Uzbecké sumy a SIM karta
Ve fóru Cestovatelský bazar
0 odpovědí
 Ahoj, na začátku června plánuji navštívit Transylvánii. Mám už zajištěný let Bratislava-Cluj. Do Kluže přiletím v pátek ráno a odlétám z ní v pondělí ráno. V Rumunsku tedy strávím 3,5 dne. Nyní se snažím najít vnitrostátní jízdenky.Plán A:V pátek mám v plánu si prohlídnout Kluž a přesunout se do Brašova.V sobotu si chci prohlédnout hrad Bran a na večer se přesunout do Sighisoara (rodné město hraběte Drákuly).A v neděli večer se vrátit zpět do Kluže.Bohužel, se mi nedaří najít autobusové/vlakové dopravce pro segmenty. Přitom podle Google Map by měli jezdit.Pro Kluž-Brašov jsem našel MementoBus (http://mementobus.com/bilete-autocar/10-Cluj-Napoca/5-Brasov/2017-06-02/1-0). Na Rumunsko se mi zdá relativně drahý a zvláštní, že prodává rovnou v eurech.Cesta Brašov-Bran by měla být podle webu hradu bez problémů.Horší je to s dopravou do a z Sighisoary. Kam podle rome2rio (https://www.rome2rio.com/s/Bra%C5%9Fov/Sighi%C8%99oara) jede vlak a MementoBus jen jedenkrát denně. Pak je tam uveden ještě jeden dopravce Fany (http://www.fany.ro/Cluj%20Napoca-Mangalia), jehož web je jen v rumunštině a v těch schematických trasách se opravdu nevyznám. Ten by ale měl jezdit 5x denně, jen to z toho webu nechápu a už vůbec netuším za kolik a jak koupit.Máte nějaké zkušenosti s autobusovou dopravou v Rumunsku? Nebo víte ještě o nějakých jiných dopravcích mimo hledáček rome2rio? DíkyVytvořil jsem si i rezervní plán B:V sobotu se přesunout do Brašova.V neděli se přesunout do Bukurešti, odkud můžu po osmé večer doletět zpátky do Kluže. Ceny letenek začínají na 500 Kč. .
Rumunsko - vnitrostátní jízdenky (?)
Ve fóru Autobusová doprava
47 odpovědí
Ahoj, 17.11. se dá uskutečnit plnohodnotný jednodenní výlet přímo na hlavní londýnské letiště už za 2400 Kč spolu s British Airways. Zmíněná cena dosažitelná přímo u BA, ne přes OTA. Cena by sice mohla být lepší, ale je nutné si uvědomit, že se ušetří za nocleh v Londýně a jedná se o český státní svátek. K tomu z LHR do centra dojedete metrem za něco přes půl hodiny a levněji jak vlakem z STN. Pozor si je potřeba dávat na aktuální kapacitní problémy, které se nevyhýbají ani LHR. Listopad by ale neměl být peakový měsíc.  .
PRG-LHR-PRG na 17.11.2022 za 2400 Kč
Ve fóru Tipy na levné letenky
3 odpovědi
Ahoj, dávám do placu přebytky z Dubaje: Visitor SIM kartu s 1GB dat na 24 hodit, co mi strčily do pasu při pasovce. Šetřil jsem si ji na poslední den a pak na ni zapomněl. 2x nol kartu na MHD - 1 je na celodenní lístky a zbývají na ní dvě dobití a druhá na jednorázové lístky a zbývají asi dvě dobití. Nová stojí 2 AED a je mi líto, je vyhodit. Všechny přebytky nabízím zdarma s předáním v Praze. EDIT: Rezervováno pro Peter _15  .
Dubaj: SIM karta 1GB dat/24h + nol karty
Ve fóru Cestovatelský bazar
1 odpověď
Daruji gruzínskou SIM kartu operátora Beeline s cca 1,5 GB, pokud někdo využije. Aktivní by měla být až do 19.7. Předání v Praze.Plus k tomu můžu poskytnout zatím neupřesněný obnos gruzínských lari v mincích (mám je doma a večer je musím spočítat). Vyměním spolu se SIM za pozvání na kofolu / pivo a vyměnění historek. .
SIM karta Gruzie
Ve fóru Cestovatelský bazar
12 odpovědí
Ahoj, po všech čertech hledám, jak funguje autobusová doprava mezi Hong Kongem a Macaem. Relativně nově je otevřen most spojující tyto dva kousky svobodné Číny. Podstatná otázka je "Je potřeba pro využití autobusu Macau-Hong Kong vízum do pevninské Číny?", protože je to spojeno s několika ale:most je fakt hodně nový - ještě není ani v Google Mapách, ale v Bingu jenájezd z Macaa vede administrativně přes Čínu, stejně tak jeho prostřední část na mořikdyž někde najdu informaci o autobusech a mostu, vízum opomíjejí úplně https://www.thepoortraveler.net/...-by-ferry/využívají ho hlavně Číňané a těm je vízum putna, tak se o něm ani nezmiňujíje potřeba vízum nebo také most funguje v nějakém speciálním režimu?DíkyJako suchozemec dávám instinktivně přednost mostu před trajektem. Mimoto doprava přes něj bude spíš v provozu i při špatném počasí. .
Bus Macao - Hong Kong
Ve fóru Autobusová doprava
11 odpovědí
Ahoj, náhodou jsem narazil na Slevomatu na tzv. chladící ručník. Vzhledem k tomu, jak mi bylo horko v tropech by se hodil. Ale zatím se nemůžu dobrat výsledku, jestli je to jen marketing nebo to funguje. Hledám testy česky a anglicky. A nenašel jsem důvěryhodnou recenzi nebo popis fyzikálního principu (protože údajně nevyužívají žádnou chemickou reakci). Funguje to? Máte s tím nějakou zkušenost? Děkuji. .
Chladící ručníky - funguje to?
Ve fóru Co se nevešlo
18 odpovědí
Ahoj, pomalu začíná jaro a všechno začíná kvést, tak sháním tipy na provařená a méně provařená místa, kam se vypravit. Jedno, jestli to jsou rozkvetlé louky, třešňové aleje nebo keře zlatého deště. Jaká jsou vaše oblíbená místa? Praha Za mě je to sakurová alej začínající ve Strašnicích a pokračujících až do Vršovic k Edenu (ulice V Olšinách plynule přecházející do Vršovické). Ta bude rozkvetlá ale až tak za dva týdny. Mandloňový sad pod Petřínem . Natrefil jsem na informace o něm až letos. Určitě lepší dorazit dopoledne před davy. Praha-Západ Až rozkvetou rododendrony a azalky, bude kouzelný Průhonický park . Ale to bude až za několik týdnů a je to taky v jiném okrese.  .
Tipy na rozkvetná místa (nejen) v Praze
Ve fóru Co se nevešlo
7 odpovědí
Když tu máme všemožných 5 míst, kam bych se (ne)podíval, pojďte se zasnít, kam byste se podívali, kdybyste se nemuseli na nic ohlížet (myšleno hlavně financemi, případně délkou dovolené).1. U mě vede Antarktida a severní pól. S rozumným rozpočtem se tam nepodívám a vidět panenský kousek přírody by mohlo být zajímavé.2. NASA a její lety navozující stav beztíže, zázemí pro astronauty, případně jejich ruskou obdobu u Bajkonoru.3. Francouzská Polynésie "na padrina". .
Ahoj, vzhledem k tomu, že tu jsme na cestujLEVNE, tak mě napadlo, zda tu někdo častěji nakupuje občerstvení či přímo zásoby na cesty v obchodech typu Relay, Žabky nebo pekařství, které např. v Praze jsou skoro na každé stanici metra a vyznačují se slušnou vysokohorskou přirážkou (např. půllitrovka coly za 40, bageta za 80 nebo žvýkačky za 25). Podobně tak ta pekařství, koláček za 29, když i v hipsterském pekařství pak stojí míň. Mě obyčejně přejde chuť a řeknu si, že je čas na to něco shodit. .
Ahoj, na oslavu státních svátků jsem si zajel do další země, kde jsem ještě neměl tu čest být, k velkému bratrovi do Ruska. A můžu říct, že to byl ultimátní výlet plný dobrodružství. Pro začátek stačilo už jen si vyřizovat víza (žůžo labůžo). Cestopis se zažítky zrvhl trošku v cestovatelský bulvárek (proto i ten název). Dostal jsem bonboniérku se vzkazem Děkuji za příjemné seznámení od recepční z hostelu, jiná žába mě svezla od mostů v Petrohradě... A příšerný let s ČSA (fakt si připadám jako problémový pasažér, ale okénko bez otisku mastné mapy hlavy toho, kdo tam seděl přede mnou, by mělo být samozřejmost, ne?) korunovalo to Badoo po přistání zobrazením profilu mé ex, až jsem se tam zapomněl a vystupoval jako poslední :-D (to ale už nevyčítám ČSA, i když...)Navštívil jsem Moskvu a Petrohrad. V Moskvě jsem se podíval do Kremlu, Chrámu Vasila Blaženého a došlo i na Lenina v Mauzoleu. Měli neplánovaně otevřeno i v neděli (nebo všechny ty otevírací doby na internetu lžou). Dál jsem si zajel na lávru do Sergijev Posadu a poté mě čekal přelet s Aeroflotem do Petrohradu. Aeroflot a ČSA, to jsou nebe a dudy. V Petrohradě jsem našlapal desítky kilometrů. Podíval jsem mj. do Petěrgofu a Ermitáže.Cestopis tutaj: https://michal-na-cestach.blogsp...rusko.htmlNáklady:Letenka s ČSA ... 5500 Kč (ano, příšerný poměr cena/km, ale u odletu z Prahy to patří k tomu nejlepšímu, co se dalo sehnat)Přelet s Aeroflotem ... 1200 Kč3 denní jízdenka na moskevskou MHD ... 400 RUBUbytování ... kolem 600 Kč / noc (samostatné pokoje bez koupelny)Jídlo ... jako u nás / trochu levnějšíVstupy ... v cestopisu .
Pro otrlejší cestovatele se nabízí krásná víkendová kombinace letenek do Lvova za necelých 500 Kč (nutné mít WDC). Odlet z Bratislavy, návrat do Berlína. Dá se to stihnout za víkend. Jen ten návrat z Berlína nebude do práce nic moc, ale dá se to přežít.  .
Víkendový Lvov za 500 Kč
Ve fóru Tipy na levné letenky
7 odpovědí
Ahoj, rád přenechám 2000 INR v podobě jedné bankovky za kurz ČNB střed. Předání v Praze.Tato velká bankovka se výborně hodí jako rezerva nebo na placení velkých položek jako ubytování. Tam vám ji také vždy ochotně rozmění. Méně se hodí pro placení tuktuků nebo smlouvání na trhu.Po příjezdu jsem zjistil, že mi jedna vydržela zastrčená v skrýši pod dolary. .
Prodám 2000 INR za ČNB střed (Praha)
Ve fóru Cestovatelský bazar
0 odpovědí
Podle webu aerolinek S7 by mělo být možné pořídit zpáteční letenku do Novosibirsku za necelých 18000 rublů, čili méně než 7000 Kč. Během pár pokusů, jsem takovou cenu neviděl, ale třeba někdo bude mít tu trpělivost a zájem tam letět ;) .
Novosibirsk za 7000 CZK
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Ahoj, přidám tu jeden už trošku starší cestopis z výletu do Mexika. Strávil jsem v něm 14 dní a procestoval ho ze západu na východ. Postaveno na letence, která proběhla mimo servery typu CL, přesto se zajímavou cenou. Z Vídně do Mexico City, návrat z Cancúnu. K tomu na cestě tam stop v Torontu a zpátky v Chicagu.>> článek >> https://michal-na-cestach.blogsp...as-ja.htmlUvidíme, tipuji, že tu určitě vznikne flame k nějakému detailu typu magnetka za 1 nebo 3 € či ne/nutnosti koupě jízdenky dopředu. Fortuna mi ale na to nevypsala žádný kurz :-( .
Všichni už jsou v Mexiku (2018)
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Dneska mě trošku naštvala CK Akord, když mi napsala, že zájezd do Vadúzu prodávaný po Slevomatu se nebude konat kvůli nenaplnění autobusu. Přiznám se, trošku mi to hodilo vidle do mých plánů.Zkusil jsem si najít nějakou alternativní trasu, ale přes Rome2rio jsem nenašel žádný kloudný způsob, jak se tam dostat. Má někdo odsud nějaký lepší nápad než inženýři z r2r? .
Lichtenštejnsko pod 2000,- r/t ???
Ve fóru Hledám letenku
3 odpovědi
Ahoj, období letošních červencových státních svátků jsem využil pro seznámení s Gruzií tak, abych nepotřeboval ani den dovolené. Letenku jsem si seskládal měsíc a půl předem na ose Katowice - Kutaisi - Berlín a se všemi přípoji jsem se dostal z Prahy na cca 100 €. V Kutaisi jsem vzal dvě jednodenní tour od Budget-Georgia.com. Trošku bezstarostná organizace, přesto můžu doporučit. Především tu druhou Canyons & Caves. Za 35 GEL nenajdete asi nic lepšího. Navštívil jsem tam Kutaisi a kláštery v okolí (vč. Gelati) a druhý den Martveli canyon, Okatse canyon, Prometheus Cave a Sataplia Nature Reserve. Při cestě zpátky jsem si prohlédl Spandau a Postupim. Při cestě tam letmo Katowice.Původně jsem měl letět na Mallorku jako půlka zdejšího fóra a skoro celá spolucestovatelská skupina z FB, ale plány se mění. To je život. Za změnu jsem nakonec rád. Gruzie byla určitě zajímavější i levnější.>> blog: https://michal-na-cestach.blogsp...0-let.htmlNáklady:Vlak Praha - Katowice ..... 501 KčVstupné na těžební věž ..... 5 PLNShuttle na katovické letiště ..... 27 PLNLetenka Katowice - Kutaisi ..... 304 PLN (s WDC)Maršrutka z letiště do centra ..... 5 GEL3 noci v hotelu v centru Kutaisi ..... 135 GELKutaisi City Tour ..... 35 GEL za 4 hodiny + 13 GEL za vstup s průvodcem do KutaisiState Historical MuseumCanyon & Caves Tour ..... 35 GEL+ Martvili Canynon ..... 15 GEL+ Okatse Canyon .... 15 GEL+ Prometheus Cave ... vstupné 20 GEL + loďka 15 GEL+ Sataplia Nature Reserve ... 0Maršrutka na letiště ... 5 GELLetenka Kutaisi - Berlín SXF ..... 47,99 GEL (s WDC)Celodenní jízdenka na MHD v Berlíně zóny ABC ..... 7,7 €Vstup do Zitadelly ve Spandau ..... 4,5 €Flixbus Berlín - Praha ..... 299 Kč * pro neznalé - 1 GEL (aka lari) je cca 9,5 KčKdyž ceny na místě porovnám s takovým Thajskem, vychází aspoň o třetinu levněji. .
Přes státní svátky v Gruzii (cestopis)
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Skoro pět měsíců po návratu, ale přece! Přináším devítidílný cestopis z výpravy do JV Asie. Postavený na akční letence od Qatar Airways Praha-Bangkok. Ukazuje, jak se může pokazit vše, co se dá.>>> https://michal-na-cestach.blogsp...-asie.html <<<Itinerář:BangkokSiem ReapKuala LumpurSingapuroblast KrabiBangkokDauháHighlighty:Královský palác a Ancient Siam City v BangkokuRozbitý tuk-tuk a stopování s kamarádkou v Siem ReapuJeždění zdarma s Uberem po BangkokuČistota a slušní lidé v Kuala LumpurPalubní servis v Bangkok AirwaysPětihvězdičkový hotel v Dauhá díky Qatar AirwaysNáklady nechci přesně počítat. Rozpočet překročen min. o 25%, tak aspoň orientačně:Letenka PRG - BKK s Qatar Airways: 12.500 KčPokoj na noc: cca 800 Kč - asi 60 USD jako cashback od Bookingu. Kambodža a Malajsie byly levnějšíPět místních přeletů: 2x Air Asia (DMK-REP-KUL) za cca 3.200 Kč, 2x Scoot (KUL-SIN-KBV) za cca 1.500 Kč + 1x Bangkok Airways (KBV-BKK) za cca 1000 KčVízum do Kambodži: 30 USDVstupné do Angkor Watu: 62 USD na tři dny + pronajatí tuktuku na den 15 - 25 USD .
Jak začínají vaše šílené cesty? Moje "Tak jsem v pátek odpoledne skončil v práci a ve tři se vydal vlakem do Bratislavy..." Cesta do Bulharska byla jednou z nich. Vlakem od Regiojetu v pátek večer do Bratislavy a tam týž noc Wizzairem do Sofie. Plus aby to nebyla nuda ještě v sobotu zajet 150 kilometrů do sousedního Plovdivu.Sofie je vhodná tak na jeden den a Plovdiv taky. Z mého pohledu byl určitě Plovdiv zajímavější, než hlavní město. Oproti předpokladům Sofia nebyla tak lowcostová, jak jsem čekal.> http://michal-na-cestach.blogspo...ovdiv.htmlNáklady:vlak do Bratislavy ..... 294 Kčletenka Bratislava - Sofia ..... 19,98 €ubytování u letiště na první noc ..... 25 € (snad -15 $)zpáteční jízdenka Sofia - Plovdiv ..... 17,28 levanáhradní ubytování na druhou noc ...... 10 € (po vyrovnání rozdílu 7,26 € v ceně původního a alternativního ubytování)MHD v Sofii ..... 1,6 leva za jízdu nebo 4 leva na celý den (lze koupit jen v metru nebo infocentru)autobus do Prahy ... 225 Kč .
Bláznivých 44 hodin v Bulharsku
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Když tu máme to jaro, tak se pojďte trošku zchladit a zavítejte se mnou do březnového Kyjeva. Bylo to všechno jen ne typický jarní eurovíkend. Pokud hledáte fakt dostupnou a přesto civilizovanou destinaci je Ukrajina skvělou volbou.Náklady:letenka ..... 46,34 EURubytování ..... celkem 600 UAH na dvě nocimetro ..... 3x 5UAHautobus na letiště ..... 2x 60UAHUber k Lávře ..... 63,44 UAH https://michal-na-cestach.blogsp...yjeve.html .
Sibiřské jaro v Kyjevě 2018
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahoj, na konci dubna jsem z Prahy realizoval svou lowcostovou cestu na Maltu. Těšil jsem se, protože středomořské ostrovy navštívené nemám, ale mám rád tu středomořskou atmosféru. Pro to, aby se tam člověk dostal o víkendu, když nemá dovolenou, byl vyžadován fakt krkolomný routing - večerní odlet z Wroclawi v sobotu a návrat v neděli večer do Bratislavy.Jaké to tam bylo a jak to probíhalo?> https://michal-na-cestach.blogsp...a-den.htmlNáklady:zezelenalý PolskiBus Praha-Wroclaw ... 23 PLNsobotní vstup do vratislavského Národního muzea ... zdarmaautobus na letiště ... 3,4 PLNlet Wroclaw - Malta ... 108,12 PLNhostel na 1 noc ... 11,20 €autobus na Maltě mimo sezónu ... 1,5 € / 2 hodinysvezení k megalitům ... 5 €vstup do Ħaġar Qim a Mnajdra ... 10 €let Malta - Bratislava ... 20,39 €MHD z letiště do centra ... 1,2 €Flixbus Bratislava - Praha ... 191,35 Kč  .
Je tomu asi 10 dní, co jsem se vrátil z Makedonie. Na víkend jsem si odskočil do Skopje. Docela Slovákům závidím jejich balkánské letenky. Tak mě čekala cesta z Prahy na noční odlet do Bratislavy. Za 45 € nebo dokonce za 25 € (čistě letenka) bych to z Prahy nesehnal ani omylem. Můžu říct, že Skopje bylo fakt plné překvapení. Už jen kvůli tomu, že na mě snad půlka stánkařů a taxikářů mluvila téměř plynulou slovenštinou a ptala se mě odkud ze Slovenska jsem :-Dhttps://michal-na-cestach.blogsp...kopje.html (blog)Náklady:Letenka Bratislava - Skopje ... 24,98 € (mohla být ještě o 5 € levnější)Meal voucher od Wizzairu ... - 4 €Taxi z letiště do Skopje* ...  5 € (dá se jet také autobusem za cca 70 Kč, pokud se trefíte do jeho intervalu)Taxi do kaňonu Matka* ... 5 €Taxi k akvaduktu* ... 2,5 €Ubytování na 2 noci ... 26 €Vstupné do Skopje Muzej a na Pevnost Kale ... zdarmaTaxi na letiště * ...  4 € (dá se taky jet autobusem za cca 70 Kč)* v čtyřčlenné skupince .
Vítězný únor ve Skopje
Ve fóru Cestopisy
11 odpovědí
Ahoj, na příští rok mám v hledáčku Latinskou Ameriku, především Brazílii. Definitivně se rozhodnu po Olympiádě. Původně jsem chtěl v době karnevalu, ale jak se množí zprávy o bezpečnosti, asi si vyberu jiné období. Zatím jsem koukal na letenky po SkyScanneru a dají se pořídit z Prahy do Rio de Janeira mezi 15.000 a 20.000 Kč. V Brazílii mám v plánu hlavně Rio de Janeiro, přesun do Sao Paola a z něj letadlem na vodopády Iguacu (nízkonákladovkou cca za 1-2.000). Takto daleký výlet bych rád spojil i s dalšími místy v Latinské Americe.  .
Peru 2017
Ve fóru Co se nevešlo
46 odpovědí
Včera jsem v Bangkoku v Královském paláci náhodou narazil na kamarádku z Prahy. Večer jsme šli do Patpongu, protože tam ještě nikdo z nás nebyl. Máme z toho dost rozporuplné pocity. Atmosféra nočního trhu ta tam, jen dost laciná vábnička na turisty a vyždímání jejich peněz do posledního bahtu. Všude nabízejí ping pong show. Ale to je plno scamu a lží. S kamarádkou bychom na to i zašli, jsme docela zvědaví, ale když si pročteme diskuze na TripAdvisor, recenze v Mapách Google, tak nás to hned přejde. Jede náhončí za námi šel pět minut. Snažil se nás zatáhnout za 400 THB do podniků s hodnocením 1 hvězdička a v recenzích jsme se dočetli, že při odchodu by šlo o aspoň deseti násobek :-DMáte někdo s ping pong show zkušenosti? (co padrino, to je téma pro tebe ;) je vůbec nějaké místo v Bangkoku (do Pattayi to nestíháme), kam se na něco takového zajít podívat, aby člověk něco viděl, nescamují a nemusel upsat duši ďáblu při pohledu na účtenku? Díky moc.P. S. Berte to jako zábavné oživení. Cestovatelským nováčkům rozhodně nedoporučuji chodit do takových podniků s náhončím z ulice (a vlastně nikomu)! To si říkáte o malér.  .
Show v Patpongu (Thajsko)
Ve fóru Co se nevešlo
10 odpovědí
Ahoj, na základě konkrétního problému zakládám toto téma. Googlil jsem a nic moc mi nevylezlo. Chtěl jsem si vzít nějaký větší sáček na tekutiny. Jak ale dokážu "baj voko" poznat jeho objem, když je jen dvojrozměrný? Mají na to na letištích nějaký úzus? Napouštět vodou se mi ho nechce.Toto téma slouží spíš k ukojení mé zvědavosti a k pobavení ostatních.  .
Jak určit objem sáčku na tekutiny
Ve fóru Co se nevešlo
99 odpovědí
Už to bude pomalu čtvrt roku, co jsem se navrátil z mé první návštěvy Jižní Ameriky. Během ní jsem po dva týdny putoval po Peru. Navštívil jsem Limu, Cuzco, Machu Picchu, jezero Titicaca i město Arequipa. Zažil jsem i karneval. Bohužel jsem do plánu nedokázal zakomponovat Nazcu.Cestopis má víc dílů. Můžete začít od začátku nebo rovnou skočit na Machu Picchu. Titicaca, Arequipa a stopovery se ještě připravují.Přílet do Limy: https://michal-na-cestach.blogsp...prvni.htmlMachu Picchu: https://michal-na-cestach.blogsp...-2017.htmlOrientační náklady:letenka z Mnichova do Peru ... 14500 Kčautobus/vlak do/z Mnichova ... dohromady cca 1000 Kčmístní letenky po Peru ... 170 $hotel na jednu noc ... 15-30 $polední menu ... 7 - 15 solůnávštěva Machu Picchu ... hodně drahá & omezenáLvouni u Islas Palominos ... 45 $Dvoudenní výlet po jezeře Titicaca ... 45 $ .
Putování s vůní koky (Peru 2017)
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Na letošní listopadový státní svátek a s ním spojený prodloužený víkend jsem si naordinoval cestu do Athén. Jedná se o mou první návštěvu Řecka jako takového. Odlet i návrat z Berlína. Tam s Ryanairem a zpátky s Easyjetem. Autobusoví dopravci mi to zvládli osladit. Kalkuloval jsem s cenami z loňska s 250 - 350 Kč za jednu jízdenku. Letos ale začínají spíš na 500 Kč. Do toho mi Ryanair přesunul odlet z pátečního rána na páteční večer, kvůli čemuž mě v Athénách čekal o den méně. Navíc, než jsem jel, se nad Řeckem rozlila silná tlaková níže spojená se silnými lijáky a bouřkami. Do poslední chvíle jsem tak nevěděl, jestli odletím.Jak to dopadlo? https://michal-na-cestach.blogsp...athen.htmlNáklady:- letenky ... cca 75 €- autobusy Praha-Berlín ... cca 800 Kč- MHD v Athénách ... 22 €- MHD v Berlíně ... cca 6 €- 2 noci v hostelu ... 24 €- kombi ticket na památky ... 30 € .
Punková cesta do Athén
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Ahoj, na letošní leden až únor přemýšlím o 2 až 3 týdenní trase do JV Asie. Dřív nechci. Loni jsem tam byl na přelomu října a listopadu a vařil jsem se ve vlastní šťávě. Mimochodem už mi taky svítí krásná 0 na počítadle dovolené.Přibližný itinerář mám vymyšlený (viz obrázek) po trase Angkor - Bangkok - Krabi - Kuala Lumpur - Singapur (+ případně Bali). Všechny tyto přípoje jsem už v minulosti studoval. Lítají a až na Siam Reap nevycházejí draze.Z Evropy bych rád open-jaw letenku nejlíp Siam Reap/Singapore. Nějaké tipy, na jaká města v Evropě a jaké aerolinky se zaměřit?Nejlepší by to bylo samozřejmě z Prahy, ale nepohrdnu ani cestou do Milána, když bude super cena. Přestup uvítám v zemi / města, kde jsem ještě nebyl. Na extra služby aerolinek si nepotrpím, ale rád bych odbavené zavazadlo a jídlo v ceně (takže současnou akci flyDubai škrtám). Akci Qataru z Prahy jsem v předešlém týdnu bohužel prošvihl. Bohužel jsem řešil práci, čekal na odpověď a měl svázané ruce. >> Cestu s dlouhými přestupy např. v Číně, Hongkongu, Ománu nebo Kataru, beru jako plus, pokud jsou přes den.EDIT: A kvůli kamarádce z Bangkoku to potřebuji sestavit tak, abych tam byl přes víkend :-DEDIT2: Koukám, že jsem to blbě pojmenoval a jméno tématu nejde změnit (ách jo). Lepší by bylo "Zima/jaro 2018: S kým a jak do JV Asie na trasu REP-BKK-KBV-SIN .
Zima/jaro 2018
Ve fóru Co se nevešlo
25 odpovědí
Ahoj, zítra mám cestu do Polska, a tak mě vzhledem k jeho pověsti jako zemi levným telekomunikacím zaslíbené, napadlo, že bych si tam koupil nějakou předplacenou SIM na data. Ideálně i takovou, která by pak fungovala doma i v roamingu. Máte s tím nějaké zkušenosti? Našel jsem nabídku Virgin Polska se SIM Freemium. Měla by snad stát 5 PLN a ten tarif 30 min, 30 sms, 300 MB by měl být zdarma.Nebo T-Mobile Polska s 1GB za 5 PLN (http://www.t-mobile.pl/pl/oferta...t-na-karte), ale té polštině tam moc nerozumím. .
Polsko - datová SIM
Ve fóru Co se nevešlo
10 odpovědí
Ahoj, v sobotu jsem vzal kamaráda a vyrazili jsme na otočku do Bergama. Ráno tam, večer zpátky. V plánu 6 hodin na místě, díky zpoždění nakonec jen 6. Počasí bylo trošku aprílovější, než bych si přál, ale i tak to vyšlo celkem fajn.https://michal-na-cestach.blogsp...tocku.htmlNáklady:letenka Praha-Bergamo (Ryanair) ... 607,92 CZKcelodenní jízdné v Bergamu ... 5 EURletenka Bergamo-Praha (Wizzair) ... 14,99 EUR .
Na otočku v Bergamu
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahoj, jak to řešíte při delším cestování s oblečením? Ono se lehce napíše "vemte si 5 triček a dvoje kraťasy", ale jak to střídáte a perete? V tropech to je pro mě zásoba na 2 až 4 dny. Necháváte to prát ve veřejných prádelnách? Co rychlost? V Asii jsem zatím nebyl na jednom místě déle než dva dny. Nebo kupujete nové a staré vyhazujete? Perete ručně na pokoji? Co schnutí? Ještě jsem nepotkal umělinu, která by mě nekousala. Jinak to oblečení je po té cestě z těch prádelen asi na odpis? Díky moc. .
Dlouhé cestování a oblečení
Ve fóru Co se nevešlo
21 odpovědí
Ahoj, v Rusku mě kousek od Kremlu dostali otázkou, co v Česku máme za národní píseň podobně jako oni Kaťušu. Pár písniček jsem jim vyjmenoval, ale upřímně jsem jim neuměl odpovědět. Co myslíte vy? .
Co máme za českou národní píseň?
Ve fóru Co se nevešlo
2 odpovědi
Ahoj, přináším vám cestopis z červnové výpravy do Transylvánie. Cesta trvala 4 dny a byla plná zvratů. Začala už den předem, když mi zazvonil telefon a na displeji rumunské číslo a po zvednutí "Hello, it is Mementobus, our bus will depart 4 1/2 earlier", čili 90 minut po přistání Wizzairu z Bratislavy. Během cesty jsem navštívil Brašov, hrad Bran, Sighisoaru, Cluj-Napoca a Bratislavu (ano, ta není v Transylvánii). Podíval jsem se tam díky levné letence Bratislava - Cluj-Napoca od Wizzairu.http://michal-na-cestach.blogspo...ast-1.html (přesun, Brašov, hrad Bran, Sighisoara)http://michal-na-cestach.blogspo...ast-2.html (Cluj-Napoca, Bratislava)Protože cestopis dost nabyl, rozdělil jsem ho na dvě části.Náklady:zpáteční jízdenka Praha-Bratislava ... 500 Kčzpáteční letenka Bratislava - Cluj-Napoca ... 27,18 €jízdné v Cluj-Napoca ... 4 RONMementobus Cluj-Napoca - Brašov ... 10,20 € / 47,34 RONrumunská SIM s daty ... 27 RONjízdné v Brašově ... 6 RONjízdné Brašov - Bran ... 2x 7 RONvstup do hradu Bran ... 35 RONvlak Brašov - Sighisoara ... 19 RONMementobus Sighisoara - Cluj-Napoca ... 41,77 RONjízdné v Cluj-Napoca ... 8 RONubytování ... 22,5 € + 20 € + 22,5 € .
Transylvánie 2017
Ve fóru Cestopisy
21 odpovědí
Tento víkend se mi náhodou vybavil můj nejtěsnější přestup. To jsem v Kjótu potřeboval přestoupit z lokálního vlaku z Nary na šinkansen do Hirošimy. Podle jízdního řádu jsem na to měl mít 8 minut. To by mělo bohatě stačit, ale jaksi ten vlak zvládl chytnout zpoždění, tak mi zbývaly sotva minuty tři. K tomu v Japonsku jsou nástupiště hooodně dlouhé a je tam zakázáno běhat. Barvitěji vylíčeno: http://michal-na-cestach.blogspo...estup.htmlU letadel zatím držím bobříka štěstí a nikdy jsem se neocitl v takové situaci (ťuk, ťuk).Jaký byl váš nejtěsnější přestup? Jedno jestli rychlovlak, letadlo nebo fakt důležitý autobus? .
Váš nejtěsnější přestup
Ve fóru Co se nevešlo
20 odpovědí
V květnu jsem absolvoval možná víc než trošku střelenou cestu do Varšavy. Během 30 hodin jsem se přesunul PolskiBusem do Vratislavi, z ní jsem letěl do Varšavy a ještě tentýž den zpátky. Jak nerad jezdím s taxíky, tak nerad spím v ho(s)telech, pokud vyloženě nemusím. Inu, vlastní postel je vlastní postel a, co si budeme povídat, vyjde i levněji. Bylo to dost vyčerpávající, ale stálo to za to. Varšava mě překvapila svou krásou. Večer při čekání na přestup jsem si chvíli zapařil na živém Rynku ve Vratislavi. Na závěr jsem i řešil záhadu v duchu Ztráta třídní knihy a, jestli mě paměť neklame, vyřešil jsem ji stejně úspěšně.Opravdu podrobný cestopis se 40 fotkami https://michal-na-cestach.blogsp...rsavy.html .
Šílená cesta do Varšavy
Ve fóru Cestopisy
13 odpovědí
Předminulý víkend jsem si odskočil za Brouky do Liverpoolu. Liverpool je až překvapivě krásné město a má co nabídnout - dvě katedrály, doky, spoustu obchodů a řadu zajímavých muzeí. Mezi nimi exceluje The Beatles Story, muzeum stejnojmenné kapely. Navíc ani nezruinuje peněženku. P.S. Budu muset omezit délku reportů. Toto už bylo sadomaso :-D A děkuji všem co to dočtou až dokonce nebo kliknou třeba na toho protivného zeleného mimozemšťana. http://michal-na-cestach.blogspo...poolu.html Náklady: letenka ...... 2038 Kč jízdné v MHD ...... 2x 2,30 GBP hostel ...... 13,5 GBP vstupné do The Beatles Story ...... 14,45 GBP .
Za Brouky do Liverpoolu
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Ahoj, na začátek roku 2018 plánuji cestu do JV Asii. Na akci si zvládnu počkat sám i sestavit si nějakou open-jaw letenku. Zároveň plánuji s relativně velkou mírou nejistoty ohledně práce, jestli nenastane změna a budu to moct proletět. Jsou ještě nějaké letecké společnosti, které v Economy nebo rovnou Promu dovolují za rozumný poplatek letenky zrušit (to beru max. 30% z ceny)? Z hlavy mě napadají: flydubai - 200 AED (je to celkem za zpáteční nebo jen jeden směr?) .
Flexibilní letenky
Ve fóru Co se nevešlo
3 odpovědi
 Ahoj, po dlouhé době přidám příspěvek do opravdu nejhlubší hlubiny low-costu. Takhle si to na začátku května sedím v práci a tu mi pinkne e-mail od cestujlevne.com o promo akci s Flixbusem. Ze zvědavosti (a samozřejmě během přestávky) se kouknu, jestli něco najdu a našel jsem pro mě jeden jediný vhodný termín na začátku prodlouženého víkendu. Žitava je menší město na česko-německo-polském pomezí. Má pěkné historické centrum, obchody s německou kvalitou a nižší německou cenou (díky Polsko, co jsi pár set metrů od centra) a taky zoo. https://michal-na-cestach.blogsp...kacek.html .
Žitava za 50 Kč
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Měsíc se s měsícem sešel a mé neklidné toulavé boty mě donesly opět o kousek dál. Tentokrát do Kodaně k Malé mořské víle. Pro cestu do Kodaně jsem využil skvěle naceněné letenky od Norwegianu z jeho loňské podzimní akce. Tento cestopis sloužím i jako důkaz, že se taková cesta dá podniknout JENOM během víkendu bez extra dovolené a že se občas najdou i letenky na víkend u nízkonákladovky v té nejnižší cenové hladině.V Kodani bylo pěkně i vyšlo počasí. Stejně jako Mona Lisa byla socha víly o trochu menší, než jsem čekal. Inu, je malá. Tentokrát byla cesta pojatá hodně lowcostově, protože mě trochu straší myšlenka, v čem ještě kromě Machu Picchu budou mít peruánští indiáni přestřelené ceny...Delší počtení a fotky naleznete v příspěvku na mém blogu.Náklady:letenka 54,5 €ubytování v hostelu 230 DKK24 hodinový lístek na MHD 80 DKKSvačina z Bily cca 150 Kč  .
U víly Kodani 2017
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Není tomu ani měsíc, co jsem se vrátil z Maroka. Doletěl jsem tam s Ryanairem přes Londýn. Letenky Praha - London Stansted - Fez a Marrákeš - London Stansted - Praha mě vyšly cca na 135 €. Mohly by být levnější, kdybych nepreferoval určitý termín a routing (a hlavně to zkazil poslední segment London-Praha s Easyjetem za 40 €). V Maroku jsem strávil týden a strávil jsem ho poznáváním na trase Fez - Volubilis - Rabat - Casablanca - Marrákeš - Vodopády Ouzoud - Marrákeš. Na začátku února je v Maroku příjemně mírné počasí, všechno se zelená. Doporučuji. Jinak ceny mírné a o všem se smlouvá. Podle mě daleko víc než v Thajsku. Usmlouvat se dá běžně 30-50% z ceny. Taxíky jsou tam relativně levné (někde je to i jediný druh dopravy), ale nejdřív vás zkouší jako gringa pořádně "osejlovat". Tip: Pokud chcete na velbloudy, vypravte se na Saharu. Dvoudenní výlet se dá sehnat asi tak nastejno jako jízda taxi z Marrákeše do Palmereia s půlhoďkou na hřbetu korábu pouště. Pokud nemáte čas nebo nechcete do pouště, budete muset na chvíli opustit ducha low-cost cestování. Víc si můžete počíst na blogu: Mezipřistání v Londýně v duchu low-costové návštěvy muzeí Noční přistání ve Fezu (málo obrázků) Fotoreportáž z Fezu a šipkami můžete pokračovat ve čtení přes Volubilis, Rabat, Casablancu až do Marrákeše. Celkové náklady raději vypočítávat nebudu. Tuším, že jsem o cca 50% překročil svůj původní plánovaný lowcostový rozpočet. Inu, velbloudi, Volubilis ani mešita v Casablance v plánu původně nebyly. Při dvou lidech by se ale dalo vejít do 300 € na osobu za 7 dní včetně letenky, jídla a ubytování. .
Maroko na konci února 2017
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Dnes v 15:00 spustí ČSA prodej letenek na speciální trasu Praha - Piešťany. Prodávat se bude jen na jediný termín - 5. dubna. Ceny za zpáteční letenku údajně odstartují na 1990 Kč. http://ekonomika.idnes.cz/specialni-let ... oprava_suj .
Praha - Piešťany (od 1990 Kč)
Ve fóru Tipy na levné letenky
18 odpovědí