Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Ještě bych tu měl update k "divné" MC loungi v Budapešti. Pro držitele MC World Elite funguje nelimitovaný vstup s kartou a oskenováním letenky i po příletu. Zřejmě od letoška, tam kromě běžně nabídky přibyl i palačinkovač.

(Letiště BUD bude zřejmě od července spíše preferované na přílety než na odlety s nově zaváděnou 10€/25€ taxou, tzv. Orbánovnému). 

0 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenost jestli se dá ve Frankfurtu dostat z T1 do Primeclass Lounge na T2 a pak zpět na T1? Budu mít 5 hodin přestup Non-Schengen - Schengen v rámci T1 a vzhledem k tomu, že na LoungeKey je na T1 jen LuxxLounge, která za prvné nevypadá moc vábně a za druhé je na landside, tak jsem koukal na Primeclass na T2, která vypadá solidně. Ta lounge je u gatů E5-E9, což vypadá jako non schengen gaty.

Vůbec nevím, jak je to tam řešený, vždycky jsem létal jen v rámci T1. Ten Sky Train mě vyhodí v airside na T2?

0 Citovat

Osobní zkušenost nemám, ale mělo by to jít:

Die Lounge befindet sich im Terminal 2, nach der Passkontrolle im Non-Schengen Bereich, Concourse E, in der Nähe von Gate 7. Diese Lounge ist auch für Passagiere, die vom Terminal 1 abfliegen, zugänglich. Ab Terminal 1 kann man kostenfrei mit der „Sky Line“ oder dem „Flughafen-Shuttle-Bus“ (alle paar Minuten) zum Terminal 2 fahren und umgekehrt. Dabei soll unbedingt genug Zeit eingeplant werden. Bitte beachten, dass mehrere Sicherheitskontrollen passiert werden müssen.

0 Citovat

Istanbul SAW: na Lounge Key je tam misto salonku pristup do Kepler Clubu. Je to takovy letistni hotel, nebyl jste nekdo? Jestli tam je k dispozici tez nejake obcerstveni??

0 Citovat

5.8 mozem zobrat niekoho do salonika v bremach a nasledne 8.8 vo viedni

0 Citovat

Se ti to machruje😉

0 Citovat

Mam dobreho dilera :)

0 Citovat

Tady se to asi ztrati  ale neni ted nekdo ve Vidni na letisti Info o gate dostanu az 4.15

0 Citovat

Máte zkušenost (konkrétně ted Vídeň) jak dlouho dopředu vás pustí do salónku? Letím v 6 ráno a uvažuji o přespání  na letišti... pustí mě tam už v 9 večer? A ráno na rychlou snídaní a sprchu znovu? 

0 Citovat

Mělo by to fungovat. Na recepci Vienna Lounge v terminálu 1 pouze chtějí se prokázat kreditní kartou MasterCard World Elite. Občas se zeptají s jakou společností letíš. Toť vše. Takže čas se tam slově nijak neřeší. A vstup do terminálu přes turniket údajně funguje 12 hodin před odletem.

0 Citovat

No nejsem si vůbec jistý, ze salonek funguje přes noc. Ještě na jaře otevíral až v  5 ráno… ale mohlo to být ještě kovidove omezení  

0 Citovat

Salonek jede od 04:30. Pres noc zavreno, tusim 23:00 zaviracka. 

0 Citovat

google?


screenshot-2022-08-05-at-18-31-19-viennaairport-lounges.png

0 Citovat

SkyLounge do 23:00 a Vienna Lounge do 22:00. Po 20:00 už z terminálu 1 téměř nic neletí, takže je ve Vienna Lounge minimum lidí.

0 Citovat

:) vím, že je salonek do 22 a ráno od 4.30... jen jestli má někdo zkušenosti s přístupem "den předem" a "opakovaným" hned další den na jeden let ..... večer a ráno... myslím, že by to neměl být problém, ale šlo mi o osobní zkušenost... je to asi třeba vyzkoušet..:)

0 Citovat

Kačka tam zrovna ted nocuje na lavičkách a vecerni/ranni salonek absolvuje tež.

0 Citovat

Ano, zkušenost by byla. Není problém. A na vstup stačí MC World.

0 Citovat

Super... díky.. 

0 Citovat

J0x napsal(a):

Ano, zkušenost by byla. Není problém. A na vstup stačí MC World.

Ještě napiš, od které banky.

0 Citovat

Zajtra mam volne jedno miesto do sky lounge vo viedni ak by niekto chcel.

0 Citovat

tramin napsal(a):

[citace="J0x "]

Ano, zkušenost by byla. Není problém. A na vstup stačí MC World.

Ještě napiš, od které banky.

[/citace]

To je potřeba zjistit/vyzkoušet. Např. od mBank.

0 Citovat

My máme vyzkoušene Worldy od: KB, Mbank, České Spořitelny, pak karta k účtu Gold od KB taky a k mému překvapení i "obyč" mastercard od MBank k podnikatelskému účtu (zdarma), vše vstupy pro majitele zdarma, odzkoušeno před cca měsícem

0 Citovat

Mě by zajímalo, jak je to s kreditkou od UCB.

0 Citovat

Poslušně hlásím, že i třetí popříletový vstup do divné MC lounge na BUD v Budapešti s kreditní kartou MC World Elite dopadl na výbornou! Dnes navíc s důrazným upozorněním zkušené recepční, že pobyt může být maximálně 2 hodiny.

Po střídmém občerstvení se tu ještě pokusím zjistit, jak je to doopravdy s tou extra tax od 1. června. Platí neplatí? Snad to proběhne v klidu bez rozvinuté zástavy orbánovy národní gardy, uhorských dragounů, husárů a pandurů povolaných ze širé panonské puszty, igen?!  🐎

0 Citovat

A koho se na to budeš tázat? Té zkušené recepční 🤣🤣

0