Ahoj, vychazim z diskuze, ktera tu byla u clanku "co zabalit na dovolenou a jak se vejit do batohu".. Ta diskuze mne inspirovala k tomu, ze ted zvazuji porizeni idealne co nejvetsiho cestovniho zavazadla, co bych si bral s sebou jako prirucni zavazadlo do letadla. Mam predstavu neceho univerzalniho, s cim muzu cestovat vsude, je jedno jestli na tyden po Evrope, nebo treba na mesic po Asii / Africe... Moje predstava je takova: 1 - rozmery to bude prirucni zavazadlo na palubu (nutna podminka) 2 - cestovatelsky batoh s co nejvetsim obsahem 3 - pro predstavu - v diskuzi se tady jiz objevil Burton Traverse Pack (http://www.cestovatelskyobchod.cz/burto ... antom-tarp), ten se mi libi, ale zajimaly by mne jeste dalsi podobne alternativy, aby bylo z ceho vybirat  .

Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

voughne napsal(a):

Investicia do buducnosti :) Osprey Transporter 44 za fantastickych 52,9 € (posledne 3 kusy)

https://www.amazon.es/gp/product...&psc=1

To bych si určitě nekoupil, přijde mi to na záda dost nepohodlné. Ale proti gustu...

0 Citovat

Potvrdzujem, na nosenie nic moc.

Minuly tyzden som ho v robote prebaloval a predaval dalej, tak dokladne ohmatane :)

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Potvrdzujem, na nosenie nic moc.

Minuly tyzden som ho v robote prebaloval a predaval dalej, tak dokladne ohmatane :)

No tak on to taky  není batoh na nošení na zádech celý den. Ale to už tu bylo probírané. Je to palubní zavazadlo s maximálním objemem, které se dá dát na záda nebo rameno a prostě to není blbý kufr s kolečkama, který musíš táhnout za sebou nebo nést v ruce. Za ty prachy uvažuju, že si ho koupím na služební cesty :-)

0 Citovat

@migelas no 32 l neni ani small, ani regular (obdobne ako moj stary Burton Traverse), cize mackopes (na gate mozes doplacat a pritom nevyuzijes naplno povolenu kapacitu). Ten 44 Osprey mam tiez, ale nebudem s nim jazdit na spoznavacie tripy, na to nie je vhodny, ale nejake letne dovolenky na ostrovoch, tam je fajn.

@mirjur podla mna nic efektivnejsie v rovnakej kvalite na trhu neni ... co sa tyka pohodlnosti, tak na Osprey Atmos AG50 AntiGravity (chrbtovy system) asi nic nema (mozno Deuter), ale to uz len ako podpalubovka. Mam aj Stratos 34l s podobnym systemom AirSpeed, to by ako prirucna slo, ale pocitovo don narves 1\3 z Transportera 44 ... tak si teraz vyber :)

PS: uz je o jeden kus menej, kamarat po nom skocil raz dva ... cena polovicna oproti ponukam na heureke :)

0 Citovat

Já ho zatím do všech kleci FR i Wizz narval, byt to nikdo nikdy nechtěl, na cestě zpět se vešla i flaška (naposled v ALC poslední kus litrovky Grants 43% poloviční sleva na méně než 7e, na letišti nacata a za den v OPO dopita). Vejde se i karton cigaret a rekord je 2 lahve prosecca z OPO zpět taky v akci za krásných 7e.

0 Citovat

Už je jen jeden. Díky za echo voughne.

0 Citovat

No problem. Daj potom vediet ako sa ti pozdava

0 Citovat

Tak batůžek právě dorazil. Pozdává se mi velmi. Je opravdu velký, dobře řešený, celý “pogumovaný”, takže deštík mu neuškodí a jako bonus je barva spíš do zelena než šedá, které jsem se trošku bál. Tudíž  za mě za těch 1600 Kč maximální spokojenost. Na rodinné výlety k moři poslouží jako palubní zavazadlo znamenitě a možná ho budu používat i jako zavazadlo na služební cesty. Přece jen to vypadá trošku líp jak Burton nebo klasický batoh Osprey Talon, které mám na cestování. Díky voughne za tip. Teď už jen začít zase létat. Batohů i letenek mam dost a o chuti ani nemluvě 😅


8a956d86-0984-4022-aba7-656e83457e56.jpeg
15f2f9d5-8c2e-4faf-99dd-69eacbf4fb8c.jpeg

0 Citovat

Mne dosiel uz v pondelok a ta farba (fakt to ma nadych do zelena) sa mi pozdava viac ako moja cierno-siva varianta.  Moj tiez caka na svoju prvu cestu, kedze z Myanmaru nic nebolo (a zjavne dlho nebude) :) ,ale este si pocka ... zatial hrozi len EU a tam sa vysanti American Toursiter, ktory sa mi teraz v lete osvedcil na greckych ostrovoch. Inac ten Osprey este spadol na 48,9 € ale uz som nechcel provokovat :D Nech sluzi teda :)

0 Citovat

Týmto tempom to bude najlepší batoh na Domaši:)

0 Citovat

Ze si ty este nebol v lete na Domasi? :D

0 Citovat

zemplinsku mam za sebou, mozme okusit aj domasu :))

0 Citovat

Hej nechali sme sa inspirovat  ...  ten zemplinsky skanzen komunizmu sa nam paradoxne pacil :) ,ale Domasa je na temu 5 miest ktore som nikdy nemal vidiet :)


sirava.jpg

0 Citovat

Kto zavahal minule so sivym Transporterom 44, tak dnes u spanielov zelena verzia s kodom DESCUENTO5 za 42,5 € :)

 


image-1.jpg

0 Citovat

Potrebujeme upgradovat sestavu zavazadel, resp. nakoupit neco dle malych rozmeru Ryanairu, Easyjetu atd….. doporucite batuzky v techto rozmerech, co aktualne pouzivate, potrebuju 3kusy, takze by to melo byt”levne”, k pouziti na cestovani- tedy, aby se dal pouzit na sbaleni na tyden nebo tak….doma mame jine vetsi batohy na vylety. Tohle je opravdu kvuli rozmerum maleho prirucaku. Dekuji za typy.

0 Citovat

Já úspěšně lítám s tímto batohem:

https://www.decathlon.cz/p/batoh...A0ED%C3%81

Zatím jsem neprošel jen jednou - v Krakově do Stavangeru, když jsem ho měl naplněný úplně nadoraz. Ale stejně naditý (vč. spacáku a karimatky) na Mallorku z Vídně prošel... :-)

0 Citovat

Ten vypada dobre, presahuje o 16 cm na vysku, asi se to da splacnout. Jak je to s nastavenim, sel by i na deti? 10 let. U nas neni na prodejne dostupny, takze to nemuzu vyzkouset. 
Ja nejak nemam posledni dobou chut priplacet za velky prirucak🙄.

0 Citovat

Já mám už min. 6 let tento (původně ne kvůli Ryanairu): https://www.hudy.cz/gogo-3813221...ugQAvD_BwE

6 cm navíc než rozměry Ryanairu na výšku by se dalo ohnout, pokud není moc plný a šířka je pak spíš 25 cm. Pro Easyjet odpovídá i plný s něčím v boční kapse.

@mirjur: Měřili ti ho i jindy? Jestli má o 16 cm na výšku víc, to by teda neměl být moc plný. Dle zkušeností Katky ale asi moc neměří, když ona používá s většími rozměry často a bez problémů.

Karimatku myslíš asi jen tu nejmenší nafukovací, ne?

0 Citovat

Já úplně v pohodě všude s tímto:

https://www.cestovatelskyobchod....LYQAvD_BwE

Moc příjemně se nosí. Dá se skoro kompletně otevřít = zabalit do něj věci jak do kufru. Ale má vevnitř jen tři menší kapsy, takže se v něm člověk furt přehrabuje.

0 Citovat

@Libor_S: nikdy mi ho neměřili, to platí obecně, že batohy na zádech se běžně neměří, souhlasím v tomto s Katkou. Jen v tom Krakově to byla výjimka, mladý aktivní boreček, viděl narvaný batoh ve frontě u brány, zkouknul letenku, že nemám priority, tak šup s ním do klece. Karimatka nafukovací, samozřejmě.

0 Citovat

Cabin Zero mame vetsi prirucak, super, ale ten je trosku cenove mimo moje predstavy, 3kusy🙂

0 Citovat

@Mandre: popruhy mají nastavitelnou délku, tak předpokládám, že i dítě by ho mohlo nosit, ale ověřené to nemám. :-) A že je o něco vyšší - jsme zase u toho, že batohy (skoro) nikdo neměří, a i když tě jednou zkásnou, tak ve výsledku budeš v plusu. :-)

Jako velké plus vidím to, že má bederní popruh, takže se dá v pohodě vzít i na túry. U menších batohů to zdaleka není pravidlo, a jak je vidět, tak ani u těch dražších.

0 Citovat

me posledne zmerili batoh v Katowicich do Dubaje. Kvuli 5 cm jsem musela doplacet asi 50€.

0 Citovat

Kdo nemá rád turistické batohy, ale městské jako já, doporučuju Bestway Cabin Pro Small - má přesné rozměry kabinového zavazadla, které je zdarma s rozměry 40x25x20 pro Ryanair. Po vyzkoušení a prověření dokoupen ještě jeden pro mladou, takže doporučuji. Šířka batohu po naplnění se o pár cm " nafoukne " , ale tím, že jsou na boku popruhy lze v pohodě stáhnout a zkoušela jsem jej nacpat do klece Ryanair a úúúplně v pohodě. Vyzkoušeno na týdenní letecké výlety a naprosto dostačující, za ty peníze .. Na delší cesty nebo po dokoupení priority jako větší kabinové zavazadlo taky používám batoh Cabinzero 36l a taktéž doporučuji.

https://www.kufrland.cz/batohy/c...mall-grey/

 

3 Citovat

Tak ten taky vypada hezky👍

1