Ahoj, vychazim z diskuze, ktera tu byla u clanku "co zabalit na dovolenou a jak se vejit do batohu".. Ta diskuze mne inspirovala k tomu, ze ted zvazuji porizeni idealne co nejvetsiho cestovniho zavazadla, co bych si bral s sebou jako prirucni zavazadlo do letadla. Mam predstavu neceho univerzalniho, s cim muzu cestovat vsude, je jedno jestli na tyden po Evrope, nebo treba na mesic po Asii / Africe... Moje predstava je takova: 1 - rozmery to bude prirucni zavazadlo na palubu (nutna podminka) 2 - cestovatelsky batoh s co nejvetsim obsahem 3 - pro predstavu - v diskuzi se tady jiz objevil Burton Traverse Pack (http://www.cestovatelskyobchod.cz/burto ... antom-tarp), ten se mi libi, ale zajimaly by mne jeste dalsi podobne alternativy, aby bylo z ceho vybirat  .

Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Hlasim dalsi batoh na ceste :D (ovsem ak ten skreklavy odporny zeleny mimozemstan neskalme a posledny kus skutocne doruci). Podla mna batoh batohov, vyzyvatel legendarneho Burtona Traverse, avsak v "plnokrvnej" 44l objemovej verzii. Osprey Transporter 44.

https://www.ospreyeurope.com/sho...on-44-2019

Skusim tu potom spisat svoje dojmy + porovnanie s Burtonom a CabinZero 44l. ,ale vyzera to na dalsi skvely batoh popri american tourister



0 Citovat

@voughne

Poreferuj. Jen letmým pohledem je o 340 g těžší oproti Burtonu, což mi připadá celkem dost. Ale asi zalezi na preferencích :-)

0 Citovat

1,5 kila? To má můj skořepinový kufr. Nechtěl bych to tahat s sebou :-D

0 Citovat

Ja v tom problem nevidim :) Ak niekto ano, ma aj lahsiu (ale objemovo mensiu) verziu :D, avsak ta nema ramienka, takze sa to neda nosit ako batoh. Tym padom nielenze objemovo, ale ani funkcne nemoze Burtonu konkurovat. To vsak pri 44l verzii neplati.

https://www.ospreyeurope.com/sho...oduct1

Mne islo vyslovene o  maximalizovanie povoleneho objemu. Ono sa to nezda, ale 9l navyse je dost ... neviem ako vy, ale mne sa pri navrate domov akosi vzdy objem minimalne zdvojnasobi :D a potom ten Burton vyzera ako mech zemiakov, pritom taky 44L CabinZero vyzeral stale vpohode.

0 Citovat

Tady to bude i o barvě - černá zeštíhluje ;)

0 Citovat

Ok, takze batoh od mimozemstana uspesne doruceny :) No, myslim si ,ze Burton Traverse bol mierne prekonany. Najprv to porovname s CabinZero 44l, to bude rychle porovnanie :D CabinZero je sračka v kazdom smere, za cenu ako sa predava - ruky prec. Pozeram sice, ze uz existuje vylepsena verzia Plus a Pro, podla popisu uz aspon maju chest strap atd. - k tym sa radsej nevyjadrujem, mal som v ruke len povodnu zakladnu verziu a ta je sračka - od materialov, cez celkove prevedenie (+ akurat tak za kompresne popruhy)


Ked porovnvam s Burtonom, tazko zatial hodnotit detialy, ale ... +9l je vidno, obrovske plus - vsetky popruhy ide skryt, material podstatne pevnejsi a zjavne odolnejsi, samostatny priestor pre kozmetiku - neni pri kontrole nutne otvarat cely kufor, hlavna priehradka ma zipsy spravene na zamknutie kladkou. V casti pre notebook (na chrbtovej strane) sa nachadza aj zipsovacia priehradka pre penazenku s RFID Bloking (netrpim paranojou, ale minimalne penazenka je takmer neukradnutelna - to by museli zobrat cely batoh).  Opet kufroidny styl, z toho male negativa - zadna stena Ospreya nema ziadnu chrbtovu ergonomiu, po bokoch nie su sietky na flase, ani bocne kapsicky na pripadne blbosti ( ja som tam pchal powerbanku). Osobne to vidim tak, ze na nejake pochody z miesta na miesto bude lepsi Burton, na vsetko ostatne Osprey ... ked ma este nieco napadne, tak doplnim :)

videorecenzia tu: https://www.youtube.com/watch?v=FkcVorMcsPk


img-20191229-103235.jpg
img-20191229-103454.jpg
img-20191229-113717.jpg
img-20191229-114053.jpg

0 Citovat

Dej pak vedet až vyzkoušíš. Jen bych chtěl upozornit na to, ze těch 9 litru navíc souvisí i s tím, ze ten tvůj novy ma 31 cm hloubku, zatímco Burton Traverse ma 26 Cm,   tudiz když ho opravdu narves tak je to o 11cm víc, než povolují společnosti co maji jen 20cm,  respektive o 8 cm u těch s 23 Cm, což už mi prijde pomerne hodně, takže bych se bal tu jeho kapacitu využívat naplno. Ale to jsem se jen zamyslel -) Jinak se mi líbí moc a pokud budeš spokojený, tak o něm budu uvažovat.

0 Citovat

S tou kapacitou je to trosku inac - Traverse Burton sice ma oficialne rozmery 52cm x 31cm x 26cm, co by malo davat cca 42l, ale v popise sa pise o objeme 35l. Mne to vychadza, ze sa ubralo na sirke - vid foto s CD obalmi :)

 Provizorne som batoh vypchal vankusom a este druhu stranu vecami a .... jednak celkom si drzi tvar, druhak (*up to 31 cm) v Californii im to asi dobre huli :D Vid dalsie foto kde som to nameral (ak by nesla foto zvecsit, tak ma to namerane 21 a koniec metra ukazuje 31). To je tak zdravo nabaleny batoh, viac by to uz bolo cele vypukle z oboch stran. Celkovo viac ako rozmerov by som sa obaval 7-8 kg limitu, caka ma Air China s 5kg a to bude vyzva :)

PS: v mojom pripade som dlho rozmyslat nad kupou nemusel, bezna cena 125 €, Amazon za 102 a povianocny vypredaj v Alze za 79,9 €. Funkcne vyzera byt este lepsi ako Traverse a objem navyse sa hodi tiez :) V praxi otestujem o 2 mesiace


img-20191229-182028.jpg
img-20191229-183613.jpg
img-20191229-183747.jpg

0 Citovat

@voughne

Tak za 80 super cena. S tou šířkou Burtonu se mi to nezdálo a tak jsem to teď měřil a ja naměřili skutečně 3o,5 cm uvnitr. A ten tvůj je nějaký starsi model, protože ja mam vepredu 3 kapsy nad sebou a ne dvě? 

0 Citovat

Svoj Traverse som kupil v roku 2015, takze starsia verzia (hej mam len 2 kapsy nad sebou), ale ty asi nemas tie male kapsicky po bokoch . A nameral som v nom 32,5 cm. Osprey ma skoro 40. Tych 7 cm navyse pri dlzke 55 cm robi slusnych cca 8 litrov. Z tych oficialnych fotiek vyzera, akokeby v novom Traverse zmenili aj material? Moj mi pride skor ako sustaky :D Vidno na foto aky je lahko foremny, preto som aj napisal ,ze plny vyzera ako vrece zemiakov.

Tak ci onak, na Osprey som mal dneska viac casu a usudil som ,ze je to lepsi batoh ... robia to hlavne detaily ako moznost skryt ramienka, "skryta" penazenka a lahko dostupna, samostatne lahkodostupne miesto pre kozmetiku, rovnako ako pri American Tourister sa tu jednoznacne vojde viac veci ako pri beznych batohoch, pretoze rozmerovo skoro idealny kvadrovy tvar. Burton si samozrejme nechavam, ale do lietadla ho uz asi nezoberiem lebo rozmyslam nad jeho vyhodami, ale na ziadne neprichadzam :) ,avsak stale si myslim ,ze je to daleko lepsi batoh ako stovka kadejakych decathlon a spol balastu.

0 Citovat

Určitě materiál změnili. Ten tvůj vypadá jako šusťáky jak píšeš (aspon podle fotek mi to tak přijde)  :-). No vyzkoušej a pak dej vědět. Já bych zatím neměnil, protože s ním i  chodím. Teď na Filipínách jsem při přesunech něco nachodil a v tom horku bez těch zad si to moc nedokážu představit. I ty popruhy nejsou asi tak dobré jako u Burtonu. Tu kosmetiku nevidím jako nějakou nevýhodu. Mám ji v jedné z těch vnějších kapes, takže s tím problém není. 

Možná není úplně fér vůči Burtonu, že srovnáváš jeho starou verzi s novou od Ospreye :-) Ale co se týká objemu, tak tam je to jasné.


img-1206.jpg
img-1207.jpg

0 Citovat

Ten Osprey je fakt škaredej, ta barva mu taky nepřidá a přijde mi jako takový ten "business batoh" na cestování v obleku. Ten Burton je turistický batoh. Podle mě se tu srovnávají hrušky s jabkama.

0 Citovat

Hmm nesuhlasim, oba pripady sa predavaju ako prirucna batozina. Ak si myslel turisticky= trekingovy, tak aj v tomto pripade ma k tomu Burton daleko (ale blizsie ako Osprey). Ma len lepsie bedrove pasy a chrbtovu cast, ale nie je to nic take, s cim by siel na 3 dni do dzungle resp. ani na chodenie pol dna po meste to nie je  :). Niemandosova nova verzia, tak tam by si u Osprey polepsil asi len s objemom, pri castych presunoch, ako som to spominal aj ja hore mi pride vhodnejsi Traverse. Nejaka primorska dovolenka, poprípade prilezitosne presuny - urcite Osprey. Uz ako vyzera je nepodstatne (a hlavne vec vkusu, mne sa velmi paci) , ja som sa primarne pozeral po istych vlastnostiach a tie si myslim Transporter 44l splnil.  Zase tych batohov podobnej konstrukcie nie je vela, narazil som este na Deuter, Thule, CabinZero a vsade je to len nejaky kompromis (objem, ergonomia, materialove prevedenie ...). Myslim, ze uz z principu to nebudu nikdy vsesstranne batohy, budu len cestovne :) 

0 Citovat


Taky si myslim, ze Burton není turisticky batoh ale cestovní. Na druhou stranu je ten Osprey taková taška, které pridelali popruhy, ale na přesun do resortu  u moře naprosto v pohode. Kazdopadne oba jsou to palubní zavazadla a o to jde.

Ja se o neho zajímám, protože shaním něco pro malého synka na cesty po Evropě k moři. Budu ho nosit místo neho, takže mi zase tak úplně nevadí, ze nesplňuje moje aspon  min. požadavky na batoh, protože ho budu mít většinou v ruce, nebo vepredu a nikam s nim na túry chodit nebudu. Na druhou stranu váhám, jestli raději nekoupit Farpoint 40 a ozelet těch par litru, protože s tím už by se na nějakou kratší turu jit dalo.


0 Citovat

V tomto neporadim, ty musis mat jasno ci "ho budu mít většinou v ruce, nebo vepredu a nikam s nim na túry chodit nebudu" alebo " ozelet těch par litru, protože s tím už by se na nějakou kratší turu jit dalo" :D 

Moje myslienkove pochody boli asi taketo - kufor v ziadnom pripade (trmacat sa s tym niekde po Bishkeku by bolo na nervy), duffel bag (odchodil som s tym promenadu v Haife, ramena v kybli :D), takze jedine batoh. Batoh rovnakeho objemu ako ma Burton, by mi nepriniesol nic nove, jedine, ze je turistickeho charakteru ako dajme tomu Farpoint 40. Otazka bola, treba mi takyto turisticky batoh? Za svojho cestovania som este nebol na ture, kde by mi ho vyslovene trebalo, aj do Tatier chodim s obycajnym Lidl trek batohom s plastenkou (a zbalitelnym do hocijakého iného batohu). Takze vyhrala myslienka zbalit tento batoh do iného, a na to sa hodi co najvecsi povoleny rozmer\objem. Z tych nie vela cestovnych batohov ma najviac zaujal Osprey Transporter 44 a tak je doma :) 

0 Citovat

@voughne

Vím že neporadíš. To jsem jen přemýšlel "nahlas" :-)) 

Každopádně dej po zkoušce vědět jak jsi spokojený.

0 Citovat

@voughne - díky za tip na imperialistický  American Tourister Summer Funk. Už ho mám doma a přijde mi coby ideál malého příručního zavazadla;)

0 Citovat

Neni zac :) Mozes potom popripade postnut ako sa s nim cestovalo, ja ho zoberem na trip az v juny.

0 Citovat

Zeptám se hloupě, BURTON TRAVERS PACK jde ještě vzít teda jako příručák do ryainair ?

0 Citovat

Zdravim

nejaky tip na neco podobneho jako je Osprey Transporter 40 akorat v mensi a zenske variante( barva)? Pritelkyne je mala asi 160cm tak aby za tim batohem byla videt.Nema problem se sbalit na 3 tydny do 7-8 Kg....

0 Citovat

Nejedná se o typ jednokomorového vaku jako Transporter, je to obyčejný městský bágl - Nebula 32 nebo 34, ted jsem kupoval dceři a nadšení. Pokud by jsi chtel být striktní v předepsaných rozměrech, pak si vyber něco od Cabin Maxu, ale ti jsou kvalitou zpracování a výdrží daleko za Osprey.

0 Citovat

Investicia do buducnosti :) Osprey Transporter 44 za fantastickych 52,9 € (posledne 3 kusy)

https://www.amazon.es/gp/product...&psc=1

0 Citovat

Zásadně alespoň pro mě jako cestovatelský batoh i na měsíční cestu kamkoli po světě cokoli do 32-35 litrů. Přežil jsem tak dalo by se říct stovky cest, zásadně brát na palubu, i na zaoceánské lety, a i na přískocich FR, Wizz, i do klece se vleze i když batohy nikdo moc neřešil nikdy.

Složení (chápu, že ne každému zvlášť ženám může vyhovovat) - 4 trička, i to je moc, plavky, spodní prádlo, ponožky, plastiková kapsa na prachy, papíry, tužky, karty, pas, 100 ml sáček s tekutinami krémy atd., deštník, kabeláž, foťák, mobil, menší ručník, kraťasy, v nejhorším sandály, jsem schopen ale i odjet v sandálech i z Česka párkrát i když byl sníh, takže někdy i bez bot, záleží kam. A na sebe dlouhé gate s bunda a pak to střídám podle teploty.

0 Citovat

Takže aktuálně starší omšelý Crossroad Voyager 32 za pár peněz a už minimálně deset měsíčních cest se mnou prožil, ne li víc. 

0 Citovat

Takže aktuálně starší omšelý Crossroad Voyager 32 za pár peněz a už minimálně deset měsíčních cest se mnou prožil, ne li víc. 

0