Ahoj, vychazim z diskuze, ktera tu byla u clanku "co zabalit na dovolenou a jak se vejit do batohu".. Ta diskuze mne inspirovala k tomu, ze ted zvazuji porizeni idealne co nejvetsiho cestovniho zavazadla, co bych si bral s sebou jako prirucni zavazadlo do letadla. Mam predstavu neceho univerzalniho, s cim muzu cestovat vsude, je jedno jestli na tyden po Evrope, nebo treba na mesic po Asii / Africe... Moje predstava je takova: 1 - rozmery to bude prirucni zavazadlo na palubu (nutna podminka) 2 - cestovatelsky batoh s co nejvetsim obsahem 3 - pro predstavu - v diskuzi se tady jiz objevil Burton Traverse Pack (http://www.cestovatelskyobchod.cz/burto ... antom-tarp), ten se mi libi, ale zajimaly by mne jeste dalsi podobne alternativy, aby bylo z ceho vybirat  .

Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Toto bude moj tusim 11. batoh :D avsak tentoraz som zvolil uplne inu strategiu. Problem klasickych batohov je, ze drviva vecsina z nich (ak nie vsetky) nedokazu efektivne vyuzit uz tak male rozmery\objem, ktore nam letecke spolocnosti ponukaju. Preto som sa zameral na "kvader" idealnych rozmerov, aby sa tam toho voslo co najviac vratane batohu cislo 2 :D Ako batoh c. 2 pouzivam momentalne https://www.banggood.com/Origina...b4cb1e911e

v plane mam objednat 17l verziu lebo 10l je LTT, ale inac je velmi odolny a tenky. Na celodennu turu do lesa to nie je, ale na vsetko ostatne ano :) Ono toto ani vlastne nemusi ist do batohu, to sa da v pohode skryt pod vetrovku.


A konkretne u toho American tourister nejaky cestovatel v recenzii pisal, ze vdaka idealnym rozmerom ziskal navyse oproti klasickym batohom 5-7 l objemu, co je slusne cislo. Sam som zvedavy ako to nakoniec bude. Urcite pridem zreferovat :)

0 Citovat

@voughne

Tak to je fikane :-)). O tom, ze turisticky batoh se nedá srovnat objemove s něčím podobným je bohužel jasné. Kazdopadne za 3 stovky bych ten druhy mohl taky vyzkoušet. Diky za inspiraci. I když ja přece jen potrebuju něco s poradnýma zádama,  bederakem, atd. Dumam nad tím Ospreyem Hikelite 26. Ale zda se mi to jednak drahé a jednak malé. Mam Burtona, takže hledám spis batoh k němu na to chození či ježdění na motorce. Někdo tu psal, ze ho ma. Muze se zmínit, jak je spokojený? Hlavně mi jde o ty zada. Dost se potim,  ( obzvlaste v Asii  nejen při pohybu ;-)), takže potrebuju nějakou vychytávku, jakou ten Hikelite ma.


0 Citovat

ZDravím,


zeptám se mám Burtona Traverse pack - ten už do ryanair není příručákem zdarma že ?

0 Citovat

52 x 31 x 26 cm, s tím můžeš mít problém i s priority, pokud ho naplníš a fakt bude mít 26 cm. 

0 Citovat

Tak Ryanair má povolené pouze 40 x 20 x 25cm, tak že spíše může být problém těch 52 a 31 než 26cm.

0 Citovat

Pronést to jako zavazadlo zdarma je už hodně velká loterie. Konstatuji, že ani priority tady nemusí pomoct, protože tloušťku 20 cm to překračuje výrazně. 

0 Citovat

Já pro změnu nedám dopustit na Osprey Comet ...údajně 30 litrový batoh ale vejde se toho do něj mraky.  

V případě pořízení jakéhokoliv batohu Osprey mi přijde super občasná akce od Rockpointu - pokud odevzdáš starý batoh strhnou ti z ceny nového Osprey batohu 500 - 1000 Kč.

0 Citovat

Tak a American Tourister Summerfunk (39.5 x 22.5 x 30 cm - 27 L - 0, 70 kg)  je doma. S cim by som teda zacal ... asi tym, ze je to bomba a okrem Burtona Travers mozem mojich zvysnych 11 batohov darovat na charitu :D Materialovo pevny nylon, celkom drzi tvar. Priestorovo - viditelne viac miesta ako batoh obdobnych rozmerov (vdaka idealnemu kvadrovemu tvaru). Dalsie plus, ramienka sa daju skryt, takze v lietadle nebudu zavadzat. Jedno minus pre mna, malo priehradok na blbosti (hlavne kluce). Z vonku je len jedna velka a z vnutra je jedna sietka, kde by som kluce len tak nehodil. Dalsia vec ktora by mohla niekomu prekazat je, ze vdaka kufroidnemu ponatiu si tento batoh neviem predstavit zobrat na nejaku turu, resp. hoc len do mesta ... co mna osobne vobec netrapi nakolko vzdy nosim dalsi batoh "skladacku" ( linky som tu uz daval v minulosti). No a v neposlednom rade cena 36 € ... no comment :) Toto je taky maly kufro-batoh a podla mna sa vyrobcovi celkom podaril. Myslim ,ze mam na dlhsi cas s batohmi pokoj (ak teda low costy nepridu s dalsou zmenou)

edit: dalsie foto pridam neskor

edit2: Takze nabalil som sa na 7 dni (tj kazdy den ponozky, tricko, boxerky), mikina, 2v1 nohavice, 1x uterak, hygienicka taska, bezzrkadlovka a jeden skladaci batoh. Este stale je miesta na kopu drobnosti. Posledna foto je batoh  (podla vyrobcu skoro rovnakych rozmerov ako tento Tourister)  kt. som pouzival posledny rok a vo vnutri noveho, co sa don nevoslo :) (Ponozky,skladacia taska a kozmeticka taska)


img-20191112-174020.jpg
img-20191112-194242.jpg
img-20191112-194516.jpg
img-20191112-194957.jpg
img-20191112-200117-1.jpg

0 Citovat

A projde to u Wizz a Ryan bez doplatku?

0 Citovat

U tohto imperialistickeho batohu pani sudruzka, by som sa vo vasom pripade viac obaval napisu na taske "American Tourister" ako jeho rozmerov a pripadnych doplatkov :D


PS: Pod sedacku Aeroflotovskych Suchojov to vojde urcite, ale ani u imperialistickych hore spominanych aerolini by s tym problem nemal byt

0 Citovat

No tak už jen z toho nápisu by mi jeblo...

0 Citovat

Jo vypadá to dobře. Asi ho taky zkusím. Pro malého na cesty po Evropě,  aby jsme nemuseli připlácet za zavazadlo to bude super. 

0 Citovat

@voughne - ten American tourister vypadá fakt pěkně, díky za tip. O nějakých 5 cm ale na šířku přesahuje rozměry pro příruční zavazadlo u Ryanairu (40 x 25 x 20 cm). Vím, že to asi nikdo u gatu řešit nebude, ale kdyby se náhodou chtěl nějaký snaživec předvést, je umožňuje konstrukce batohu jeho zmáčknutí na požadované rozměry?

0 Citovat

Inak realne rozmery Ryanair kosa pre malu batozinu su 41,5x30x21,5cm, teda nieco podobne ako Wizzair. 

0 Citovat

Inka Ouředníková napsal(a):

@nadezda ja jsem si az ted vsimla vaseho skveleho napadu na ten pytel od brambor.  Vyzkouším 19.prosince a pošlu fotku. Letim z imerialistickeho Norimberka, tak at vidi jak se,to dela u nas. I kdyz v Milanu mi jednou vytáhli z batohu ponornou spiralu s takovym hezkym.nanosem kamene kroutili s tim na ruzne strany, zavolali dalšího a zeptali se che cosa e? Trochu jsem se zardela a odvetila machina erotica..  A vsem spadla celist. Tak jestli pytel bude mit úspěch, rozjedem byznys  půl na půl  

Pokud byste měla problémy, můžete vyzkoušet tohle: 

https://www.cestujlevne.com/disk...sty-zdarma

Mělo by se tam vejít i extra velké dildo s příklepem, tu spirálu raději takto nepoužívejte, nebo si jí ještě popálíte.

0 Citovat

indierock napsal(a):

Inak realne rozmery Ryanair kosa pre malu batozinu su 41,5x30x21,5cm, teda nieco podobne ako Wizzair. 

Ty rozměry si měřil? Oficiálně má koš tyto rozměry: 42 x 20 x 30 cm. Teď nemyslím prohození stran, ale těch -0,5 a +1,5 cm.

0 Citovat

On má ten koš v jednom rozměru o 5 cm víc než uvádí Ryanair na svých stránkách (40x25x20)?

0 Citovat

Ano, u American Touristera sa s rozmerom da "pracovat". 5 cm si myslim u Ryanairu nikto (normalny) riesit nebude, oni si radi vyhliadnu kufriky s kolieskami, ci inak viditelne nadrozmernu batozinu. Tourister v ciernej farbe vyzera aj napraskany celkom kompaktne :)

0 Citovat

@Vlastimil B ano, koš má toleranci, takže je o chlup větší než povolený rozměry zavazadla. 

0 Citovat

Ridder napsal(a):

Ty rozměry si měřil? Oficiálně má koš tyto rozměry: 42 x 20 x 30 cm. Teď nemyslím prohození stran, ale těch -0,5 a +1,5 cm.


Ano meral (hoci ten 0,5-1,5cm je uz len detail). Spominane rozmery kosa Ryanair sam uvadza(l) pri poslednej zmene batozinovej politiky. 


cabin.jpg

0 Citovat

voughne napsal(a):

Po dnesnom 6 hodinovom "love" na novy batoh do lietadla som pristal u tohto

https://www.amazon.es/dp/B07RR43...&psc=1

Tu tasku prodavaji primo i Ajrolinky: https://ryanair.bags.travel/cz/c...-1041.html

39.5 x 22.5 x 30 cm - 27 L - 0, 70 kg

Me by spis zajimalo, jak bys porovnal vnitrni objem s timto batohem caselogic za polovic https://www.czc.cz/caselogic-cl-...09/produkt a zda proleze tou kleci?

45 x 27 x 31 cm - 0,50 kg

Hadam ze se to da zmacknout. Jo a pod tim sedadlem Ryanair je teda vyska, od zeme pod sedadlo, pokud to chapu spravne, pouhych 20 cm ... kolik je ve skutecnosti, zmeril to uz nekdo?

0 Citovat

Už nějakou dobu používám jako příručák Osprey Farpoint 40 a nemůžu si stěžovat... Vytknul bych tomu akorát to, že kapsa na notebook je v přední části a ne vzadu... Sice je to pohodlnější, když si třeba chci notebook  vytáhnout z batohu kterej už mám v binu, ale na delší nošení by bylo vhodnější mít těžší věci blíž zádům...


Zároveň bych měl dotaz, na další výlet bych si k tomu radši pořídil raincover :-)


Má smysl zvažovat něco jinýho než to co nabízí Osprey ?


https://plastenky-na-batohy.heur...incover-m/

0 Citovat

To je zbytečné utrácení, stejnou službu ti udělá i kus igelitu co najdeš u popelnic.

0 Citovat

Ja som kupila plastenku od Pinguin. Bolo to podstatne lacnejsie a verim, ze na plastenke nie je co skazit. 

0 Citovat

Mám jednu z Decathlonu. Funguje. Jen pozor, nemusí zrovna sedět na batoh, pokud jsou kšandy vodorovně s jeho nejvyšší částí. Ta gumička nemá co obepnout.

0