Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Byla jsem v Plaza Premium Lounge před odletem do Pekingu s Air China ( nevím, který terminál). Moc si z toho nepamatuju, takže bůhvíjaký zážitek to nebyl, ale určitě tam byl klid. Něco k jídlu zcela jistě bylo, pivo, víno taky. Koukám, že jsem asi moc nepomohla😉

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Tak jsem měl chvilku a kouknul na to, ze s rumem to bude horší.  Ale ten Caliho vyber místních produktu whisky nevypadá vůbec špatně. Nakonec kdo by pil rum před a po návštěvě Filipín ;-). To by byl holy nerozum. Kazdopadne kdo ma doporučení na kvalitní salůn v TPE sem s nim. Mam tam 8 hodin přestup, takže bych se někde rad uvelebil.  Ještě jedna technická.Daji se nakoupit v tranzitu za rozumnou cenu i čaje? A nemyslím tím v pytlickach , ale bochanky kvalitního taiwanskeho čaje. 

Cihly s čajem tam prodavaji. Jsou tam v podstatě dvoje typy duty free obchodů, klasické zapadacke s Chivasem, Jackem Danielsem, cigaretama atd... A pak druhý typ, kde mají něco jako originální Taiwansky produkty, tj. čaje, Kavalan, další místní chlasty, nějakou čínskou keramiku atd... Ceny v tom druhém ale nevím, tyhle věci jsem kupoval ve městě. Čaj ti rádi dají i ochutnat a každopádně kupuj Oolong, což je ten nejchutnější druh co tam dělají. Ve městě byly ceny od 200 TWD do několika tisíc za 250 g, podle kvality. Přičemž už i takové za 400 pro mě byla špička. 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Čaj ti rádi dají i ochutnat a každopádně kupuj Oolong, což je ten nejchutnější druh co tam dělají. Ve městě byly ceny od 200 TWD do několika tisíc za 250 g, podle kvality. Přičemž už i takové za 400 pro mě byla špička. 

Neboj. Ve whisky se nevyznám, ale v čaji maličko ano. Můžeš specifikovat, kde jsi kupoval? Já mám sice v plánu zajet do Taoyuanu, ale kdybys poradil dobrý obchod vTaipei, tak bych se nezlobil a možná bych zajel tam. Nemám ale moc času na nějaké velké trajdání. Ono se to nezdá, ale najít fajn místní kšeft s čajem je um. Moje nohy by mohli  po projítí čínských čtvrtí v Bangkoku a KL povídat. Hlavně jde o to, aby měl obchod otevřeno už dopoledne, páč ve 12 už musím valit na letiště. Samozřejmě, kdyby věděl někdo další, tak budu vděčen.


Každopádně se omlouvám ze tu konverzaci mimo téma. Jistě se nakonec někdo najde, kdo super salonek v TPE doporučí. Já jsem četl, že jich tam pár je.

0 Citovat

No v rámci Taipei je úplně nejlepší zajet do vesničky Pinglin, což je přímo pěstitelská oblast, kde prodávají přímo pěstitelé, takže se dostaneš na nejlepší ceny. Přímo ve městě už jsou to pak překupníci, co si k tomu něco přihodí. Do Pinglin jezdí normálně městské busy od metra Xindian, ale cesta trvá poměrně dlouho, tak 45 minut až hodina, takže to asi nebude tvůj případ. Pokud by však někdo byl v Taipei delší dobu, tak rozhodně zajeďte tam. Je tam i muzeum čaje a dá se procházet plantážemi co jsou v kopcích nad vesničkou.

Co se týče nákupu přímo v Taipei, tak asi největší koncentraci obchodů najdeš v Dihua Street.

https://goo.gl/maps/b1hdjAUdfRnxW9Ni7

Je to celá čtvrť zaměřená na nejenom na prodej čajů ale i čínské medicíny, bylinek, sušeného ovoce, masa atd... Obchody jsou tam jeden vedle druhého často s podobným sortimentem a dá se i trochu smlouvat, obzvlášť pokud toho budeš brát více. Obchody tam otevírají tak mezi 9-10 hodinou dopoledne. Metro na letiště z hlavního nádraží je kousek, takže stihnout bys to do 12ti měl. Většina prodejců tam anglicky neumí, ale většinou ochotně vytočí na telefonu někoho, kdo tlumočí, případně pomůže překladač. V případě největší nouze nějaký ty čajový cihličky mají i třeba v Carrefouru, které mají otevřeno nonstop, ale to je spíš průmyslový čaj od velkopěstitelů (byť i tak kvalita mnohokrát větší, než to co se jako rádoby kvalitní čaj prodává u nás).


0 Citovat

Já bych doporučil na čaj 2 obchody vedle sebe na Chongqing North Rd. Lin Mao Sen Tea Co (https://goo.gl/maps/2k6AAb72JJkNPdA69) nebo Lin Hua Tai Tea (https://goo.gl/maps/gA48GE1u9hdoShgA6). Kupoval jsem tam před pár dny, konkrétně Baozhong Oolong 150 g za 400 TWD, což měla být už dost dobrá kvalita. 

0 Citovat

Turistické, ale na jistotu a pořád o trochu levnější než na letišti, je 101 Tower v přízemí.

Misto 8 hodin v salónku bych určitě někam vyrazil. Metro do Taipei by mělo jet okolo hodiny. 

0 Citovat

T napsal(a):

Turistické, ale na jistotu a pořád o trochu levnější než na letišti, je 101 Tower v přízemí.

Misto 8 hodin v salónku bych určitě někam vyrazil. Metro do Taipei by mělo jet okolo hodiny. 


No obchoďák v Taipei 101 je asi něco, jako kdyby to šel koupit v Praze do Palladia. :D Milion lidí a vesměs předražené věci. Jinak metro z letiště na hlavní nádraží jede 35 minut (expresní linka, zastávková jede kolem hodiny, ale cena je stejná, takže nemá smysl jet pomalou).
0 Citovat

...let.saloniky su supeeer.... mam erste premier ... 6vstupov zdrama na celom svete ...za dalsie zaplatim max 15e..zbytok dotuje banka...to iste plati pre dodatkovu kartu pre manželku...

0 Citovat

u české erste to sice platí i pro manželčinu kartu, když je ke stejnému účtu, ale rozhodně to je 6 vstupů dohromady a ne 6+6.. ať si někdo nemyslí opak...

0 Citovat

Manželce ( či partnerce) mohou vystavit samostatný účet, ona nemusí plnit podmínky pro vedení zdarma, a má potom svých 6 vstupů. Tedy ve dvojici 6+6. My to tak třeba máme. 

0 Citovat

Diky kluci za rady. Asi nekam vyrazim. Tu vesnici si píšu. Až budu mít příště víc času, tak tam zajedu.

0 Citovat

Mastercard lounge má od února volné vstupy pouze pro samotného držitele karty MC World Elite. Už žádní 4 hosté navíc.

0 Citovat

Odkud mas info?

0 Citovat

Interni a navic mi to dnes rekli i na recepci salonku.

0 Citovat

A který lounge na kterým letišti?

0 Citovat

Predpokladam MC Lounge Praha T1.

0 Citovat

"Manželce ( či partnerce) mohou vystavit samostatný účet, ona nemusí plnit podmínky pro vedení zdarma, a má potom svých 6 vstupů. Tedy ve dvojici 6+6. My to tak třeba máme. "


Funguje něco podobné i pro ČSOB?

0 Citovat

pokus napsal(a):

"Manželce ( či partnerce) mohou vystavit samostatný účet, ona nemusí plnit podmínky pro vedení zdarma, a má potom svých 6 vstupů. Tedy ve dvojici 6+6. My to tak třeba máme. "


Funguje něco podobné i pro ČSOB?


ne

0 Citovat

V ČSOB si musí udělat svůj účet a plnit na něm podmínky, pak získá 4 vstupy.

Nemáte někdo zkušenost se založením účtu pro dítě (Erste Premier).....vím, že účet s kartou může mít od 8 let, ale jestli to jde také navázat na účet, kde se plní podmínky??

0 Citovat

pokus napsal(a):

"Manželce ( či partnerce) mohou vystavit samostatný účet,...


K tomu neni potreba samostatny ucet, ale bohate staci druha karta k uctu..

0 Citovat

A Lounge key je v tom případě v Erste na MC, nebo i na Vise? 

0 Citovat

Na obou.

0 Citovat

Docela me stve, ze ten MC lounge krouhli z 1+4 hoste jen na majitele.. Nemohli nechat 1 hosta (manzelka, pritelkyne?). Tohle je dost raznej krok.

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Docela me stve, ze ten MC lounge krouhli z 1+4 hoste jen na majitele.

A už jsi to někde viděl oficiálně? 

0 Citovat

Ne, ale verim Standovi. Navic tam budu v nedeli, tak budu sondovat osobne. 

0