Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Worl, Gold a World elite jsou 3 ruzne rady.

Kdyby se nekdo nudil, tak by mohl napsat na cesky MasterCard a zeptat se na aktualni stav. Mohli by mit i seznam bank a jejich karet MC, ktere maji volny vstup ve Vidni. Prece jen si to ridi oni. Ne banky.

0 Citovat

Na kartě MC Gold od Equa bank je jen Gold. Každopádně banka ve svých propozicích uvádí, že vstup do Vídeňského salonku je zdarma. A v sobotu vyzkoušeno, skutečně zdarma je. Ten poplatek 99Kč/měsíc je až ledna 2022. Do té doby je karta zdarma.

0 Citovat

@Martin Vícha - díky za info.

0 Citovat

Suma sumárum tedy nejlépe asi vychází MC World Elite od ČSOB, kam stačí měsíčně poslat 50 kkč.

0 Citovat

Já měl tu RB kvůli dodatkové MC World pro přítelkyni. Když procházím nabídku ČSOB, tak tam vidím jako dodatkovou MC Standard, takže bez vstupů gratis.

0 Citovat

Nejlépe vychází MC WE od Erste, protože má krom toho co ta od ČSOB salonek v Praze na T2, víc vstupů přes lounge key a možnost další MC WE. Ale podmínky mají výrazně ostřejší, to jo.

0 Citovat

World od RB uz je delsi dobu za poplatek, taky mam, ale prevedl jsem uz jen na easy, style jsem mel prave kvuli salonku. Manzelka ma u CS, taky World a CS to ma ve Vidni stale zdarma, i dodatkove k jeji, mam ja i mladej. Nikde nikdo nic nevi, at zavolate tam nebo onam. Nevi to ani na lince CS, ale maji to v jejich vnitrnich materialech, ktere nejsou verejne.

Od CS vyzkouseno v pulce srpna, zitra jdeme zase. Kdyby byla zmena, poreferuju

0 Citovat

psal jsem jeste tady https://www.cestujlevne.com/blog...ni-salonky

 

 

David Eiselt

Asi ano - https://www.mastercard.cz/cs-cz/...lonky.html

před 4 měs   mil.maccza

No, osobne si myslim, ze toto prave není aktuální a je potreba se divat na https://www.mujmastercard.cz/pre...ky.html a tam je psano Vstup pro držitele prémiových karet

 

Podmínky vstupu se mohou lišit. Prosím ověřte si možnost zvýhodněného vstupu u své banky.

 

a CS sama asi presne nevi, nebyli mi schopni odpovedet

0 Citovat

tak potvrzuji, kreditka od CS, world, je porad free


img-f93f6475131a4ef56b15dba92ef585d9-v.jpg
img-20210925-wa0001.jpeg
img-20210925-wa0003.jpeg

0 Citovat

ve Vídni je otevřený jen Skylounge, že? (resp dva, jeden pro schenghen, jeden pro non-schengen)?
Jak to tam teď aktuálně vypadá?

- je plno? (VIE je prakticky téměř na počtu letů před covidem, podle webu jsou ale Jetlounge a Airlounge pořád zavřené)
- jídlo a pití už je volně k dispozici a lidi si pro to chodí a nabírají si sami, co chtějí?
- jak moc se uvnitř hrotí roušky? dá se, alespoň při sezení na místě, být bez ní?

0 Citovat

salonek jen jeden. ale uplne v pohode. nabira si kazdy sam, tak to bylo i pred mesicem. rousky jen pri nabirani jidla, jinak to nikdo neresi

0 Citovat

Právě teď, narváno k prasknutí...

0 Citovat

Vstup ve Vídni na MC gold ci A karta MC od KB zdarma, vyzkoušeno v tomto měsíci 4x a vždy bez problému. Jídlo si bere každý sám a dokonce i už někteří chodí pro pití či jídlo bez roušek, nikdo to neřeší. Registraci přes QR code, který je na každým stole už je také mimo. Ještě minuly měsíc jsem musel snímat před vstupem do salonku. Chtějí pouze kartu k ověření k vstupu a očkováni, případně test nic víc. 

0 Citovat

V koline (ne tom ceskom, pre mudrlantov) sa da dostat do salonika po prilete ?

0 Citovat

Má někdo zkušenost, jak to funguje se vstupem do salonků na letišti v Budapešti? Je možný vstup zdarma na MC world?

0 Citovat

Ak niekto chce, tak zajtra rano (okolo 700) mozem zobrat niekoho do vie salonku

0 Citovat

Na letišti FCO fiumicino Řím T3   je oproti katalogu Lounge key salónek Prima Vista umístěn v oblasti A1 - A10 2. patro, (nevím jestli dočasně) v rámci Star Alliance lounge. Příchod je dobře značen přenosnými ukazateli. Docela se nám tam líbilo, možná taky proto, že tam bylo jen pár lidí. Jídlo a la carte - 3 x těstoviny, 2 x pizza, 1 x polévka + ovoce a nějaký snack. Alkohol v menším ale dostatečném sortimentu a výborná káva. 

0 Citovat

To se chci zeptat, jestli se Vam nekdy stalo, ze salonek nebyl uvedeny v LK a na miste pak LK akceptovali??? Zda se mi totiz, ze LK nejak usnulo pres Covid, moc nekomunikuji, appka se aktualizuje se spozdenim, jsou tam stare informace.

0 Citovat

Včera na letišti Palma de Mallorca jen omezený studený bufet (asi 3 druhy šunky a 3 druhy sýrů), nějaké pečivo, ovoce, káva čaj, nealko. Alkohol v omezeném výběru. Vše nosí obsluha. Celkem bída, ale škoda nechat propadnout Loungekey volné vstupy, tak jsme tam šli. Salonek směrem k C je zavřený, my našli otevřený směrem k D.

0 Citovat

JJ Palma tragédie, naštěstí slečny z obsluhy mi už 3 a další sklenici vína nosily samy bez nutnosti dojít k pultu. Barcelona na T2 bufet a nealko samoobsluha, alko si musí člověk říct. 


img-20211103-185743.jpg
img-20211103-130719.jpg

0 Citovat

[citace="andreko"]

Stalo teď v září v Neapoli - v LK nebyl uveden žádný lounge, ale na místě jsem si všiml, že je vstup přes LK možný... ale posledně když jsem se díval do apky tak neapol už přidali... myslím, že není špatné podívat se na lounge na daném letišti přes buddy lounge, jestli dle recenzí stojí aspoň trochu zato a když není uveden v LK, tak napsat přímo dotaz do salonku...

0 Citovat

Pokud by někdo letěl večer 2.12. z Prahy T1, 3.12. po obědě z LIS, 6.12. po obědě z LPA a 7.12. stejně tak z LIS, mohu vzít vždy 2 ks do salónku. 

0 Citovat

Myslím si, že to tu nikde nebylo:

Komerční banka přešla od Loungekey k DragonPass.

KB má zdarma ke svému tarifu "TOP nabídka" debetní kartu VISA Platinum, ke které dává 4 volňásky. Další vstupy jsou za 26 euro.

Má další výhody jako cestovko pro rodinu, pojištění karet Merlin, výběry všude za 0,- atd..

TOP nabídka je za 490 Kč měsíčně, při splnění kritérií zdarma. Kritéria jsou depozita 1,5 mio nebo 100tis obrat nebo úvěry 5,0 mio.

0 Citovat

Opravuji mou výše uvedenou zprávu.

VISA Platinum má dle stránek KB pouze členství do DragonPass. Každý vstup se platí.

Kreditní Karta Visa Infinite (9.900 Kč ročně) má členství a 10 vstupů. KK MC World Elite (6.490 Kč) má členství a 4 vstupy.

Zda-li je KB ochotna neúčtovat za ty kreditky roční poplatek, netuším. Tarif účtu nemá tyto kreditky automaticky v balíčku.

0 Citovat

Já myslím, že mezi místními cestovateli nemůže být s odpuštěním žádné hovado, které by po tom jejich posledním extempore ještě drželo účet u KB. Pokud někdo odejde a bude mu chybět vstup do salonků, ať pošle SZ.

2